شاخص بورس هفته گذشته را با اصلاح پایان داد. با این حال ارزش معاملات خرد در آخرین روز کاری بورس در هفته اخیر رکوردشکنی کرد و با عبور از سطح ۲۳ هزار میلیارد تومانی، رکورد دو ساله خود را شکست.

بررسی روند حرکت بازار در هفته جاری/ اصلاح بدون ترس

به گزارش قدس آنلاین، شاخص بورس هفته گذشته را با اصلاح پایان داد. با این حال ارزش معاملات خرد در آخرین روز کاری بورس در هفته اخیر رکوردشکنی کرد و با عبور از سطح ۲۳ هزار میلیارد تومانی، رکورد دو ساله خود را شکست.

بازار سرمایه روز چهارشنبه شاهد افت سه هزار و ۶۵۱ واحدی شاخص کل بود و شاخص کل در پایان معاملات در کانال دو میلیون و ۵۱۴ هزار واحدی آرام گرفت.
در مقابل شاخص کل هم‌وزن خلاف جهت شاخص کل حرکت کرد و با رشد ۲/۱ درصدی به سطح ۸۵۵ هزار و ۸۸۷ واحدی رسید.

نکته مهم جو قالب بر بازار سهام است که نشان از ورود سرمایه حقیقی‌ها به بازار سهام دارد؛ شاخص ورود و خروج سرمایه نشانگر ورود هزار و ۸۲۶ میلیارد تومان پول به بورس است.

با این حال اما بسیاری از تحلیلگران منتظر اصلاح شاخص برای حرکت دوباره پیش از اینها بوده‌اند. سوال اینجاست که این پیش‌بینی برای اصلاح در هفته جاری به وقوع می‌پیوندد و باید منتظر آن بود که بورس در مسیر اصلاحی قرار گیرد؟

نگاهی به معاملات بازار سهام در روز چهارشنبه نشان می‌دهد که دو صنعت خودرویی و بانکی در صدر توجهات قرار داشتند و توانستند روز سبزی را سپری کنند؛ اما در سمت بزرگان بازار شاهد قدرت بیشتر فروشندگان بودیم و نمای سرخی در این گروه‌ها دیده می‌شد. این اتفاق دو دلیل مهم داشت که بخشی از آن به بازارهای جهانی ارتباط پیدا می‌کند و بخشی نیز به ایجاد خوش‌بینی دوباره به احتمال برداشته شدن قدم‌های مثبت در زمینه شرایط سیاست کلان کشور.

یکی از عمده دلایل افزایش فشار فروش در گروه‌های بزرگ به خصوص صنایع کامودیتی‌محور، کاهش قیمت کامودیتی‌ها در بازارهای جهانی بود که چشم به راه برگزاری جلسه فدرال‌رزرو برای افزایش بعدی نرخ بهره بودند. البته این اتفاق رخ داد و قیمت نفت و سایر کامودیتی‌ها نیز به آن واکنش نشان دادند.

جدال عرضه و ورود حقیقی‌ها

نیما غلامرضایی، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: شاخص به هر حال در مسیر رشد خود نیاز به استراحت دارد. به نظر می‌رسد با توجه به تحولات جهانی در زمینه نرخ بهره و تاثیر بر قیمت کامودیتی‌ها فشار فروش بر برخی سهم‌های کامودیتی‌محور و صادرات‌محور بیشتر شود؛ اما باید توجه داشت که این به معنای اصلاح عمیق نخواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه می‌افزاید: این چند وقت هر بار که بازار به سمت اصلاح رفته، پول‌های حقیقی بودند که مانع از اصلاح عمیق شدند. این روند به دلیل اعتماد بیشتر به بازار ادامه‌دار خواهد بود و ترسی از بابت ریزش وجود ندارد.

وی تاکید می‌کند: به نظر می‌رسد اقبال به سهام خودرویی همچنان در هفته آینده وجود داشته باشد؛ اما در مجموع بازار در روزهای آینده حتی در صورت اصلاح موقت به تعادل و روند صعودی خود باز خواهد گشت.

