رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی مشهد ضمن تأیید افزایش قیمت در بازار مصالح ساختمانی گفت: به جز اقلامی مثل سیمان که قیمت مصوب دارد و در خرده‌فروشی‌ها حتی زیر قیمت مصوب هم فروخته می‌شود، بیشتر مصالح ساختمانی افزایش قیمت داشته است.

بیشتر مصالح ساختمانی افزایش قیمت داشته است

به گزارش قدس خراسان، می‌گفت تا یک ماه پیش برای ساخت خانه‌ام هر تن آجر را حدود ۲۵۰هزار تومان می‌خریدم؛ اما یک‌ شبه قیمت‌ها چهار برابر شد و فردای آن روز قیمت همان آجر با همان کیفیت شد هر تن یک میلیون تومان! واقعاً نمی‌دانستم چکار باید بکنم چون سرپناهی که در حال ساختنش بودم، نیمه‌تمام بود و هنوز باید کلی آجر می‌خریدم تا تمامش کنم.

هرچند گران شدن مصالح تنها به آجر ختم نمی‌شد و سرنوشت آهک، گچ و... نیز همان بود که برای آجر اتفاق افتاد. گرانی آجر را که پیگیری کردم، پاسخ این بود افزایش چهار برابری قیمت گاز کوره‌های آجرپزی موجب چهار برابر شدن قیمت آجر شده است.

این‌ها قسمتی از صحبت‌های یک شهروند در حال ساخت سرپناه در یکی از محلات حاشیه شهر مشهد بود.

گرچه در شرایط فعلی، اوضاع و احوال بازار مسکن در وضعیت رکود به سر می‌برد و بنا بر اعلام کارشناسان این حوزه، کاهش قدرت خرید مردم، یکی از دلایل اصلی این رکود به شمار می‌رود؛ اما با گشتی در بازار مصالح ساختمانی، افزایش قیمت در بسیاری از اقلام را به چشم می‌بینیم. گرچه این افزایش قیمت تاکنون تأثیر چندانی در بالا رفتن قیمت مسکن به دلایلی از جمله کاهش قدرت خرید مردم نداشته؛ اما بیم آن می‌رود که در آینده تأثیر مستقیمی بر بازار مسکن بگذارد.

تأثیری که قیمت مصالح ساختمانی در بازار مسکن دارد

آذری؛ یکی از فعالان بازار مصالح ساختمانی با تأیید افزایش قیمت بسیاری از مصالح ساختمانی می‌گوید: با اینکه این افزایش قیمت‌ها در یکی دو ماه گذشته اتفاق افتاده؛ اما باید گفت رونقی در بازار مشاهده نمی‌شود و حتی برخی از همکاران ما برای پاس کردن چک‌هایی که دست مردم دارند، با مشکل ‌مواجه می‌شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که دلیل افزایش قیمت مصالحی همچون آجر که یکباره قیمت چند برابری را تجربه کرد، چیست، می‌افزاید: دلیل اصلی این مسئله، گرانی یکباره هزینه‌های سوخت به ویژه گاز مصرفی در کوره‌های آجرپزی بوده که با افزایش چهار برابری نسبت به گذشته مواجه شده است. این اتفاق برای کوره‌های آهک‌پزی هم افتاده و تأثیر مستقیم روی قیمت آهک نیز گذاشته است. بقیه مصالح افزایش چهار برابری نداشته؛ اما وقتی یکی از مصالح افزایش قیمت دارد، طبیعتاً روی بقیه اقلام نیز تأثیر می‌گذارد.

این فعال بازار مصالح ساختمانی در مورد اثر افزایش قیمت مصالح بر قیمت مسکن نیز اظهار می‌کند: تا امروز این اتفاق نیفتاده و اثر چندانی روی قیمت‌های بازار مسکن نداشته است. با وجود این وقتی قیمت مصالح که ۷۰ درصد وزن یک ساختمان را تشکیل می‌دهند، افزایشی شود، قیمت تمام شده مسکن برای سازنده آن نیز اضافه خواهد شد.

دلایل گرانی مصالح ساختمانی

رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی مشهد نیز ضمن تأیید افزایش قیمت در بازار مصالح ساختمانی می‌گوید: به جز اقلامی مثل سیمان که قیمت مصوب دارد و در خرده‌فروشی‌ها حتی زیر قیمت مصوب هم فروخته می‌شود، بیشتر مصالح ساختمانی افزایش قیمت داشته است.

کاظم آردی یکی از دلایل اصلی این افزایش قیمت را بالا رفتن هزینه گاز مصرفی کارخانه‌ها و کوره‌های آجرپزی می‌داند و می‌افزاید: قیمت گاز مصرفی که پیش از آن به ازای هر مترمکعب ۱۵۰ تومان بود، یکباره به ۶۰۰ تومان افزایش یافت که این مسئله هزینه‌های جانبی را چهار برابر بالا برده و اصلی‌ترین دلیل هم همین است. این در حالی اتفاق افتاده که کارخانه‌ها و کوره‌های آجرپزی نزدیک به دو ماه گازشان به دلیل سرما قطع بود و اوایل دی ماه جریان گاز آن‌ها دوباره وصل شده است. همچنین کمبود کارگر و نیروی انسانی نیز در افزایش قیمت تمام شده مصالح ساختمانی بی‌تأثیر نیست.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این افزایش قیمت‌ها موجب گرانی مسکن هم خواهد شد، می‌افزاید: تاکنون به دلیل رکود بازار چنین اتفاقی نیفتاده؛ اما بی‌تردید در آینده تأثیرش را خواهد گذاشت.
یکی از شهروندان فعال در حوزه مسکن و املاک نیز نظری مشابه با این گفته‌ها دارد. محمدی می‌گوید: در حال حاضر بازار مسکن کم‌نوسان و به قولی در خواب زمستانی است. با اینکه انتظار می‌رفت با افزایش قیمت مصالح، قیمت‌ها افزایشی شود؛ اما مراجعه برای خرید مسکن به دلیل کاهش قدرت خرید مردم کمتر شده است. از این رو بالا رفتن قیمت مصالح تأثیر چندانی در افزایش قیمت مسکن نداشته که به نظر می‌رسد این قضیه خیلی دوام نداشته باشد. 

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.