شناسایی املاک دولتی به ارزش منطقه‌ای بالغ بر۹ هزار و ۹۶۳ میلیارد تومان، اخذ ۱۰۷ مجوز فروش برای املاک مازاد و واریز بیش از ۱۰۸۸ میلیارد تومان مبلغ حاصل از فروش‌های انجام شده به حساب خزانه، از جمله فعالیت‌های دولت در موضوع مولدسازی دارایی‌های دولت بوده است.

‌فروش ۱۰۸۸ میلیارد تومان املاک مازاد دولت و واریز به‌ خزانه

به گزارش قدس آنلاین، شناسایی املاک دولتی به ارزش منطقه‌ای بالغ بر۹ هزار و ۹۶۳ میلیارد تومان، اخذ ۱۰۷ مجوز فروش برای املاک مازاد و واریز بیش از ۱۰۸۸ میلیارد تومان مبلغ حاصل از فروش‌های انجام شده به حساب خزانه، از جمله فعالیت‌های دولت در موضوع مولدسازی دارایی‌های دولت بوده است.

اتصال ۱۸.۸ میلیون پذیرنده بانکی به حساب مالیات

بررسی عملکرد دولت در بخش درآمدهای پایدار و غیر تورمی و درآمد مالیاتی نشان می‌دهد در راستای توسعه و کارآمدسازی نظام مالیاتی کشور به منظور کاهش وابستگی اقتصاد کشور به صادرات نفت خام و خام فروشی با رویکرد جلوگیری از فرار مالیاتی و تسهیل فرایندهای مالیات ستانی قانون «پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان» مصوب ۲۱ مهرماه ۱۳۹۸ به صورت مرحله‌ای اجرا شده است.

در نتیجه انجام اقدامات دولت، بالغ بر ۴۷۲ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در سال ۱۴۰۱ وصول شد که نسبت به سال ۱۴۰۰، رشدی ۵۴ درصدی داشته است که این افزایش عمدتا از محل مؤدیان جدید مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی و وصول معوقات مالیاتی بوده است.

از جمله اقدامات دولت برای افزایش درآمد مالیاتی، می‌توان به ایجاد و امکان پیاده‌سازی روش‌های داده کاوی و تقاطع‌گیری داده‌ها و پیاده‌سازی الگوریتم‌های کشف فرار مالیاتی در پایگاه اطلاعاتی هویتی، عملکردی و دارایی مؤدیان مالیاتی در راستای اجرای قانون «پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان» نام برد.

تفکیک حساب‌های شخصی از حساب‌های تجاری بر اساس تعداد و مبلغ تراکنش با هدف جلوگیری از سوءاستفاده از حساب‌های شخصی افراد و همچنین تکمیل نظام شناسایی و ثبت نام مودیان در اجرای مواد ۱۰ و ۱۱ قانون «پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان» اقدام دیگر در شناسایی مودیان مالیاتی بود.

از اقدامات دولت برای شناسایی مودیان جدید و کسب درآمد مالیاتی، اتصال ۱۸.۸ میلیون پذیرنده بانکی (POS) ساماندهی شده و بیش از ۹.۳ میلیون پذیرنده به پرونده‌های مالیاتی و اجرای پروژه ایجاد زیرساخت‌های تولید اظهارنامه پیش‌فرض الکترونیکی با ۶۰ درصد پیشرفت است.

همچنین ابلاغ الکترونیکی همه اوراق مالیاتی به صورت ۱۰۰ درصد محقق شده در راستای تسهیل فرایندهای مالیات ستانی و حذف مراجعه حضوری مودیان در سراسر کشور از اقدامات سازمان امور مالیاتی به شمار می‌رود.

تأمین مالی غیر تورمی دولت

یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش نرخ تورم، پولی سازی کسری بودجه و استقراض دولت از منابع بانک مرکزی و خلق نقدینگی بوده  است. در دولت سیزدهم به منظور جلوگیری از رشد تورم، روش‌های تأمین مالی دولت و کسری بودجه اصلاح شد. در همین راستا، اقدامات ذیل شامل انتشار ۱۰۹۵ هزار میلیارد ریال اوراق مالی اسلامی دولتی از محل ظرفیت‌های قانونی و تسویه مبلغ یک میلیون و ۵۵۳ هزار و ۹۶۴ میلیارد ریال اصل و سود اوراق دولتی منتشر شده گذشته از ابتدای سالجاری تا کنون بوده است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.