استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران گفت: در زمینه دفع حمله عملکرد روز گذشته مناسب بود و توانستیم بیش از ۶۰۰ پمپ بنزین را ایزوله کنیم و نسبت به سری قبل نیز بسیار بهتر عمل کردیم و سریعا پمپ بنزین ها به مدار ارائه خدمت بازگشتند. همچنین علاوه بر بحث پدافندی باید به سمت تنوع بخشی به سبد سوختی کشور برویم.

اقدامات موثر در زمینه مقابله با حملات سایبری به زیرساخت های سوخت رسانی کشور

جایگاه‌های عرضه سوخت در نقاط مختلف ایران روز دوشنبه ۲۷ آذر در پی آنچه یک حمله سایبری نامیده می شود، دچار اختلال شدند و توزیع بنزیل و گازوئیل با مشکل مواجه شد. از آنجائیکه قبلاً در سال ۱۴۰۰ نیز چنین حمله ای به زیرساخت های آی تی سوخت رسانی کشور صورت گرفته بود، نیروهای فنی کشور توانستند در اسرع وقت مشکل را حل کنند.

گفتنی است، حمله سایبری تلاشی مخرب وعمدی توسط یک فرد یا گروه برای عبور از دیواره امنیتی و دسترسی غیرمجاز به اطلاعات یک شبکه رایانه‌ای با هدف ایجاد آسیب است. انگیزه مهاجم یا مهاجمان از حمله متفاوت باشد، ولی در مجموع آنان به دنبال وارد آوردن خسارت، ایجاد اختلال، دستکاری، حذف و یا سرقت داده‌های موجود در سیستم‌ها هستند.

موضوع مهم این است که به لحاظ سایبری به حدی قدرت پیدا کرده ایم که این طور حملات نمی تواند اثرات جانبی گسترده ای بر کشور داشته باشد و خدمات رسانی را برای مدت زمان طولانی مختلف کند.

واقعیت این است که در دنیای امروز، دشمنان به طرق مختلف در تلاش هستند به کشور مقابل ضربه بزنند. حملات سایبری عمدتاً سرمایه اجتماعی کشورها را هدف قرار می دهند و در تلاش هستند ناکارآمدی دولت ها را در ارائه ی خدمات به مردم گوشزد کنند.

به لطف قدرتمندی زیرساخت های آی تی سوخت رسانی در کشور و هوشیاری مسئولان، مشکل سایبری اخیر نتوانست ابعاد گسترده ای پیدا کند.

نظرات حسن مرادی، استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران را در خصوص حمله ی سایبری اخیر و واکنش به موقع نیروهای فنی و مسئولان کشور به این موضوع جویا شدیم که در ادامه می خوانید.

مرادی در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به این موضوع که حملات سایبری در دنیای معاصر موضوع جدیدی نیستند، تصریح کرد: امروز جنگ ها از حالت سنتی به فضاهای جدید کشیده شده اند. دشمنان سعی می کنند از طریق اقداماتی مانند حملات سایبری به کشور مقابل ضربه بزنند.

وی ادامه داد: از آنجائیکه ما سابقه ی حمله به زیرساخت های آی تی سوخت کشور را در سال ۱۴۰۰ داشتیم، این دفعه با هوشیاری بیشتری عمل کردیم و توانستیم در مدت زمان بسیار کوتاه تری مشکل را رفع کنیم.

استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در حمله ی اخیر، پدافندغیرعامل کشور بهتر عمل کرد و توانستیم از صدمات اساسی به زیرساخت های آی تی سوخت رسانی کشور جلوگیری کنیم.

مرادی گفت: جایگاه های بسیاری به سرعت به مدار برگشتند و کارشان را شروع کردند و تعداد باقیمانده نیز مشکل شان به زودی حل خواهد شد. نگرانی خاصی وجود ندارد و امیدواریم با صبر و بردباری مردم مشکل در آرامش حل شود.

وی ادامه داد: عملکرد دولت در مورد دفع حمله ی سایبری اخیر قابل قبول است. اما نباید به این سطوح از امنیت سایبری اکتفا کنیم. باید شبکه ها و زیرساخت های حیاتی کشور مداوماً تقویت شوند و باگ های احتمالی را از بین ببریم.

استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: حملات سایبری فقط مختص ایران نیستند و در کشورهای مختلف اتفاق می افتند. مهم این است که آمادگی لازم را برای مقابله با آن ها به صورت مداوم داشته باشیم و این آمادگی را حفظ کنیم. در زمینه دفع حمله عملکرد روز گذشته مناسب بود و توانستیم بیش از ۶۰۰ پمپ بنزین را ایزوله کنیم و نسبت به سری قبل نیز بسیار بهتر عمل کردیم و سریعا پمپ بنزین ها به مدار ارائه خدمت بازگشتند. همچنین علاوه بر بحث پدافندی باید به سمت تنوع بخشی به سبد سوختی کشور برویم تا به یک نوع سوخت وابسته نباشیم و زمانیکه در ارائه ی آن به مردم مشکلی پیش آمد، به راحتی بتوانیم سوخت دیگری را جایگزین کنیم. این موضوع به لحاظ پدافندی و امنیت انرژی برایمان حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: در سبد سوختی کشور نه تنها می توانیم از ظرفیت سی ان جی کشور بهره ببریم، بلکه امکان استفاده از ال پی جی به ویژه در برخی استان ها مانند استان مرکزی وجود دارد. استفاده ی حداکثری از ظرفیت های موجود در زمینه ی تنوع بخشی به سبد سوختی کشور می تواند در این زمینه کمک کننده باشد.

استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: واردات خودروهای برقی نیز می تواند راهکار مناسبی برای تنوع بخشیدن به سبد سوختی کشور و بهره مندی از مزیت های این امر باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.