وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با یادآوری اینکه خدمات بهداشتی - درمانی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بسیار اندک بود، گفت که شاخص امید به زندگی ایرانیان در اوایل انقلاب ۵۶ سال بود ولی امروز این شاخص به بیش از ۷۶ سال ارتقا یافته است. 

وزیر بهداشت: شاخص امید به زندگی در ایران به ۷۶ سال افزایش یافت

به گزارش قدس آنلاین بهرام عین اللهی امروز سه شنبه در آیین بهره برداری از ۲۶ طرح بهداشتی، درمانی، آموزشی، دانشجویی و محرومیت زدایی در سالن غدیر دانشگاه علوم پزشکی دزفول با گرامیداشت دهه فجر افزود: این دهه یادآور رشادت‌ و فداکاری‌هایی است که از امام راحل شروع شد و دستاوردهای زیادی داشت.

وی با تاکید بر لزوم تبیین این دستاوردها برای نسل جوان ادامه داد: تاریخ پر افتخاری در حوزه سلامت طی کردیم چراکه تا پیش از انقلاب در این حوزه وابستگی ۱۰۰ درصدی به بیگانگان داشتیم و بیماران برای انجام امور پیش پا افتاده باید به سایر کشورها مراجعه می‌کردند.

عین اللهی اظهارکرد: مرگ و میر نوزادان ۳۲ در یکهزار بود که اکنون به هشت در یکهزار رسیده و مرگ و میر مادران باردار از ۲۵۵ در یکصد هزار تولد زنده به ۲۵ نفر کاهش یافته است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مرگ و میر کودکان از ۱۳۵ به ۱۴ رسیده است، گفت: بیماری های واگیردار مانند فلج اطفال و سل شیوع زیادی داشت ولی اکنون کنترل شده است.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در پیشگیری و کنترل کرونا از موفق ترین کشورها است، افزود: این دستاوردها نشان دهنده قدرت جمهوری اسلامی است.

عین اللهی رشد شبکه‌های بهداشتی را یادآور شد و بیان کرد: امروز ۱۸ هزار خانه بهداشت در نقاط مختلف ایران داریم و دسترسی مردم به خدمات سلامت بسیار خوب شده است.

وی افزود: امروز به ندرت فردی برای درمان به کشورهای دیگر مراجعه می کند و برعکس از کشورهای مجاور برای درمان به ایران می‌آیند که نشان از قدرت نرم ایران اسلامی است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسعه کمی و کیفی نظام آموزشی کشور را از دیگر دستاوردهای کشور دانست و گفت: نزدیک به ۶۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی با ۲۲ هزار عضو هیات علمی داریم که هفت هزار دانشجوی خارجی و ۲۷۰ هزار دانشجوی داخلی در این دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند.

ایران مقام نخست حوزه سلامت را در منطقه دارد

وی با بیان اینکه ایران در علوم پزشکی نوین نظیر سلول‌های بنیادی جزو کشورهای پیشرفته منطقه است، افزود: جمهوری اسلامی ایران اکنون مقام نخست حوزه سلامت را در منطقه دارد.

عین اللهی چشم انداز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را ایجاد نظام پیشرفته سلامت در نظم نوین تمدن اسلامی دانست و گفت: تدوین برنام تحولی عدالت و تعالی نظام سلامت به خوبی توسط دانشگاه‌ها در حال انجام بوده و دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز از نظر سخت افزاری و نرم افزاری در این مسیر در حال حرکت است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۶ هزار تخت در دولت سیزدهم بهره برداری شده است، افزود: ۱۵۰ هزار تخت در کشور وجود دارد که نشان می دهد ۱۲ درصد تخت‌های کشور در ۲ سال اخیر اضافه شده‌اند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهره برداری از ۲ هزار طرح بهداشتی را یادآور شد و اظهارکرد: امروز شاهد افتتاح ۲۶ طرح بهداشتی درمانی دیگر در شهرستان دزفول هستیم و امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم ۲ هزار و ۴۰۰ طرح دیگر به بهره برداری برسد.

وی افزود: این طرح‌ها نظیر خانه بهداشت، مراکز بهداشتی و دستگاه‌های پیشرفته زیرساخت مناسبی برای حوزه بهداشت و درمان هستند.

توزیع ۳۰۰ دستگاه پیشرفته درمانی در نقاط مختلف کشور

عین اللهی تهیه و توزیع نزدیک به ۳۰۰ دستگاه پیشرفته پزشکی نظیر ام آر آی، شتاب دهنده، پت اسکن و سی تی اسکن در کشور به ویژه مناطق محروم را یادآور شد و گفت: تلاش ما این است که هیچ کس مجبور نباشد برای درمان بیماری از استان محل سکونت خود خارج شود.

