عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: وزارت نفت باید سیاست گذاری های جدی در زمینه ی بهینه سازی وسایل گازسوز، دوجداره کردن پنجره ها و دیگر سازوکارهای مدیریت مصرف داشته باشد.

وزارت نفت باید سیاست گذاری های جدی برای بهینه سازی وسایل گازسوز و دوجداره کردن پنجره ها داشته باشد

بررسی دقیق ساختار مصرف مشترکین گاز طبیعی در بخش خانگی نشان می‌دهد که عمده مردم مصرفی در چارچوب الگوی مصرف دارند. این در حالی است که اقلیت مطلقی شامل کمتر از 3 درصد از مشترکین مصارف نامتعارف ثبت می کنند. این دسته از مشترکان، میانگین مصرفی 5 برابری نسبت به مشترکین کم مصرف دارند.

توزیع رفاهی مشترکین پرمصرف نیز نشان‌دهنده آن است که عمده پرمصرفین از اقشار مرفه جامعه هستند. این واقعیات باعث شده است برخی اعمال سیاست های قیمتی بر پرمصرف ها را به منظور مدیریت مصرف بخش خانگی مطرح کنند.

شواهد موجود حاکی از آن است که میزان سرانه ی مصرف گاز در کشور ما نسبت به دیگر کشورها بالاتر است. شاید یکی از دلایلش این است که ما دومین دارنده ی ذخایر گاز طبیعی در جهان هستیم و همین امر باعث شده است مردم تصور کنند می توانند هر چقدر می خواهند این ماده ی ارزشمند را بسوزانند.

واقعیت این است که تولید و استخراج گاز طبیعی هزینه های بالایی را به کشور تحمیل می کند. از سوی دیگر، با مصرف بهینه ی گاز در کشورمان می توانیم به صادرات مازاد آن بپردازیم که سودآوری بالایی برایمان دارد. با توجه به این واقعیات، نیاز است در راستای مدیریت مصرف گاز گام برداریم.

نظرات جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس را در ادامه در خصوص اعمال روش تعرفه گذاری پلکانی در قبوض گاز مشترکان می خوانید.

قادری با اشاره به این موضوع که تعرفه گذاری پلکانی گاز راهکار مناسبی برای مدیریت مصرف و هدفمندی یارانه ها است، تصریح کرد: تعرفه گذاری پلکانی روش مناسبی برای قبوض گاز مشترکان است. در اعمال این روش باید ملاحظاتی را مدنظر داشته باشیم.

وی ادامه داد: هدف از اعطای یارانه در حوزه ی انرژی این است که از اقشار کم درآمد و متوسط جامعه حمایت بیشتری به عمل بیاوریم. در اعمال روش تعرفه گذاری پلکانی این موضوع تحقق می یابد و اغلب مشترکان گاز را با قیمت مناسب در اختیار خواهند داشت.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: در زمینه ی گاز، یک محدوده ی استاندارد مصرف وجود دارد. کسانی که در این چارچوب از گاز استفاده می کنند، دچار اضافه پرداختی نمی شوند و گاز را با قیمت یارانه ای در اختیار دارند.

قادری گفت: در زمینه ی تعرفه گذاری پلکانی بهتر است تعداد اعضای خانوار نیز مدنظر قرار بگیرد. نیاز است که وزارت نفت برای اجرای طرح تعرفه گذاری پلکانی در کنار شرکت ملی گاز باشد.

وی ادامه داد: قطعاً روش تعرفه گذاری پلکانی راهکار مناسبی است و باید پیگیری شود. در کنار این روش، خوب است به اعطای مشوق هایی به مشترکین بپردازیم تا در راستای دوجداره کردن پنجره هایشان و مصرف بهینه گام بردارند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: اجرای طرح هایی مانند تعرفه گذاری پلکانی گاز ما را از اعمال روش های دیگر برای مدیریت مصرف بی نیاز نمی کند. مثلاً، باید خانه سازی ها طوری باشد که خانواده ها بتوانند در ساعاتی از روز از انرژی خورشید استفاده کنند و نیازی به روش کردن وسایل گرمایشی نداشته باشند.

قادری گفت: ابزارهای تنبیهی به تنهایی نمی توانند به مدیریت مصرف گاز کمک کنند. نیاز است از روش های تشویقی نیز بهره بگیریم. مثلاً، اعمال تخفیف برای مشترکانی که مصرف مناسبی دارند، کارساز است.

وی ادامه داد: در روش تعرفه گذاری پلکانی پرمصرف ها، حد استانداردی برای استفاده از گاز در نظر می گیریم. دلیلی ندارد به کسانی که خارج از این محدوده به استفاده از گاز مبادرت می کنند، یارانه پرداخت کنیم. باید سیاست گذاری هایمان در بخش یارانه ها به نحوی باشد که یارانه در اختیار همه ی مردم با عدالت قرار بگیرد. اما کسانی که مصرف غیرمتعارف دارند، باید هزینه انرژی را به قیمت غیریارانه ای پرداخت کنند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: وزارت نفت باید سیاست گذاری های جدی در زمینه ی بهینه سازی وسایل گازسوز، دوجداره کردن پنجره ها و دیگر سازوکارهای مدیریت مصرف داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.