مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی از بازگشت یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی زیر آب رفته رودخانه ارس به ایران خبر داد.

بازگشت ۱۵۰۰ هکتار به خاک ایران در مرز با جمهوری آذربایجان

به گزارش قدس انلاین، یوسف غفارزاده، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی  اظهار کرد: در هر کدام از  سدهای خداآفرین و قیزقلعه‌سی یک نیروگاه وجود دارد که نیروگاه خداآفرین ۱۰۰ مگاوات است و نیروگاه سد قیزقلعه‌سی ۴۰ مگاوات است.

وی افزود: دقیقا عین این نیروگاه در آن سوی ارس یعنی برای جمهوری آذربایجان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان در تشریح آخرین وضعیت این دو نیروگاه گفت: نیروگاه خداآفرین در حال حاضر با ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ولی به علت اینکه سد خداآفرین و قیزقلعه‌سی توسط جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است، از این‌رو توافقاتی با طرف مقابل یعنی جمهوری آذربایجان انجام گرفته تا تامین اعتبار مالی مابقی پروژه توسط جمهوری آذربایجان انجام گیرد.

وی در خصوص یک پروژه بزرگ انجام گرفته در رودخانه ارس اشاره کرد و گفت:  طول مرز آذربایجان‌شرقی با جمهوری آذربایجان ۲۴۸ کیلومتر است و شیب عرضی رودخانه نیز به طرف ایران می‌باشد که این باعث می‌شود تا قسمتی از خاک ایران رفته رفته زیرآب برود و آب به سمت خاک ایران پیش‌روی کند.

بازگشت ۱۵۰۰ هکتار به خاک ایران در مرز با جمهوری آذربایجان

غفارزاده ادامه داد: فکرش را بکنید جمهوری اسلامی ایران که برای از دست ندادن یک وجب از خاک ایران چه جانفشانی‌های کرده است، حالا با یک چیز خیلی ساده، خاک ایران زیر آب می‌رود.

وی توضیح داد: با این کار رفته رفته به خاک جمهوری آذربایجان اضافه شده و از خاک جمهوری اسلامی ایران کاسته می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گفت: ۱۵۰ کیلومتر از ۲۴۸ کیلومتر مرز آذربایجان‌شرقی با جمهوری آذربایجان دره است و امکان زیر آب رفتن وجود ندارد اما ۹۰ کیلومتر دشت است و حتی در مواقع وقوع سیل امکان زیر آب رفتن روستاهایمان نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: حال برای جلوگیری از زیر آب رفتن خاک‌مان ۶۰ کیلومتر از ۹۰ کیلومتر مرز دشتی را ساحل‌سازی انجام داده‌ایم که این کار باعث شده تا یک هزار و ۵۰۰ هکتار از خاک زیر آب رفته وطن‌مان را برگردانیم.

غفارزاده با بیان اینکه فقط ۳۰ کیلومتر از ساحل‌سازی باقیمانده است، افزود: ساحل‌سازی انجام گرفته بسیار قوی است به طوریکه دو ماشین همزمان می‌توانند از روی آن حرکت کنند.

وی افزود: برای اتمام پروژه در ۳۰ کیلوکتر باقیمانده در برخی جاها به همکاری جمهوری آذربایجان نیز نیاز است اما در جاهایی که نیاز نیست ما کارمان را شروع کردیم و تامین اعتبار برای آن هم شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان متذکر شد: این پروژه نشانگر این است که یک وجب از خاک ایران هم برایمان مهم است و نمی‌خواهیم زیر آب برود.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.