فرماندار مشهد گفت: در حال حاضر ۱۱۳ روستا در شهرستان مشهد درگیر تنش آبی جدی هستند و از این میان، آب ۶۳ روستا با تانکر تأمین می‌شود.

فرماندار مشهد:آب ۶۳ روستا در شهرستان مشهد با تانکر تأمین می‌شود

به گزارش قدس خراسان، محسن داوری در نهمین جلسه قرارگاه عملیاتی پایش آب که با حضور جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی به میزبانی اتاق جلسات شرکت آب و فاضلاب مشهد برگزار شد، با بیان اینکه نظارت ناقص دهیاران بر ساخت‌وسازهای غیرمجاز و خارج از بافت باعث شده تا در مسئله تأمین نیاز آبی خانواده‌هایی که در برخی روستاهای شهرستان زندگی می‌کنند، مشکلاتی به وجود بیاید، اظهار کرد: در حال حاضر، ۱۱۳ روستا در شهرستان درگیر تنش آبی جدی هستند و از این میان، آب ۶۳ روستا با تانکر تأمین می‌شود.

فرماندار مشهد با بیان اینکه نظارت ناقص دهیاران بر ساخت‌وسازهای غیرمجاز و خارج از بافت باعث شده تا در مسئله تأمین نیاز آبی خانواده‌هایی که در برخی روستاهای شهرستان زندگی می‌کنند، مشکلاتی به وجود بیاید، بیان کرد: در حال حاضر، ۱۱۳ روستا در شهرستان درگیر تنش آبی جدی هستند و از این میان، آب ۶۳ روستا با تانکر تأمین می‌شود.

وی تأکید کرد: طبق گزارش‌های رسمی، در برخی روستاهای بزرگ شهرستان، فقط در یک روستا بیش از هزار انشعاب غیرمجاز و خارج از بافت شناسایی شده است. علاوه بر این، محدودیت وسع مالی در برخی روستاها همچون سلطان‌آباد، کورده، راک، سرغایه، انداد، ده‎غیبی، بش‌ساروق و چند روستای دیگر در اجرا و بهره‌برداری از پروژه‌های آبرسانی بر ابعاد ماجرا افزوده و بعضی از روستاهایی هم که از نعمت آب شرب بهره‌مند هستند، با استفاده از این منبع برای مصارف غیرشرب نظیر دامداری در جریان هدررفت آب در شهرستان نقش دارند.

داوری افزود: در شرایطی که از ۳۳۷ روستای بخش مرکزی شهرستان، ۲۲۷ روستا بالای ۱۰ خانوار جمعیت دارند، این قابل‌قبول نیست که ۲۱۵ روستا از نعمت آب آشامیدنی بهره‌مند باشند و در ۱۲ روستا دچار مشکل باشیم. حق اهالی این روستاها بر ما آن است که حتی به قیمت افزایش هزینه‌ها، حق آن‌ها در بهره‌مندی از آب آشامیدنی سالم برآورده کنیم. به همین دلیل، قرار شده تا شوراهای اسلامی روستا و دهیاران همگی پای‌کار بیایند و با امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری، شرایط لازم را برای اجرای پروژه‌ها فراهم کنند.

فرماندار مشهد در واکنش به اضافه برداشت و فعالیت غیرقانونی برخی باغ‌تالارهای تصریح کرد: فعالیت باغ‌تالارهای غیرمجاز در برخی نقاط شهرستان، یکی از دلایل اصلی محدودیت آبرسانی به روستاهای پیرامونی است. به همین دلیل، هر باغ‌تالارهای که با اضافه برداشت آب در شبکه مشکل ایجاد کند و زمینه‌ساز تخریب شبکه لوله‌ها شود، در ابتدا اشتراک آب آن قطع خواهد شد و حتی حکم به قلع تالار غیرمجاز خواهیم گرفت.

وی تأکید کرد: در جلسه گذشته، یکی از مصوبات مهم قرارگاه عملیاتی پایش آب مربوط به شناسایی و برخورد با آن دسته از پیمانکاران شهرداری بود که در پروژه‌های خود از انشعابات غیرمجاز استفاده می‌کنند. به همین دلیل، کارگروه شناسایی قرارگاه به‌طور کلی ۴۵ انشعاب غیرمجاز مربوط به آبیاری فضای سبز و ۲۲ انشعاب غیرمجاز در حوزه‌های دیگر شناسایی شده‌اند که روال قانونی در قطع انشعاب و برخورد با متخلفان در جریان است.

داوری بیان کرد: بنابر مصوبه رسمی قرارگاه عملیاتی پایش آب، مقرر شده میزان مصرف همه اشتراکات پرمصرف شهرستان از ادارات گرفته تا برج‌های مسکونی و مراکز رفاهی و ورزشی موردرصد و پایش قرار بگیرد و گزارش مصرف هفتگی آن‌ها در جلسات قرارگاه اعلام شود. فعالیت ۱۹۷ کارواش پرمصرف در مشهد نیز تک‎تک با حضور رئیس اتحادیه و نماینده‌ای از فرمانداری موردرسیدگی قرار خواهد گرفت.

هشدار به ۳۵۰۰ مشترک پرمصرف مشهدی

حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: مسئله تعرفه اندک حق انشعاب‌های روستایی باعث شده تا ایجاد شبکه‌های آبرسانی در برخی روستاها که مشکل دسترسی داشته و یا از منابع زیرزمینی محدودی برخوردار هستند، با مشکل جدی مواجه باشد. در این باره، باید این ناترازی اعتباری از محل تخصیص بودجه تأمین شود تا بنابر دستور فرماندار مشهد، موضوع آبرسانی در هر شرایط در اولویت امور قرار بگیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: مسئله قطع اشتراک پرمصرف‌ها در هفته گذشته با شناسایی و مهلت‌دهی به ۳۵۰ مشترک پرمصرف مشهدی انجام شد که خوشبختانه نیمی از این تعداد، الگوی مصرف خود را به استاندارد بهینه رساندند و بنابراین برای مابقی مشترکین، دستور قطع اجرا شد. در هفته جاری هم ۳۵۰۰ مشترک پرمصرف دیگر شناسایی شده‌اند که هم‎اکنون در دوره مهلت کاهش مصرف آن‌ها هستیم و حداکثر تا پایان هفته جاری، آن دسته از مشترکانی که از این بین نتوانند مصرف خود را با الگو تطبیق بدهند، قطع اشتراک خواهند شد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.