رضا امیرخانی گفت:یک بخش از نویسندگی، بخش خلاقیت و ذوقی آن است، اما بخشی از آن نیز فضای صنعت نشر است. نویسنده لزوما کسی نیست که بهترین قصه را می‌نویسد. نویسنده کسی است در صنعت نشر زندگی می‌کند.

نویسنده خوب کسی است که صنعت نشر را بشناسد

به گزارش قدس خراسان، عصر جمعه ۱۹ خردادماه، مراسم بازگشایی کافه کتاب آفتاب باحضور رضا امیرخانی در مشهد برگزار شد.

 امیرخانی بیان کرد: فضای فکری من در اینطور محیط های بین الاذهانی ساخته شده است. نوجوانی من در حیاط حوزه هنری ساخته شد که با غلبه فرهنگی و شرایطی که داشت، فرصت برای توسعه و انسان سازی فراهم می‌کرد. محیط کافه کتاب آفتاب هم مرا به یاد همان دوران می‌اندازد.

وی با ذکر خاطره‌ای اشاره کرد که در برنامه رونمایی از کتابش در کافه کتاب آفتاب متوجه شکاف بین نسل‌های متفاوت شده و افزود: رمان برای مخاطب ۱۸ تا ۲۸ سال نوشته می‌شود، دیگران هم قطعا رمان می‌خوانند، اما مخاطبانی که حقیقت رمان را می‌فهمند همین قشر هستند. من فهمیدم که این مخاطبان را از دست دادم و دارم برای والدین آن‌ها می‌نویسم و هنوز نسل آن‌ها را پیدا نکردم.

امیرخانی ادامه داد: در دوران کرونا کاری را شروع به نوشتن کردم و مقداری هم پیش‌رفته بود و قرار بود جامعه مخاطب من همین افراد ۱۸ تا ۲۸ سال باشند. وقتی موضوع را برای پسرم که تازه به این سن ورود کرده توضیح دادم فهمیدم هنوز نسل آن‌ها را نمی‌فهمم. این فضای بین نسلی هنوز پر نشده است. ما خیلی اوقات فکر می‌کنیم شاید چون هنوز نسلی هستند که ما را تایید کنند، برای ما کافیست. نسل‌های تکراری با ما رفتاری می‌کنند که اجازه رشد را به هنرمند نمی‌دهند. این اتفاق نباید بیفتد چراکه به مرور من را تبدیل می‌کند به هنرمندی که فقط برای یک نسل می‌نویسد.

این نویسنده معاصر ادامه داد: فضاهایی مثل کافه کتاب آفتاب که باید امثال آن بیشتر شود، به ما کمک می‌کنند که فراموش نشویم و سوال جدیدی را طرح کنیم. چراکه مهم‌ترین انتظاری که از یک نویسنده می‌توان داشت این است که یک سوال جدیدی را مطرح کند و حرف تازه‌ای بزند. ما باید بتوانیم در گفت‌وگوهای اجتماعی به روز بمانیم؛ این کار بسیار مهمی است. من باید بتوانم شخصیت جدیدی را خلق کنم که این نسل تازه را نمایندگی کند. این کار سختی است و فقط با تحقیق و پیدا کردن ادبیات این نسل انجام نمی‌شود، بلکه فکر کردن در این زمینه و تفسیر کردن بخش مهمی از آن است.

امیرخانی درپاسخ به سوال یکی از حاضران، در توصیه‌ای به نویسندگان جوان گفت: یک بخش از نویسندگی، بخش خلاقیت و ذوقی آن است، اما بخشی از آن نیز فضای صنعت نشر است. نویسنده لزوما کسی نیست که بهترین قصه را می‌نویسد. نویسنده کسی است در صنعت نشر زندگی می‌کند.

وی افزود: شما نمی‌توانید رمان‌ها را در کشوی میز نگه دارید. ورود آدم‌ها به صنعت نشر سخت و حرفه‌ای پردردسر و ماجراست که به قدرتی ادبی نویسنده ارتباطی ندارد. شناخت سازوکارهای صنعت نشر بسیار مهم است. نویسندگان جوان باید با شرایط نشر کشور آشنا باشد تا رشد کند. از من این نکته را بپذیرید که ارتباط نویسندگان با نشریات و مجلات ضعیف است و باید بیشتر باشد. آشنایی با قرارداد حقوقی قرارداد نشر مهم است و برای کار طولانی مدت اهمیت دارد.

امیرخانی بیان کرد: در صنایع ستاره‌ساز مثل صنعت نشر، افراد متوسط کنار گذاشته می‌شوند و فقط افراد خوب شناخته می‌شوند. صبر حرفه‌ای برای نوشتن و چاپ کتاب اول خیلی مهم است. خیلی‌ها به خاطر پیچیدگی‌های مسیر در اول راه کار را رها می‌کنند و می‌روند. این صبوری کردن بسیار مهم است.

این نویسنده معاصر درمورد جدیدترین اثرش خبر داد: درحال نگارش رمان جدیدی در فضای جوانان امروز با موضوع ادبیات توسعه هستم. رمانی که نگاهی رو به آینده دارد و مخاطبان آن جوانانی هستند که باید این کشور را بسازند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.