وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در پاییز ۱۴۰۱ بر اساس گزارشی که بانک مرکزی ارسال کرد رشد بخش صنعت ۱۱.۶ درصد بوده درحالی که از سال ۹۶ تا آن زمان بخش صنعت چنین رشدی را به خود ندیده است یعنی که به مدت ۵ تا ۶ سال تولید در کشور افت داشته است.

فاطمی‌امین: رشد صنعت در پاییز سال گذشته ۱۱٫۶ درصد بود

به گزارش قدس خراسان، رضا فاطمی امین روز شنبه در مراسم بهره برداری از واحد تولیدی شیشه فلوت گروه صنعتی شیشه کاوه در شهرک صنعتی کاویان فریمان اظهار کرد: وضعیت تولید و صنعت در کشور امیدوار کننده شده و نسبت به قبل مراتب بهتری دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: رشد صنعت در ۹ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۱، هشت درصد بوده که این میزان بیش از ۲ برابر رشد کل اقتصاد کشور است.

وی بیان کرد: در واقع رشد اقتصاد کشور در مدت مزبور در سال ۱۴۰۱ ، ۳.۷ درصد بود و این موضوع از این جهت قابل اهمیت است که بخش صنعت پیشران اقتصاد کشور بوده و نویدبخش حرکت و رشد در همه بخش های اقتصادی است.

فاطمی امین افزود: رشد بخش معدن در تابستان ۱۴۰۰ منهای نیم درصد بود درحالی که رشد بخش معدن در پاییز سال ۱۴۰۱ به ۲ درصد رسید همچنین در پاییز ۱۴۰۱، رشد سرمایه گذاری در بخش تولید ۲۸ درصد افزایش داشت که در ۱۰ سال گذشته بی نظیر بوده است و در ۹ ماهه سال گذشته رشد سرمایه گذاری در بخش ماشین آلات ۲۰ درصد بوده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مجموع وضعیت تولید صنعتی و معدنی را در سال ۱۴۰۱ فزاینده و با بهبودی در همه شاخص‌ها ذکر و عنوان کرد: بسیاری از واحدهای صنعتی در سال گذشته رشد تولید داشته اند و بسیاری از واحدهای تعطیل احیا شدند به طوری که در همین خراسان رضوی پارسال ۱۵۰ واحد تعطیل به چرخه تولید بازگشته‌اند.

وی افزود: رشد تولید نشان دهنده یک رونق است و خوشبختانه اشتغال صنعتی در پاییز سال ۱۴۰۱ به بیش از هشت میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسید که عددی قابل توجه به شمار می‌رود.

فاطمی امین با اشاره به این که تورم مصرف کننده جدا از تورم تولید کننده است اضافه کرد: تورم تولید کننده در شهریور سال ۱۴۰۰، ۸۰ درصد بود اما نرخ تورم مصرف کننده در این بخش در اسفند پارسال به ۳۰ درصد رسید.

وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: با این حال ما تورم را در مواد اولیه بخش تولید انکار نمی کنیم اما بخش اقتصادی سمت و سوی خوبی گرفته است که امیدواریم این روند ادامه یابد.

وی ورود واحد صنعتی به عرصه ماشین سازی را نشان دهنده بلوغ و توانمندی آن دانست و گفت: خوشبختانه گروه صنعتی شیشه کاوه وارد عرصه ماشین سازی و ساخت ماشین آلات مورد نیاز خود شده که نشان دهنده بلوغ این واحد است.

فاطمی امین اضافه کرد: هرچند تکمیل زنجیره سیلیس حایز اهمیت است اما زنجیره بهتر و توانمندتری از آن به نام زنجیره سیلیکون وجود دارد که بهتر است که گروه صنعتی شیشه کاوه به این زنجیره توجه بیشتری داشته باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اکتشاف در محدوده‌های معدنی با رشد قابل توجهی همراه بوده است به طوری که در مجموع پارسال صدور مجوزهای زیست محیطی و منابع طبیعی برای اکتشافات معدنی در کل کشور از هفت درصد سال ۱۴۰۰ به ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۱ رسید.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.