این روزها در آستانه بازگشایی مدارس، با وجود شهریه‌های چند ده میلیونی و کمبودها، خانواده‌های یاسوجی با کلاف سردرگم سرویس مدارس مواجه هستند.

داستان کلاف سردرگم سرویس مدارس یاسوج

به گزارش قدس آنلاین، شمارش معکوس برای فرا رسیدن ماه مهر و بازگشایی مدارس آغاز شده است، دانش‌آموزان به‌زودی راهی مدرسه می‌شوند اما رفت‌وآمد دانش‌آموزان با سرویس به مدارس یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فکری والدین یاسوجی است.

بازگشایی مدارس چالشی بنام سرویس مدارس برای خانواده دانش آموزان در شهر یاسوج به وجود آورده است بطوریکه بسیاری از دانش آموزان در نبود سرویس ایاب و ذهاب با خودروهای شخصی بین مدرسه و خانه جابه جا خواهند شد و یا با پرداخت هزینه گزاف به خودروهای دربستی و کرایه ای مسیر مدرسه تا خانه را طی خواهند کرد.

درصورت نبود سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان، به طور قطع با مشکلات جدی در رابطه با ترافیک در این محدوده ها مواجه خواهیم شد.

سرویس مدارس شهر یاسوج بلاتکلیف

سرهنگ جابر پیوست، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: با وجود پیگیری های صورت گرفته همچنان سرویس مدارس شهر یاسوج در بلاتکلیفی به سر می برد که باید بصورت ویژه به این مشکل توجه شود و رفع آن در دستور کار مسئولان و متولیان امر قرار گیرد.

وی افزود: هر ساله خود مدیران آموزش و پرورش و و مدیران مدارس دنبال و پیگیر سرویس مدارس بودند اما امسال تاکنون کسی پیگیر این مساله نیست و با این وجود امسال شاهد مشکلات و معضلاتی در این زمینه خواهیم بود.

پیوست اظهار کرد: با این وضعیت بلاتکلیفی سرویس مدارس، مهرماه امسال و با بازگشایی مدارس حجم ترافیک در همه خیابانها و معابر شهر یاسوج سنگین خواهد شد و توان پلیس و خیابانهای این شهر جوابگوی این حجم ترافیک نخواهد بود. همین مساله سرویس مدارس باعث می شود که کارمندان دولت در شیفت کاری و اداری سرویس مدارس انجام دهند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: تنها مرکز استانی که ناوگان عمومی مناسب و اصولی ندارد، شهر یاسوج است که باید فکری اساسی و جدی در این زمینه شود.

آموزش و پرورش مسئله سرویس مدارس را حل کنند

«سید جواد هاشمی مهر»، معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز با اشاره به مشکلات نبود سرویس مدارس در سال تحصیلی گذشته گفت: با توجه به اینکه سازمان حمل و نقل مستقل در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود ندارد و بخش خصوصی در این زمینه نیز سرمایه‌گذاری و ورود نکرده، سرویس مدارس یکی از چالش‌های بازگشایی مدارس استان است که آموزش و پرورش استان باید با کمک دستگاه‌های متولی این مسئله را حل کنند.

حداقل ۶۰۰۰ دانش آموز متقاضی سرویس هستند

«میلاد نوشادی»، رئیس انجمن اولیاء و مربیان استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این زمینه گفت: حدود ۱۸۳ هزار دانش آموز در سطح این استان مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۵۸ هزار نفر مربوط به شهرستان بویراحمد است.

وی افزود: در شهر یاسوج حداقل حدود ۶۰۰۰دانش آموز متقاضی استفاده سرویس مدرسه هستند.

نوشادی با بیان اینکه در شهر یاسوج برای تامین خودرو سرویس مدارس با مشکل مواجه هستیم، اظهارکرد: راه اندازی سرویس مدارس در شهر یاسوج نیازمند همکاری جدی دستگاه‌های اجرایی و خدماتی از جمله شهرداری و استانداری است.

رئیس انجمن اولیاء و مربیان استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: شرکت های خودرو ساز طبق قانون موظفند سالانه ۵۰۰ دستگاه دانش آموز بر به ناوگان عمومی اضافه کنند.

آمادگی داریم اما دستمان خالی است

«عبدی دانش مقدم»، رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری یاسوج در خصوص سرویس مدارس شهر یاسوج گفت: آمادگی لزام برای راه اندازی سرویس مدارس شهر یاسوج را با همکاری دستگاههای مختلف از جمله دستگاه قضایی، استانداری، شهرداری، شورای شهر، نیروی انتظامی، آموزش و پرورش، تعزیرات حکومتی و شرکت‌های خصوصی حمل و نقل را داریم اما با کمبود تاکسی و وسیله نقلیه مواجهیم و دستمان خالی است.

وی افزود: از ۲۶ دستگاه اتوبوس این سازمان تنها ۵ دستگاه اتوبوس سالم و فعال است، از ۱۰۵۲ دستگاه سواری تاکسی بیش از ۶۰۰ دستگاه فرسوده است.

دانش مقدم با بیان اینکه برخی شرکت های خصوصی دارای ناوگان مینی بوس در گذشته کار سرویس مدارس را انجام می دادند، تاکید کرد: اما بدلیل کافی نبودن کرایه ماهانه از این اقدام خودداری می کنند که البته می توان حق را به آنها داد چراکه برخی از دستگاهها از کرایه هر سرویس مدارس درصدی سهم می خواهند.

داشتن سرویس مدارس طی امسال سخت است

«حسنعلی عزت‌خواه»، مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این خصوص گفت: باتوجه به اینکه ناوگان دانش آموزی در این استان وجود ندارد داشتن و راه اندازی سرویس مدارس برای مهر ماه امسال را سخت می بینیم.

وی افزود: هیچ گونه خودرو مینی بوس و اتوبوسی در شهر یاسوج وجود ندارد به همین خاطر در خصوص این مساله با مشکل جدی مواجه هستیم.

گفتنی است که افزایش حجم ترافیک، سردرگمی دانش آموزان و والدین، کاهش امنیت، ایمنی و سرعت دانش آموزان برای رسیدن به مدرسه در بازگشت به خانه، افزایش هزینه سرویس ایاب و ذهاب مدارس، تاخیر، مرخصی، غیبت یا خروج بدون ساعت والدین کارمند دانش آموزان جهت ایاب و ذهاب فرزندان، افزایش مصرف سوخت و افزایش تصادفات را می توان از مهمترین پیامدهای نداشتن و نبود سرویس مدارس برشمرد.

 به نظر می رسد که مسئولان و متولیان امر بخصوص اعضای کارگروه ماده ۱۸(کارگروه ساماندهی سرویس مدارس) باید با برنامه ریزی مناسبی برای رفع دغدغه خانواده ها در خصوص سرویس مدارس اقدامات لازم را انجام دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.