معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: اخلاق محوری و عدالت محوری در حوزه انتخابات اساس کار دستگاه عدلیه است.

اخلاق محوری و عدالت محوری اساس کار دستگاه عدلیه در انتخابات است

به گزارش قدس خراسان، سید امیر مرتضوی صبح امروز در استودیو انتخابات استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه اخلاق محوری و عدالت محوری در حوزه انتخابات اساس کار دستگاه عدلیه است، اظهار کرد: با توجه به اینکه تبلیغات انتخابات را پیش رو داریم، بایدها و نباید در قوانین و مقررات مختلف مدنظر است.

معاون قضائی رئیس کل و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: کسی که خودش قوانین را وضع می‌کند باید از همه بیشتر پایبند به این اصول و قوانین باشد، اما بعضاً همین اشخاص اخلاق انتخاباتی را رعایت نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه قانونگذار حد و مرز تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی را در فضای حقیقی و مجازی تعریف کرده است، عنوان کرد: جلسات متعددی را با دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط، هیأت‌های اجرایی، بازرسان، ناظران و نامزدهای انتخابات برگزار کرده‌ایم تا تبلیغات زودهنگام انجام ندهند.

مرتضوی متذکر شد: گزارشاتی واصل شده است که در برخی سازمان‌ها، ادارات، نامزدها و هواداران آن‌ها و برخی از افراد در هیأت‌های اجرایی اصول تبلیغاتی که در قانون آمده را رعایت نمی‌کنند که تذکرات لازم را به آن‌ها دادیم، چرا که رویکرد ما در انتخابات رویکردی پیشگیرانه در حوزه جرایم و تخلفات است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی افزود: تلاش ما دادن تذکرات به موقع و به هنگام است، اگر کسی به این تذکرات توجه نکرد مجبور به تشکیل پرونده قضائی می‌شویم.

وی خاطرنشان کرد: با این رویکردی که تمام سازمان‌ها و دستگاه‌ها پای کار آمده‌اند و با رعایت چهار مؤلفه سلامت، رقابت، امنیت و مشارکت، اتفاقات خوبی رقم خورده که ناشی از تمهیدات خوب مجلس شورای اسلامی است.

مرتضوی متذکر شد: ۲۰۲ شبکه تلویزیونی در سراسر کشور ایجاد شده تا کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری بتوانند از این طریق تبلیغات انتخاباتی خود را انجام دهند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی ادامه داد: اصل عدالت در مورد استفاده از اموال و امکانات دولتی مدنظر قرار گرفته، تا نامزدهایی که برای تبلیغات توان مالی ندارند، بتوانند از این امکانات استفاده کنند.

وی بیان کرد: قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی تبلیغات انتخاباتی نظارت دارد باعث شد که امسال نسبت به انتخابات گذشته شاهد کمترین تخلفات باشیم، با این وجود شاهد تخلفاتی نیز بودیم که خوشبختانه با رسیدگی به موقع و استفاده از ظرفیت رئیس دادگستری و دادستان توانستیم به موقع جلوی آن را بگیریم.

مرتضوی با بیان اینکه مصادیق تبلیغات را نیز در قالب ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و انتخاباتی تعریف کرده‌ایم، گفت: اگر قانون تبلیغات انتخاباتی رعایت نشود، این قانون مشمول تخلفات و جرایم می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی افزود: قانونگذار تبلیغات را از رفتارهای مجرمانه جدا کرده است، یعنی اگر نامزد و هوادار در ابعاد و جانمایی تبلیغات و استفاده از اموال دولتی در تبلیغات در فضای مجازی یا حقیقی تخلف کند، هر کدام تعریف جداگانه‌ای دارند.

وی ادامه داد: هیأت‌های اجرایی، نظارت و بازرسی نیز باید هر کدام تکالیفی را اجرا کنند و در صورت عدم رعایت این تکالیف باید پاسخگو باشند.

مرتضوی یادآور شد: چگونگی اعلام تخلف و شکایت نیز در قانون پیش‌بینی شده است، خیلی از تخلفات جزو جرایم مشهود است و نیازی به گرفتن دستور قضائی و اعلام جرم ندارد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی افزود: برای چاپخانه‌ها، اتحادیه‌های تایپ و تکثیر و کانون‌های تبلیغاتی نیز مسائلی در زمینه تبلیغات انتخاباتی تعریف شده است و اجازه ندارند هر پوستری را چاپ کنند.

وی خاطرنشان کرد: ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی در استان زیر نظر رئیس کل دادگستری استان و با دبیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم تشکیل شده است. در شهرستان‌ها نیز رؤسای دادگستری‌ها به عنوان رئیس و دادستان‌ها به عنوان دبیر این کار را انجام می‌دهند.

مرتضوی عنوان کرد: تا امروز هشت جلسه انتخاباتی با موضوعات مختلف در استان برگزار کرده‌ایم و در سایر شهرستان‌ها ۱۱۰ جلسه در این زمینه برگزار شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی بیان کرد: در همه سازمان‌ها و دستگاه‌ها نیز یک کمیته پیشگیری تشکیل شده است تا قبل از ورود دادستانی خود آن سازمان به آن تخلف رسیدگی کند.

