یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: گسترش میزان تولید نفت و گاز کشور و همچنین توسعه بازارهای جدید مبتنی بر دستیابی به فناوری و توان تولید بار اول تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز موجب تحقق رشد اقتصادی در سال جاری شده است.

تحقق رشد اقتصادی با رویکرد گسترش میزان تولید نفت و گاز کشور و توسعه بازارهای جدید صادراتی

بخش تولید و تجارت نفت، گاز و فرآورده‌های صنعت نفت و گاز ایران حدود ۲۰ درصد رشد اقتصادی را تجربه کرده و بیشترین تاثیر مثبت بر تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که تولید و استخراج نفت سهمی ۹۶ درصدی از رشد اقتصادی صنایع و معادن ایران را داشته است.

بخش تولید و تجارت نفت، گاز و فرآورده‌های صنعت نفت و گاز ایران در حالی پیشران اقتصاد کشور است که تاکنون نه تنها تحریم‌ها علیه تجارت انرژی لغو نشده است بلکه طبق اذعان خزانه‌داری آمریکا، بر میزان این تحریم‌ها نیز در یک سال اخیر افزوده شده است. طی سال های اخیر سیاست اتکا به خود به اجرا گذاشته شد. در این راستا، قانون ترک تشریفات مناقصه در مجلس مصوب شد تا زمینه ای برای عرضه ی محصولات دانش بنیانی و تولیدات بار اول بدون نیاز به فرآیند مناقصه به شرکت ها و نهادهای دولتی مهیا شود.

محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت و گو با فدس با اشاره به این موضوع که سیاست گذاری های مختلفی در کشور اتفاق افتاده است که در نهایت به رشد اقتصادی هفت و نیم درصدی شش ماهه ی اول سال جاری نائل آمدیم، تصریح کرد: تلاش در راستای احیای واحدهای تولیدی که از چرخه ی فعالیت خارج شده بودند، از جمله اقدامات خوبی بود که به اجرا گذاشتیم و به تحریک رشد اقتصادی کشور کمک کرد.

وی ادامه داد: در صنعت نفت و گاز نیز اقدامات شایسته ای انجام شد که ما را در نهایت به رشد اقتصادی مطلوبی رساند. در گذشته غالباً چشم امیدمان به شرکت های خارجی بود که گرهی از مشکلات مان باز کنند. اما در دولت سیزدهم سیاست اتکا به خود را پیگیری کردیم که نتیجه بخش بود.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: تجربه به ما نشان داده است که خارجی ها عمدتاً کاری برایمان انجام نمی دهند. مثلاً، در فاز 11 پارس جنوبی دیدیم که چندین بار شرکت های خارجی قول مساعد در راستای کمک به ما برای بهره برداری از این فاز دادند. اما در نهایت با همکاری یک پیمانکار داخلی موفق به بهره برداری از این فاز شدیم.

نقدعلی گفت: بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز با تکیه بر توانمندی های داخلی انجام شد و این موضوع اهمیت بالایی دارد. به طور کلی، هر وقت به توانمندی ها و ظرفیت های خودمان تکیه کرده ایم، توانسته ایم نتایج مثبتی به دست بیاوریم و هر جا به امید دیگران بوده ایم، ضرر کرده ایم.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: شکی نیست بر اثر اقداماتی که طی سال های اخیر در کشور به اجرا گذاشتیم، نتایج مطلوبی به دست آمد و رشد اقتصادی خوبی رقم خورد. به طور مثال، قانون ترک تشریفات مناقصه بستری برای عرضه ی محصولات دانش بنیانی به صنایع نفت و گاز کشور به وجود آورد.

وی ادامه داد: در سایه استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی در کشور توانستیم به رفع نیازهای صنایع به خصوص صنعت نفت و گاز کشور به اقلام راهبردی و تجهیزات استراتژیک بپردازیم. حتی در برخی زمینه ها بستر برای صادرات فراهم شد. گسترش میزان تولید نفت و گاز کشور و همچنین توسعه بازارهای جدید مبتنی بر دستیابی به فناوری و توان تولید بار اول تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز موجب تحقق رشد اقتصادی در سال جاری شده است.

وی ادامه داد: باید سیاست هایی به اجرا بگذاریم که در تمامی زمینه ها به حل و فصل مشکلات بپردازیم. به طور مثال، وابستگی ما به واردات بنزین در شرایطی که اعلام می کنیم رشد اقتصادی خوبی را رقم زده ایم، اتفاق مثبتی نیست و باید جلوی آن را بگیریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.