عدم اعلام اسامی ساختمان‌های ناایمن در مشهد توسط شهرداری موضوعی است که تا کنون چندین بار به خاطر آن شهردار از اعضای شورا تذکر گرفته؛ این در حالی است که شهردار مشهد اعتقاد دارد که اعلام اسامی ساختمان‌های ناایمن وظیفه شهرداری نیست.

اعلام اسامی ساختمان‌های ناایمن  مشهد وظیفه شهرداری نیست

به گزارش قدس آنلاین، سید عبدالله ارجائی طی گفتگویی مواردی را در خصوص اعلام اسامی ساختمان‌های ناایمن مشهد ارائه کرد که در ادامه می خوانید.

اعضای شورای شهر مشهد تا کنون چندین بار درخصوص عدم اعلام اسامی ساختمان‌های ناایمن توسط شهرداری، تذکر داده‌اند. چرا علی‌رغم این تذکرها شهرداری اسامی ساختمان‌های ناایمن را اعلام عمومی نمی‌کند؟

اسامی ساختمان‌های ناایمن به مراجع ذی‌صلاح اعلام شده است، همچنین اسامی در اختیار اعضای شورای اسلامی شهر مشهد و دستگاه قضایی نیز قرار گرفته است. اگر آنها احساس کنند و بدانند مالکان ساختمان‌های ناایمن طی بازه زمانی که به آنها داده شده خطرات را رفع نمی‌کنند قاعدتا این کار را انجام می‌دهند. شهرداری تکلیفی بر اعلام عمومی اسامی ندارد. آنچه به صورت قانونی تکلیف شهرداری است و در بخشنامه وزیر کشور برای تمامی استانداری‌های سراسر کشور و به تبع آن به شهرداری‌ها آمده، این است که بعد از شناسایی ساختمان‌های ناایمن توسط کمیته مورد نظر تذکرات و اخطارهای لازم به مالکان این ساختمان‌ها داده شود و اگر آنها اقدامی برای رفع خطر انجام ندادند اسامی به مراجع قانونی اعلام شود.

اعلام عمومی اسامی ساختمان‌های ناایمن وظیفه کدام ارگان است؟

در دستورالعمل وزیر کشور چیزی مبنی بر اعلام عمومی وجود ندارد و این وظیفه دستگاهی نیست که بخواهد اسامی را اعلام عمومی کند، برای این موضوع متولی خاصی در نظر گرفته نشده است. شرح وظایف شهرداری‌ها در این دستورالعمل کاملا مشخص است. وظیفه شهرداری این است که بعد از اعلام خطری بودن یک ساختمان به مالک آن ساختمان تذکرات لازم را اعلام کند و اگر مالک از رفع ایرادات استنکاف کرد به مراجع اعلام کنیم. وظیفه دیگری به شهرداری نداده‌اند.

آیا فقط مالک از ناایمن بودن ساختمان باخبر است یا این موضوع به افراد ساکن در آن ساختمان هم اطلاع داده می‌شود؟

در مشهد این موضوع خیلی متوجه مجتمع‌های مسکونی نیست و در پاساژهای تجاری، مالکان در جریان هستند. نگرانی ما بیشتر از این است که بعضی از این ساختمان‌ها قابلیت رفع خطر ندارند. در زمانی که پروانه ساختمانی صادر می‌شود برای ایمنی و استحکام ساختمان ضوابطی تعیین شده که این ضوابط در پروانه ساختمانی گفته شده است. مالک موظف به اجرای این ضوابط است.معمولا احداث بنا روند طولانی دارد به خصوص در ساختمان‌های مرتفع و متراژ بالا روند ساخت طولانی بوده و چندین سال طول می‌کشد، همچنین فاصله بین صدور پروانه تا صدور پایان‌کار نیز معمولا طولانی است. زمانی که فرد برای صدور پایان کار مراجعه می‌کند، اینجا خلاء قانونی به وجود می‌آید، قانون‌گذار می‌گوید ما باید طبق ضوابط زمان صدور پایان کار، ساختمان را از لحاظ ایمنی و پایداری سنجش کنیم، اما واقعیت این است ضوابط در طول این چند سال تغییر کرده و خیلی از این ضوابط قابلیت برگشت برای سازنده ندارد؛ زیرا کالبد ساختمان باید عوض شود و این شدنی نیست. این نکته‌ای است که فرا روی ایمنی ساختمان‌ها و پایداری آنها قرار گرفته است.

ساختمان‌های قدیمی نکته دوم موضوع ما است. برخی از ساختمان‌های قدیمی، ارزش تاریخی و میراثی دارند که جزو ساختمان‌های ناایمن قرار گرفته‌اند. در این ساختمان‌ها ضوابط امروز وجود نداشته و حتی این ضوابط قابل اعمال روی این ساختمان‌ها نیست، اما برحسب ضوابط فعلی این ساختمان‌ها ناایمن محسوب می‌شوند. این پارادوکس است و این پارادوکس را چه کسی می‌خواهد در این کشور حل کند؟ بنده این موضوع را بارها به مسئولان منعکس کرده و خواهش کردم که در این زمینه فعال باشند، زیرا این ‌مشکل اساسی است و فقط مختص به شهر مشهد نیست و این مشکل در تمام شهرهای کشور وجود دارد و به نظر می‌رسد برای حل و فصل آنها نیاز به اهتمام جدی است.

چطور در برخی از شهرها اسامی ساختمان‌های ناایمن اعلام عمومی شده و حتی جلوی برخی از ساختمان‌ها پرده نصب شده که این ساختمان‌ها ناایمن هستند؟

طبق بخشنامه ما باید موارد استنکاف مدیران و مالکان ساختمان‌های ناایمن را به مسئولان ذی‌صلاح اعلام کنیم. تکلیف شهرداری این است و ما این کار را انجام دادیم مسلما اگر دستوری صادر شود مبنی بر اینکه اسامی اعلام عمومی شوند، یا دستوری صادر شود که این ساختمان‌ها پلمب یا پرده نصب شود، شهرداری عینا انجام خواهد شد و ابایی از این ماجرا نداریم. آنچه شما می‌گویید را تکلیف شهرداری نمی‌دانیم، لذا معتقدیم هر دستگاه‌ موظف است تکلیف خودش را انجام دهد و تکلیف ما اعلام عمومی نیست.

مردم خیلی نگران نباشند، اگر اسامی این ساختمان‌ها اعلام‌شود نگرانی در شهر ایجاد می‌کند. سازمان آتش‌نشانی شهرداری مشهد، ایمنی ساختمانی را صددرصد رد نکرده است، معمولا بین ۱۰ یا ۲۰ درصد بوده یا مربوط به تجهیزات اطفا حریق آن ساختمان بوده که باید تعبیه می‌شده است که نشده و جزو لیست ساختمان خطری قرار گرفته است یا مثلا از روی چک لیستی که آتش‌نشانی در دست دارد ساختمان برخی آیتم‌ها را ندارد، اینگونه نیست که ساختمانی صددرصد رد شده باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.