وی از تشکیل کمیته فضای مجازی در مرکز استان زیر نظر معاون دادستان و سرپرست دادسرای فضای مجازی و در شهرستان‌ها توسط دادستان‌ها خبر داد.

مرتضوی خاطرنشان کرد: مشارکت نیز از موضوعات مهمی است که تمام سازمان‌ها و ادارات وظیفه دارند که مشکلات و مسائل مردم را رسیدگی کنند تا یک رضایتمندی عمومی در مردم ایجاد شود و احساس وابستگی و تعلق به نظام پیدا کنند تا بدین وسیله مشارکت در انتخابات افزایش یابد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه هم اکنون ۱۱۵ نفر از همکاران قضائی ما درگیر موضوع انتخابات هستند، گفت: در هیأت‌های نظارت، اجرایی و شورای نگهبان نیز عضو قضائی داریم و علاوه بر آن شعب ویژه‌ای را نیز پیرامون انتخابات تعریف کرده‌ایم. این شعب ویژه در روز انتخابات فعال هستند و این آمادگی را دارند تا دستوراتی به موقع صادر کنند.

پیش‌بینی مشارکت بالای ۷۵ درصدی در تربت جام

در ادامه فرماندار تربت جام گفت: با همدلی و اهتمامی که وجود دارد چهار راهبرد اصلی انتخابات که رهبری در ابتدای سال فرموده‌اند در دستور کار این شهرستان قرار گرفته است.

حسین جمشیدی یادآور شد: در تربت جام ۶۳ نفر برای کرسی انتخاباتی حوزه انتخابیه تربت جام، تایباد، صالح آباد و باخرز پیش ثبت نام کردند که از این تعداد ۴۴ نفر به ثبت نام قطعی رسیدند و ۳۱ نفر از این تعداد تأیید صلاحیت شدند.

وی ادامه داد: در میان تأیید صلاحیت شدگان یک نفر خانم و ۳۰ نفر آقا حضور دارند که در مجموع هشت نفر از برادران اهل سنت و ۲۳ نفر از شیعیان هستند.

فرماندار تربت جام بیان کرد: مشارکت قوی و همگانی در شهرستان شکل گرفته و جلسات متعددی توسط اقشار مختلف در جهت مشارکت حداکثری برگزار شده است و به امید خدا بالای ۷۵ درصد مشارکت خواهیم داشت.

جمشیدی یادآور شد: شب گذشته جشن تکلیف سیاسی یک هزار و ۵۴۰ رأی اولی در مصلای تربت جام برگزار شد.

وی با بیان اینکه نزدیک به چهار هزار نفر از مردم شهرستان در اجرای انتخابات شرکت می‌کنند، گفت: در حوزه انتخابیه تربت جام ۱۳۹ شعبه اخذ رأی وجود دارد که از این تعداد ۸۲ شعبه شهری و ۵۷ شعبه روستایی هستند، از مجموع این تعداد نیز ۴۹ شعبه سیار و ۹۰ شعبه ثابت هستند.

فرماندار تربت جام با بیان اینکه آموزش‌های لازم برای اجرای انتخابات دیده شده است، عنوان کرد: همه ارکان تصمیم‌گیری و مردم در بحث مشارکت همگانی و حداکثری پای کار آمده اند و بیش از ۲۰ جلسه در حوزه ترغیب و تشویق در حوزه مشارکت حداکثری با اقشار مختلف برگزار شده است.

جمشیدی خاطرنشان کرد: شبکه استانی مرزداران در زمینه انتخابات در حوزه انتخابیه تربت جام، تایباد، صالح آباد و باخرز راه‌اندازی شده است که از سوم اسفندماه برنامه‌های انتخاباتی کاندیداها از این شبکه پخش می‌شود.

اجرای تئاتر کمدی «رأی من کو؟» در مشهد 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در ادامه بیان کرد: اتفاق متفاوتی که امسال در حوزه انتخابات رقم خورده، قوانین جدید در حوزه تبلیغات انتخاباتی است. 

محمد حسین‌زاده افزود: قوانین جدید امکان استفاده از اماکن دولتی و سالن‌های اجتماع و همایش را در شهرستان‌ها برای نامزدهای انتخابات به صورت عادلانه و یکسان فراهم کرده است، همچنین صدا و سیمای استان نیز فضایی را برای نامزدها در شبکه‌های اختصاصی که مربوط به هر حوزه انتخابیه است را فراهم کرده است. 

وی عنوان کرد: در صورتی که شهرداری‌ها و بخش خصوصی تمایل داشته باشند، امکان استفاده از بیلبوردهای شهری نیز برای نامزدهای انتخاباتی فراهم است.   

