سرپرست معاونت توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد ملی نخبگان به دنبال سابقه درخشان و اعتباری که در کشور دارد، همواره یکی از مراجع مورد درخواست نیروی انسانی حتی از سوی بخش خصوصی کشور است.

تکلیف مسکن نخبگان چه شد؟ / تکمیل پرونده استخدامی ۲۸۰ نخبه در دستگاه‌های اجرایی

فرشاد سلیمانی با بیان اینکه، بنیاد ملی نخبگان سال گذشته ۱۳۰۰ نفر را به بخش خصوصی معرفی کرده است تصریح کرد: همه اینها جذب شدند و برای امسال تعداد بسیار بیشتر است و پیش بینی می کنیم این تعداد به دو هزار نفر افزایش یابد.

وی در خصوص آخرین وضعیت جذب هزار نخبه در دستگاه های دولتی نیز تصریح کرد: از این تعداد ۲۸۰ نفر پرونده های آن ها در سازمان امور استخدامی تکمیل شده است.

سرپرست معاونت توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان افزود: یعنی بنیاد آن چیزی که وظیفه خود در معرفی هزار نفر نخبه به سازمان اداری استخدامی را انجام شده منتهی سازمان ها خود دارای یک فرایند اداری و برورکراتیک برای جذب هستند.

وی همچنین وعده داد: به زودی سامانه جذب نخبگان در مجموعه های دولتی که درحال حاضر برای تعیین تکلیف نهایی آن هزار نفر بسته است، بار دیگر باز خواهد شد و چهار هزار نفر دیگر را ما از این طریق برای جذب ثبت نام خواهیم کرد تا مجموع پنج هزار نفر برای امسال تکمیل شود.

سرپرست معاونت توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان در عین حال یکی از دلائل خروج نخبگان از کشور و دلسردی آن ها را سقف پایین حقوقی تعریف شده برای آن ها در دستگا های اجرایی دانست تاکید کرد: به طور حتم این حقوق ها اصلا در شان نخبگان نیست و این را باید بپذیریم.

سلیمانی با بیان اینکه، این صحبت از رهبری معروف است که تبعیض در حق نخبگان عین عدالت است افزود: یعنی این در کل دنیا برای نگهداشت نخبگان یک رویه است.

وی با بیان اینکه، متاسفانه گاهی مجلس شورای اسلامی نیز در این داستان همراهی لازم را نمی کند افزود:یک بخش دیگری نیز بحث سازمان برنامه و بودجه است که آن ها هم گاهی با ما برای حمایت بودجه ای از نخبگان همراهی نمی کنند.

سرپرست معاونت توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان گفت: متاسفانه سازمان برنامه و بودجه به واسطه اینکه بنیاد ملی نخبگان را هم همچون سایر دستگاه ها مثل یک دانشگاه در نظر می گیرد در حالی که بنیاد ملی نخبگان دانشگاه نیست و یک نهاد ملی است.

وی افزود: بنیاد ملی نخبگان مثل دستگاهی همچون وزارت علوم است باید خدمات آن وسعت داشته باشد و جمعیتی هم که با آن درگیر است جمعیت وسیعی است اما متاسفانه تناسبی بین پرداختی ها و تخصیص هایی که سازمان و برنامه و بودجه به بنیاد می دهد و آن انتظاری که مردم، رهبری و دولت از این مجموعه دارند فعلا وجود ندارد اینها باعث شده است که ما در یکسری خدمات دهی به نخبگان دچار مشکل شویم.

ساخت هزار مسکن برای نخبگان به کجا رسید؟

سرپرست معاونت توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان در ادامه با اشاره به اینکه، این بنیاد در حوزه اشتغال و مسکن تعهداتی در برابر نخبگان کشور دارد، افزود: طبق دستور رئیس جمهور و تکلیفی که برعهده بنیاد نخبگان است، باید هزار مسکن برای نخبگان ساخته و در اختیار آن ها گذاشته شود.

سلیمانی ادامه داد: البته الزاما مشخص هم نشده است که این خانه ها بصورت تملیکی باشد و به نام نخبگان سند زده شود، اما اجاره این خانه ها هم در زمان های طولانی مثلا ۱۰ ساله می تواند بخشی از مشکلات نخبگان را رفع کند.

وی یکی از مسائل اصلی توقف پروژه ساخت مسکن نخبگان را بودجه دانست و افزود: متاسفانه نظام بودجه ای کشور با ما این همراهی را نمی کند، این درحالی است که در نارضایتی ها از مساله خروج نخبگان از کشور انگشت اتهام به سمت بنیاد ملی نخبگان نشانه می رود.

سرپرست معاونت توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: به طورحتم اگر تکلیفی به بنیاد سپرده می شود، یک حقوقی هم باید در کنار آن رعایت شود و چه خوب است که بودجه و اختیارات این مجموعه نیز ویژه دیده شود.

وی با اشاره به امضای تفاهمنامه با دانشگاه ها، اداره اوقاف و امور خیریه برای تامین زمین ساخت یک هزار مسکن برای جامعه نخبگان افزود: خوشبختانه در خصوص زمین مشکلی نداریم و حتی با بانک مسکن و مجموعه وزارت مسکن و شهرسازی صحبت کرده و اعلام کرده ایم که وام همین طرح نهضت ملی به نخبگان هم با بازپرداخت پنج ساله به نخبگان اختصاص پیدا کند و موافقت هم شده اما باز هم یک رقمی در حدود ۵۰۰ میلیارد تومان باقی می ماند که بلاتکلیف مانده است.

سلیمانی توضیح داد: یعنی سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاه های مرتبط زیر بار نمی روند و این تعهدی است که روی دوش بنیاد ملی نخبگان مانده است و این درحالی است که جناب رییس جمهور نیز شخصا روی این قضیه تاکید کرده اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.