کشاورزان شهرستان نهاوند از خرید گندم به نرخی پایین‌تر از قیمت تضمینی مصوب شده، اعتراض و نسبت به این موضوع گلایه دارند.

چرا گندم نهاوندی‌ها ارزان‌تر خریداری می‌شود؟

به گزارش قدس آنلاین، شهرستان نهاوند از قطب‌های تولید گندم مرغوب در استان همدان است و ۴۴ هزار و ۳۰۰ هکتار سطح زیرکشت محصول گندم آبی و دیم شهرستان در سال جاری است که در این راستا سه مرکز خرید تضمینی گندم راه‌اندازی شده و از ۱۰ تیرماه خرید تضمینی گندم در شهرستان به طور رسمی آغاز به‌کار کرده است.

با وجود اینکه دولت امسال نرخ خرید تضمینی گندم از کشاورزان را ۱۵ هزار تومان تعیین و ابلاغ کرده و باید ملاک خرید و پرداخت مطالبات کشاورزان نیز براساس این قیمت انجام شود اما جهادکشاورزی شهرستان تاکنون گندم را از کشاورزان زحمتکش شهرستان نهاوند با قیمت ۱۱‌ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری کرده و همین امر نیز گلایه و اعتراض کشاورزان را به همراه داشته است.

کشاورزان نهاوندی از خرید گندم به قیمت هر کیلو ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان گلایه دارند و معتقدند نرخ نهاده‌های تولید مانند کود، سم، تراکتور و … چندین برابر شده و حتی نرخ خرید تضمینی هم پایین‌تر از قیمت تمام شده گندم است چه برسد به قیمت پایین‌تر که باعث ضرر و زیان کشاورزان زحمتکش خواهد شد.

با توجه به اینکه فلسفه خرید تضمینی محصولات کشاورزی در راستای حمایت از کشاورز و تولیدکننده بوده تا اگر در بازار تقاضای نرخ کالا پایین‌تر از قیمت تمام شده است، دولت با خرید تضمینی مانع زیان تولیدکننده شود چراکه باید به کشاورز کمک شود تا فعالیت کشت تداوم داشته باشد و در این راستا کشاورزان شهرستان خواستار این شده‌اند که باید علت این امر توسط مسئولان شهرستان مشخص شود.

ما بقی پول کشاورزان پرداخت می‌شود

در پی اعتراض کشاورزان نهاوندی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت: این قیمت به علت عدم اصلاح سامانه خرید گندم است اما کشاورزان مطمئن باشند خرید تضمینی گندم ۱۵ هزار تومان است.

علی مروت‌امیری  اظهار کرد: ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان علی‌الحساب است و به محض اصلاح سامانه قیمت، گندم کیلویی ۱۵ هزار تومان محاسبه و مابقی پول کشاورزان به حساب آنها واریز خواهد شد.

وی با بیان اینکه از ۱۰ تیرماه خرید تضمینی گندم در شهرستان با راه‌اندازی سه مرکز خرید تضمینی به طور رسمی آغاز به‌کار کرده است، ادامه داد: شهرستان نهاوند در حال حاضر دارای ۹۰ هزار تن ظرفیت سیلوی خالی برای نگهداری گندم است و پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۷۰ هزار تن گندم در شهرستان تولید شود.

مروت‌امیری سیلوی شرکت کوثر خزل، سیلوی تعاون روستایی نهاوند و سیلوی گندم‌داران زرین کارخانه آرد را مراکز راه‌اندازی شده برای خرید تضمینی برشمرد و تأکید کرد: این مراکز از اوایل تیر فعالیت خود را آغاز کرده و تا اواسط مردادماه فعالیتشان ادامه خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.