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه در دوره‌ای هستیم که شبکه‌های اجتماعی در عالی‌ترین مشمولیت در فضای مردم قرار دارد، عنوان کرد: روزهای پیش رو روزهای داغی برای فعالیت‌های انتخاباتی نامزدها در فضای مجازی خواهد بود که تجربه متفاوتی به ویژه در پیام‌رسان‌های داخلی است. 

حسین‌زاده ادامه داد: فعالیت‌های فرهنگی و هنری نیز در زمینه انتخابات تدارک دیده شده است که از جمله آنها ارتباط با تشکل‌ها و صنوف فرهنگی و هنری برای تبیین مسائل انتخاباتی است. 

وی یادآور شد: اقدام بعدی تبلیغات شهری و محیطی است که با کمک بخش خصوصی و شهرداری‌ها طی روزهای آینده به صورت پررنگ‌تر در استان اجرا می‌شود. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: تعدادی از تشکل‌های مردمی که بعضی از آن‌ها نیز به عنوان مؤسسات فرهنگی و هنری که ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد هستند، فعالیت‌های ملی و استانی را در حوزه تبیین، روشنگری و تولید محتوا آغاز کرده‌اند. 

حسین‌زاده خاطرنشان کرد: جمعی از هنرمندان مشهدی نیز تئاتر کمدی را با نام «رأی من کو؟» با لهجه مشهدی تولید کرده‌اند که در این ایام اجرا می‌شود. 

پیش‌بینی مشارکت بالای ۶۰ درصد مردم تربت ‌حیدریه 

در ادامه فرماندار تربت ‌حیدریه اظهار کرد: در جریان انتخابات سال جاری که از ۹ ماه گذشته شروع شده است، عوامل دخیل در جریان انتخابات با تشکیل ستاد انتخابات کار خود را آغاز کرده‌اند. 

علی‌اکبر کی‌پور افزود: در راستای تحقق منویات رهبری در چهار شاخصی که مطرح کرده‌اند، برنامه‌ریزی‌های لازم در سطح شهرستان انجام شده است. 

وی بیان کرد: در حوزه  انتخابیه تربت حیدریه ۱۵۰ هزار نفر واجد شرایط رأی دادن هستند که امیدواریم مشارکت از دوره گذشته که ۵۷ درصد بوده به بالای ۶۰ درصد برسد. 

فرماندار تربت ‌حیدریه خاطرنشان کرد: در مرکز شهرستان تربت حیدریه حدود یک هزار و ۵۰۰ رأی اولی داریم که با محوریت حضور این جوانان جشن تکلیف سیاسی در شهرستان برگزار شد، انتظار داریم با توجه به برآوردهای صورت گرفته حضور رأی اولی‌ها در انتخابات پررنگ باشد. 

کی‌پور عنوان کرد: بیش از ۱۲۷ نفر در مرحله پیش ثبت نام از حوزه تربت حیدریه ثبت نام کرده بودند که چهار نفر خانم و ۱۲۳ نفر آقا بودند، از این تعداد ۷۰ نفر به مرحله ثبت نام قطعی رسیدند که سه نفرشان خانم بودند. 

وی افزود: در نهایت ۳۸ نفر از مرحله تأیید صلاحیت عبور کردند که از این تعداد نیز تاکنون دو نفر انصراف و دو نفر نیز حوزه انتخابیه خود را تغییر دادند، به طور کلی ۳۴ نفر در این شهرستان کاندیدا شده‌اند که یک خانم و بقیه آقا هستند.

فرماندار تربت ‌حیدریه با بیان اینکه حوزه انتخابیه تربت حیدریه، مه‌ولات و زاوه یک نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد، گفت: برای اولین بار روند جدیدی در احراز صلاحیت‌ها برنامه‌ریزی و اجرا شد و با ۶۵ نفر از کاندیداها مصاحبه شد و کاندیداها مستندات خودشان را ارائه دادند. 

کی‌پور با بیان اینکه جلسات مختلفی در زمینه مشارکت با اقشار مختلف برگزار شده است، عنوان کرد: نخبگان هر گروه و صنفی به منظور افزایش مشارکت دعوت شدند و نظرات آنها درباره مشارکت در انتخابات اخذ شد و در مجموع نظرات همه را جمع‌بندی کردیم. 

وی با اشاره به اینکه در انتخابات امسال اغلب روند اجرای انتخابات به صورت رایانه‌ای است، بیان کرد: به دلیل اینکه شاید تا زمان برگزاری انتخابات اتفاقی برای عوامل اجرایی رخ دهد، درصدی از افراد را به عنوان ذخیره در نظر گرفته‌ایم تا اجرای انتخابات با مشکل مواجه نشود. 

فرماندار تربت ‌حیدریه یادآور شد: در مجموع ۱۹۹ شعبه انتخاباتی در تربت حیدریه وجود دارد که از این تعداد ۱۰۳ شعبه شهری و الباقی روستایی هستند، تعداد شعب ثابت روستایی ۶۳ و شعب سیار روستایی ۳۳ مورد است، همچنین شعب ثابت شهری ۹۸ و تعداد شعب سیار شهری پنج شعبه است.

خبرنگار: فریده خسروی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.