وی با بیان اینکه ۱۰ درصد پرونده‌ها و نسخه‌ها در شروع دولت سیزدهم الکترونیکی بود، افزود: این آمار اکنون به ۹۰ درصد رسیده است و تلاش داریم به طور کلی نسخه‌های کاغذی را حذف کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از فواید نسخه الکترونیکی را ذخیره سوابق و پرونده بیماران عنوان کرد.

وی در خصوص طرح جوانی جمعیت گفت: متاسفانه در برهه‌ای با اجرای برنامه تنظیم خانواده این شرایط به ما تحمیل شد ولی برنامه دولت تشویق جوانی جمعیت و ایجاد مراکز درمان ناباروری است به طوریکه نزدیک به ۷۰ مرکز سطح دو ناباروری در کشور ایجاد شده است.

عین اللهی اجرای بیمه همگانی بعد از ۴۵ سال در دولت سیزدهم را یادآور شد و گفت: پنج دهک نخست جامعه شامل نزدیک به ۱۲ میلیون نفر جمعیت شهری و ۲۰ میلیون روستایی به صورت رایگان در این طرح بیمه شده‌اند.

وی با یادآوری آغاز طرح سلامت خانواده از ابتدای امسال افزود: اگر بخواهیم جامعه را درست کنیم باید خانواده را درست کنیم لذا با توجه به اینکه یک کشور خانواده دوست هستیم باید از این فرهنگ بیشترین بهره را ببریم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه طرح سلامت خانواده با مراقبان بهداشت در مرحله نخست آغاز می‌شود، اظهارکرد: هر ایرانی با کد ملی در این طرح باید یک پرونده سلامت داشته باشد.

۴۶ میلیون نفر در پویش ملی سلامت مشارکت کردند

عین اللهی به اجرای طرح پویش ملی سلامت اشاره کرد و گفت: این طرح از ۲۰ آذر تا ۲۰ دی اجرا شد و نشان داد اگر اهمیت سلامت را به مردم نشان دهیم، مردم به طور قطع حمایت و همکاری می‌کنند.

وی افزود: ۵۵ میلیون نفر جمعیت بالای ۱۸ سال در ایران داریم است که ۴۶ میلیون نفر یعنی ۷۲ درصد در طرح پویش ملی سلامت مشارکت کردند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مرحله نخست پویش ملی مربوط به فشار خون و دیابت بود، اظهارکرد: حدود ۸۸۰ هزار نفر در این پویش دارای فشار خون بالا بودند که از این موضوع اطلاعی نداشتند همچنین ۴۶۰ هزار نفر دیابت داشتند.

وی افزود: نزدیک به ۱۰ میلیون نفر مشکوک به فشار خون و سه میلیون نفر مشکوک به دیابت شناسایی شد که نشان می‌دهد باید به سبک زندگی خود اهمیت بدهیم.

عین اللهی با بیان اینکه دوسوم جمعیت کشور در مناطق شهری هستند، اضافه کرد: این مشکل برخلاف تصورات در مناطق روستایی نبود و بیشتر در مناطق شهری با این مشکل مواجه بودیم.

وی ادامه داد: سبک زندگی، غذای سالم، کم خوردن شکر و نمک و ورزش کردن باید توسط جمعیت شهری مدنظر قرار گیرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه بسیاری از سرطان‌ها قابل پیشگیری است، گفت: افرادی که سابقه سرطان در خانواده دارند باید بیشتر به سلامت خود توجه داشته باشند.

وی با تبریک پیشرفت‌ها در زمینه درمان سرطان در اهواز و دزفول افزود: این موضوع جای قدردانی دارد و وزارت بهداشت نیز از این موضوع حمایت می‌کند.

خیران سلامت سال گذشته ۳۶ هزار میلیارد ریال کمک کردند

عین اللهی با بیان اینکه خیرین سلامت در کشور بسیار پیشتاز هستند، گفت: نیکوکاران ۳۶ هزار میلیارد ریال طی سال گذشته در همه حوزه‌ها از درمانگاه‌ها، مراکز بهداشتی و مراکز آموزشی به ما کمک کردند که جای قدردانی دارد.

وی شناسایی ۲۱ هزار خیر سلامت در کشور را یادآور شد و افزود: خیران سلامت در ۲۵ درصد طرح های عمرانی وزارت بهداشت مشارکت کرده‌اند و از این پس نیز هر کس با هر مقداری که می‌تواند کمک کند، استقبال می‌کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: امید است خیران سلامت اقدامات خیرخواهانه خود را در برنامه‌های وزارت بهداشت و با هماهنگی خیرین سلامت انجام دهند تا خدمات بهداشتی درمانی توزیع مناسب تری داشته باشند.