غلامرضایی می‌گوید: اقبال به گروه‌های مختلف به صورت دوره‌ای انجام می‌شود و کام همه نوع سهامداری شیرین می‌شود، نکته منفی در بازار وجود ندارد و به صورت طبیعی روند بازار در حال طی شدن است.

بررسی تکنیکالی شاخص بورس تهران

شاخص بورس تهران در جریان معاملات روز چهارشنبه هفته پیش با افت سه هزار واحدی کار را تمام کرد و تنها گروه مثبت بازار سرمایه گروه خودرویی بود و به گفته فعالان بازار سرمایه حقیقی‌های بازار سرمایه سوار بر گروه خودرویی از منفی این روز عبور کردند.

خیلی از اهالی تکنیکالیست بازار سرمایه با شیوه‌ها و ابزارهای مختلف سعی در تحلیل بازار سرمایه دارند. الگوهای ‌هارمونیک، کلاسیک، امواج الیوت، پرایس اکشن و غیره؛ اما در مقابل فعالانی هستند که تنها به تحلیل‌های بنیادی نماد و صنعت توجه دارند و دیدگاه کاملا متفاوتی دارند.

حال باید دید در روزهای پیش‌رو آیا بازار سرمایه به اهداف کلاسیک و ‌هارمونیک تکنیکالیست‌ها رسیده است و اندیکاتورهای مختلف در این شاخص سیگنال‌های فروش صادر می‌کنند یا کماکان اهالی بنیادی کار بازار سرمایه بر طبل ارزنده بودن بازار خواهند کوبید و شاخص در مسیر صعودی قرار خواهد گرفت.

اقبال سهامداران به کدام نمادهاست؟

علی فراقی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اقبال سهامداران به کدام نمادها بود، گفت: سهام‌های کوچک و متوسط بازار از پرطرفدارترین سهام‌ها بودند.

به اعتقاد وی، صنعت خودروسازی شاهد ورود هزار و ۱۲۷ میلیارد تومانی پول در روز چهارشنبه بود که این نمادها در هفته آینده احتمالا وضعیت بهتری را رقم خواهند زد.

نکات مهم برای سهامداری در آستانه فصل مجامع

فراقی با بیان اینکه به نظر می‌رسد اوایل هفته به ویژه روز شنبه عرضه‌ها بیشتر شود، گفت: میانه روز شنبه، لحظات حساسی در بورس رقم خواهد خورد. اگر تا میانه این روز خریداران جدید ترغیب به ورود شوند، رالی صعودی دیگری در بورس رقم خواهد خورد؛ اما اگر شاهد ورود خریداران جدید نباشیم، دوباره اصلاح دیگری پیش‌روی بازار سرمایه است.

وی با اشاره به در پیش بودن فصل مجامع شرکت‌های بورسی، ادامه داد: بازار در فصل مجامع شرکت‌ها دو دسته خواهد شد، بنابراین سهامداران باید دقت ویژه‌ای به سبد سهامی خود داشته باشند.

فصل حساس در بورس

فراقی با بیان اینکه بورس در آستانه فصل مجامع دو دسته می‌شود، گفت: یک‌سری نمادهایی که ارزندگی بیشتری دارند در این فصل راه خود را از نمادهای کم‌ارزش‌تر جدا می‌کنند و وقتی مجامع شکل بگیرند، نمادهایی که چشم‌انداز بهتری خواهند داشت در فصل تابستان یک قدم جلوتر از بقیه نمادها خواهند بود.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: الان زمان مهمی برای تصمیم‌گیری برای ورود به فصل مجامع خواهد بود، زیرا به تدریج نمادهایی که ارزندگی کمتری دارند ریسک بیشتری نیز پیدا خواهند کرد و موجب زیان سهامداران خواهند شد.

وی ادامه داد: در جنبش قبلی وزن زیاد صرفا روی قدرت تقاضا قرار داشت و در جریان بعدی بنیاد و ارزندگی نمادها بیشتر مدنظر قرار خواهد گرفت.

منبع: روزنامه جهان صنعت

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.