مرتضوی کارشناس حوزه سیاست‌گذاری: یک راه حل کلیدی در سمت تامین و عرضه انرژی کشور در برنامه هفتم توسعه به سرانجام رسیده است که به موجب آن شاهد تسهیل صدور مجوز برای بهره برداری از میادین نفت و گاز کشور توسط بخش خصوصی خواهیم بود. با اصلاح روابط مالی حوزه انرژی و افزایش تولید گاز به کمک شکستن انحصار توسع

راهکار کلیدی تامین و عرضه انرژی در برنامه هفتم؛ هدایت منابع غیردولتی به سمت توسعه میادین نفت و گاز

سید علی مرتضوی کارشناس حوزه سیاست‌گذاری در رابطه با اهمیت تسهیل صدور مجوز برای بهره برداری از میادین نفت و گاز کشور توسط بخش خصوصی اظهار کرد: بحث حکمرانی انرژی انرژی نقش مهمی در توسعه و پایداری یک کشور ایفا می کند. یکی از چالش های مهمی که بسیاری از کشورها با آن مواجه هستند، مشکل ناترازی انرژی است که نیازمند یک رویکرد دو جانبه است: بهبود تولید انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی. در چند وقت اخیر، یک راه حل کلیدی در سمت تامین و عرضه انرژی کشور در برنامه هفتم توسعه به سرانجام رسیده است که به موجب آن شاهد تسهیل صدور مجوز برای بهره برداری از میادین نفت و گاز کشور توسط بخش خصوصی خواهیم بود.

 استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی

کارشناس حوزه سیاست‌گذاری در ادامه با اشاره به شکستن انحصار استخراج میادین نفت و گاز کشور و استفاده از منابع غیربودجه دولت گفت: شکستن انحصار توسعه میادین نفت و گاز و مشارکت شرکت های غیردولتی و خارجی می تواند منافع مهمی برای کشور داشته باشد. اولاً، امکان استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه میادین مشترک کشور را بدون تکیه صرف به بودجه دولتی فراهم می کند. این رویکرد به حل مشکل ناهماهنگی در تولید انرژی با استفاده از تخصص و منابع بخش خصوصی کمک می کند. دوم اینکه تسهیل سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی ایران می تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند.

مرتضوی ادامه داد: فرصت هایی را برای انتقال فناوری، اشتراک دانش و توسعه بازارهای تجارت انرژی باز می کند. این مزایا نه تنها بخش انرژی را تقویت می‌کند، بلکه اثرات سرریز مثبتی بر سایر صنایع دارد که منجر به توسعه کلی اقتصادی می‌شود. در نهایت، افزایش استخراج نفت و گاز از طریق مشارکت شرکت‌های غیردولتی و خارجی می‌تواند به طور موثری با ناترازی انرژی ایران مقابله کند. با جلب مشارکت بخش خصوصی، سودآوری توسعه میادین نفت و گاز جذاب تر می شود. این به نوبه خود، سرمایه گذاری های بیشتر در صنعت انرژی کشور را تشویق می کند که منجر به افزایش تولید و تامین متعادل انرژی برای اهداف صنعتی می شود.

اصلاح روابط مالی برای بهره وری بیشتر

کارشناس حوزه سیاست‌گذاری  ادامه داد: یکی از نتایج کلیدی تسهیل در صدور مجوز برای بخش خصوصی و شرکت های خارجی، اصلاح روابط مالی دولت و توسعه دهندگان میادین است. این اصلاحات برای ارتقای کارایی و مشوق مشارکت بخش خصوصی در توسعه انرژی ضروری است.

وی افزود: با ایجاد محیطی جذاب در حوزه روابط مالی برای سودآوری بخش خصوصی، دولت می تواند افزایش سرمایه گذاری در توسعه میادین نفت و گاز را تشویق کند. این جذابیت از پتانسیل بازده بالاتر سرمایه گذاری و ترتیبات مالی مطلوب تر بین دولت و توسعه دهندگان خصوصی ناشی می شود.

مرتضوی گفت چنین اصلاحاتی می تواند منجر به تخصیص کارآمدتر منابع و بهبود بهره وری در بخش انرژی شود. علاوه بر این، ورود شرکت‌های غیردولتی و خارجی به توسعه میادین نفت و گاز می‌تواند فناوری‌ها و شیوه‌های مدیریتی جدیدی را معرفی کند که کارایی عملیاتی را افزایش می‌دهد. این پیشرفت‌ها می‌تواند فرآیند استخراج را بهینه کرده و منجر به بازده بالاتر و افزایش تولید کلی گاز شود. در نتیجه، مشکل ناترازی گاز در بخش صنعتی را می توان به طور موثر برطرف کرد و تامین انرژی پایدارتر و قابل اعتمادتر را برای تولید صنعتی تضمین کرد.

وی گفت: مشکل ناترازی انرژی در حاکمیت انرژی یک کشور نیازمند یک رویکرد جامع است که بر بهبود تولید انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی تمرکز دارد. تسهیل صدور مجوز برای بخش خصوصی از جمله شرکت های خارجی برای توسعه میادین نفت و گاز می تواند یک راه حل کلیدی باشد. این رویکرد انحصار را می شکند، سرمایه گذاری بخش خصوصی را جذب می کند، سرمایه گذاری خارجی را بهبود می بخشد و استخراج نفت و گاز را افزایش می دهد. با اصلاح روابط مالی و افزایش تولید گاز، مشکل ناترازی گاز را می توان به طور موثر حل کرد که منجر به تامین انرژی متعادل تر برای تولید صنعتی می شود.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.