مشارکت مردم در انتخابات برای ادامه پیشرفت‌ها نیاز است

عین اللهی درخصوص انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی نیز گفت: انتخابات بحثی کلیدی و مهم است و برای ادامه پیشرفت‌ها نیاز به مشارکت مردم داریم.

وی استقلال را بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام (ره) دانست و افزود: بسیاری از کشورها استقلال و حتی ارتش ندارند از این رو باید قدردان این استقلال باشیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه شرکت در انتخابات این استقلال را تامین می‌کند، اظهار کرد: انتخابات دندان طمع دشمنان را می‌کشد.

وی افزود: شرکت در انتخابات باید به عنوان یک تکلیف ملی و شرعی بدانیم و همراه با خانواده به آن عمل کنیم.

۸۶ طرح بهداشتی درمانی در خوزستان بهره برداری شد

عین اللهی با بیان اینکه امروز ۸۶ طرح بهداشتی درمانی با ۱۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در استان خوزستان به بهره برداری رسید، گفت: ۶۰ طرح از این تعداد با اعتبار ۱۲ هزار میلیارد ریال مربوط به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و ۲۶ طرح با اعتبار چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال مربوط به دانشگاه علوم پزشکی دزفول بود.

وی با اشاره به جانفشانی مردم دزفول در دوران هشت سال دفاع مقدس افزود: امروز با تلاش جهادی رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول، شاهد رشد دانشگاه و سلامت در این شهرستان هستیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیمارستان ۶۴ تختخوابی خیرساز نوید بندر امام، مجتمع سوانح سوختگی قمر بنی هاشم دزفول، سی تی آنژیوگرافی بیمارستان امام حسن مجتبی (ع) دزفول و ۲ خوابگاه دانشجویی در دزفول و اهواز با ظرفیت ۸۰۰ دانشجو را از طرح هایی عنوان کرد که امروز به بهره برداری رسیدند.

وی با اشاره به افتتاح بخش ام آر آی بیمارستان شوش و انواع دستگاه‌های پیشرفته پزشکی از جمله بخش گاما اسپکت بیمارستان بزرگ دزفول افزود: بیمارستان بسیار خوبی با کمک بنیاد مستضعفان در شهرستان آبادان احداث شده است.

عین اللهی بیان کرد: طرح توسعه بیمارستان گلستان اهواز خارج از سفر استانی مصوب می‌شود و از طریق اعتبارات وزارت بهداشت و برنامه و بودجه توسط قرارگاه خاتم اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه بیماستان گلستان خیلی فرسوده و قدیمی شده و لازم است نوسازی شود، افزود: امید است با این طرح‌ها حق مردم شهید پرور خوزستان را ادا کنیم.

پیشرفت فیزیکی بیمارستان یازهرای دزفول در دولت سیزدهم به ۸۴ درصد رسید

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیمارستان یازهرای دزفول را بسیار کاربردی و زیبا دانست و گفت: این بیمارستان در کشور بی‌نظیر است که تلاش مسوولان برای ساخت آن جای قدردانی دارد.

وی افزود: پیشرفت فیزیکی این بیمارستان در ۲ سال اخیر از ۵۲ درصد به ۸۴ درصد رسیده و امید است هفته دولت سال آینده به بهره برداری برسد.

محدودیتی برای رشد هیچ نقطه‌ای از کشور نداریم

عین اللهی با تاکید بر اینکه هیچ محدودیتی برای رشد هیچ نقطه ای از کشور نداریم، اظهار کرد: هر نقطه از کشور اگر خودباوری و اعتماد به نفس را در خود ایجاد کند حمایت می‌کنیم.

وی افزود: دستگاه پت اسکنی که امروز در دزفول بهره برداری شد در خوزستان بی‌نظیر است و افتخار می‌کنیم که مردم، مدیران و خیران دزفول برای راه اندازی این دستگاه زحمت کشیده‌اند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به راه اندازی رشته‌های جدید در دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: وجود دانشگاه علوم پزشکی باعث ایجاد امید، انگیزه و رشد اجتماعی، فرهنگی و علمی منطقه می‌شود.

وی افزود: امید است هر روز شاهد پیشرفت منطقه و خوزستان و مناطق محروم باشیم.

۲۶ طرح بهداشتی، درمانی، آموزشی، دانشجویی و محرومیت زدایی روز سه شنبه با حضور بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دزفول به بهره برداری رسید.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز سه شنبه در سفر به خوزستان از بخش‌های مختلف بیمارستان گلستان اهواز بازدید کرد و در جریان مشکلات بخش‌های مختلف ابن بیمارستان قرار گرفت.

فاز نخست خوابگاه پسرانه دانشجویان پزشکی اهواز نیز با حضور عین اللهی به بهره برداری رسید.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.