درخواست عجیب برخی کشورها از اتباع خود برای ترک فوری لبنان مورد توجه تحلیلگران قرار گرفته و باعث شده آنها به اهداف سیاسی پشت پرده این تصمیم اشاره کنند.

تحلیل سیدهادی سیدافقهی از اقدام خصمانه جدید برخی پایتخت های غربی – عربی علیه بیروت / رمز شب آشوب علیه لبنان

شامگاه یکشنبه اتفاقی عجیب در سرخط اخبار و مورد توجه تحلیلگران منطقه ای قرار گرفت؛ فراخوان همزمان برخی کشورهای غربی - عربی از اتباع خود برای خروج از لبنان. ابتدا عربستان سعودی آن هم با صدور بیانیه ای در نیمه شب از اتباع خود خواست تا فورا لبنان را ترک کنند، سپس کویت، قطر، امارات، بحرین و عمان چنین مسیری را رفتند. آلمان و انگلیس نیز درخواست مشابهی از شهروندان خود کرده‌اند.

این رخداد در حالی بود که در لبنان هیچ رخداد امنیتی عجیبی به وقوع نپیوسته و حتی احتمال آن هم وجود نداشت، لذا این گام با واکنش تند مقامات لبنان روبرو شود. بطور نمونه نبی بری رئیس مجلس لبنان هشدارهای صادره از سوی برخی کشورها درباره ترک لبنان را تعجب‌برانگیز و غیر قابل درک دانست. «نجیب میقاتی» رئیس دولت پیشبرد امور لبنان نیز تاکید کرد که شرایط امنیتی طوری نیست که موجب نگرانی شود.

با این تفاسیر درخواست عجیب برخی کشورها از اتباع خود برای ترک فوری لبنان مورد توجه تحلیلگران قرار گرفته و باعث شده آنها به اهداف سیاسی پشت پرده این تصمیم اشاره کنند. سیدهادی سیدافقهی، کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در گفت‌وگویی با قدس درباره حوادث پیرامون لبنان می گوید: در موضوع اخیر تمام کشورهای عربی در حوزه جنوب خلیج فارس اعلام و تمایل به خروج اتباع خود از لبنان نداشتند کویت و قطری ها به شهروندان خود برای نزدیک شدن به مناطق درگیری هشدار دادند. تنها عربستان سعودی و بحرین از شهروندان خود درخواست کردند لبنان ترک کنند این در حالی است که سعودی ها مدت ها در این کشور شهروندی ندارند و حتی تعداد کارمندان سفارتخانه این کشور در بیروت بسیار کم هستند.

تحلیل سیدهادی سیدافقهی از اقدام خصمانه جدید برخی پایتخت های غربی – عربی علیه بیروت / رمز شب آشوب علیه لبنان

این کارشناس مسائل غرب آسیا به بهانه اتخاذ چنین رویکردی از سوی برخی پایتخت های عربی پرداخته و افزود: اخیرا در اردوگاه فلسطینی عین الحلوه در جنوب لبنان درگیری هایی رخ داد و این شاید تنها  فرضیه ای برای برخی از کشورهای عربی و غربی باشد که خواستار خروج اتباع خود از لبنان باشند. آنها احساس خطر کردند جنگ پیرامون عین‌الحلوه به سایر اردوگاه ها سرایت کند و مقدمه ای برای یک داخلی باشد. این موضوعی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا به آن نیاز دارند. بویژه نباید از یاد برد که تحت تاثیر بن بست سیاسی در سرزمین های اشغالی و دو دستگی در راس هرم سیاسی، امروز وضع اسرائیل بی ثبات شده و می خواهد بحران سرزمین های اشغالی را به خارج از مرزهای فلسطین اشغالی هدایت کنند.

جنگ ترکیبی علیه مقاومت

سیدافقهی تصریح کرد: از سوی دیگر در لبنان ما با بحران سیاسی بر سر انتخاب رئیس‌جمهور مواجه هستیم و کشوری مانند عربستان نتوانسته طرح ها و کاندیدای مورد نظری که منتسب به چهارده مارس است را انتخاب کند پس می خواهد فضای لبنان را کمی غبار آلود کند تا مسائلی جابه جا و یا انجام دهد. سعودی ها همواره با آمریکایی ها و طرفداران خود در داخل لبنان شامل ولید جنبلاط و سمیر جعجع و نیز رژیم صهیونیستی همسو هستند و اگر پروژه و یا طرح درگیری در لبنان مطرح باشد دست محور سعودی عبری در کار خواهد بود. اما امروز حزب الله و گروه های لبنانی نسبت به گذشته حساس و هوشیارتر هستند .

او به مسئله جنگ ترکیبی در لبنان اشاره و گفت: جنگ تبلیغاتی و عملیات روانی برای فشار بر مردم لبنان در حال شدت گرفتن است و این می تواند مقدمه ای برای بحران پیچیده همراه با یک جنگ ترکیبی در زمینه های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و روانی باشد. کارشناس مسائل غرب آسیا به سخنان اخیر وزیر کشور لبنان درباره حوادث اخیر این کشور پرداخت و گفت: بسام مولوی، روز دوشنبه در سخنانی مشکوک و بودار خواستار خلع سلاح غیر قابل کنترل در لبنان شد. مخاطب وی مشخص نیست که آیا گروه های فلسطینی هستند یا گروه های لبنانی از جمله حزب الله. به هر حال این اظهارات می تواند خیال اسرائیل برای جنگ احتمالی در آینده را آسوده سازد. وی ادامه داد: تمام عناصری که در اردوگاه های جنوب لبنان ساکن هستند فلسطینی نیستند و برخی از فرماندهان داعش و جبهه النصره نیز به دستور آمریکا و اسرائیل در این مکان ها مستقر شده اند تا مقدمه ای برای ایجاد جنگ داخلی در لبنان با پوشش آوارگان  فلسطینی باشد. مقامات امنیتی بیروت باید مراقب و هوشیار باشند تا رویداد معروف جنگ 15 ساله گذشته این کشور که با حمله به یک  اتوبوس فلسطینی آغاز شد دوباره پدید نیاید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.