کشتار  موسوم به «جنایت آرد» روی افکار عمومی دنیا تاثیرگذار خواهد بود اما آنچه در این رابطه بیشتر حائز اهمیت خواهد بود میزان اثرگذاری این فاجعه انسانی بر وجدان‌های به خواب رفته سران کشورهای غربی و عربی حامی رژیم صهیونیستی است

«جنایت آرد» و تنگ شدن عرصه بر رژیم صهیونیستی

کشتار غیرانسانی که ارتش رژیم صهیونیستی روز پنج شنبه گذشته در شمال غزه مرتکب و باعث شهادت و زخمی شدن صدها فلسطینی که در صف دریافت کمک غذایی در میدان النابلسی غزه تجمع کرده بودند شد به اعتقاد تحلیلگران کار را برای ارتش رژیم سخت تر از پیش کرده و مسیر اشغالگران را برای رسیدن به دو هدف اعلامی از آغاز جنگ علیه غزه یعنی از بین بردن حماس و آزادی اسیران پیچیده‌تر می‌کند. روزنامه تایمز اسرائیل با اشاره به این رخداد موسوم به «جنایت آرد» تاکید کرد که که فاجعه مذکور به عرصه های دیگری از درگیری دامن خواهد زد.

 روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز نوشت که حادثه مرگبار اخیر چه عمدی و چه غیر عمدی می‌تواند سرنوشت جنگ را تغییر دهد. این روزنامه در عین حال پیش بینی کرد که اسرائیل ممکن است با درخواست‌های بین المللی فراگیر و پافشاری بیشتری برای برقراری آتش بس روبرو شود.

چرا «جنایت آرد» رغم خورد؟

در نخستین اقدامی که می توان آن را تبعات ناشی از کشتار ۱۵۰ و زخمی شدن حدود هزار فلسطینی در فاجعه جنایت آرد دانست، ارتش اسرائیل روز گذشته اعلام کرد که عملیات نظامی خود را در رفح، جنوب و دیرالبلاح در مرکز غزه را به دلیل آنچه که اهداف بشردوستانه خوانده تا روز هفتم مارس یعنی ۱۷ اسفند متوقف می‌کند.

رضا میرابیان تحلیلگر مسائل ژئوپلتیک جهان عرب اما معتقد است آنچه که مسلم است این می باشد که کشتار  موسوم به «جنایت آرد» روی افکار عمومی دنیا تاثیرگذار خواهد بود اما آنچه در این رابطه بیشتر حائز اهمیت خواهد بود میزان اثرگذاری این فاجعه انسانی بر وجدان‌های به خواب رفته سران کشورهای غربی و عربی حامی رژیم صهیونیستی است تا دست از این لجاجت و حماقت کورکورانه بردارند ولی متاسفانه دورنمای گذشته نشان می‌دهد که این کشورها فقط به دنبال تحقق منافع خود هستند.

میرابیان در رابطه با چرایی این اقدام از سوی اسرائیلی‌ها  نیز اظهار داشت: در این رابطه می‌توان به سه مورد مهم اشاره کرد؛ نخست اینکه از این طریق اراده حماس را بشکنند و این پیام را به مقاومت فلسطین مخابره کنند که اگر به مذاکره تن نهید دست به کشتاری در ابعاد گسترده تر در رفح خواهند زد تا از این طریق حماس را در مذاکرات کنونی از جهت پذیرفتن شروط این رژیم تحت فشار قرار دهند. نکته دوم مدنظر رژیم اشغالگر از دست زدن به جنایت اخیر شوراندن ساکنین غزه علیه حماس است تا به افکار عمومی مردم غزه القا کنند که عامل گرسنگی و فشار روزافزون و کشتاری که هر روز در غزه در جریان است حماس است و از این طریق آنها را علیه حماس بشورانند.

پروژه نسل کشی بر اساس دو استراتژی

تحلیلگر مسائل منطقه افزود: مسئله قابل توجهی دیگر این است که رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ دو رویکرد بمباران و گرسنه نگه داشتن را به طور همزمان با شدت و حدت متفاوت در قبال غزه و ساکنان آن دنبال کرد؛ یعنی در ابتدا دست به بمباران گسترده غزه زد و همزمان با ویرانی گسترده زیرساخت‌ها و مناطق مسکونی دست به کشتار  مردم زد و در گام بعدی با ایجاد قحطی و گرسنگی گسترده اراده مردم غزه را هدف قرار گرفته است و ادامه برنامه نسل‌کشی و کستار دسته جمعی ساکنین غزه را با تحمیل گرسنگی دنبال می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که اقدامات رژیم صهیونیستی چه تاثیری بر اراده مردم غزه و مقاومت خواهد داشت تصریح کرد: آنچه که از تحولات میدانی در غزه برمی آید یعنی تلفات سنگینی که ارتش رژیم اشغالگر طی یک هفته اخیر به ویژه در منطقه زیتون متحمل و ناچار به عقب نشینی شد و فراخوانی که رژیم صهیونیستی برای سربازگیری انجام می‌دهد نشان می‌دهد که علیرغم تمام فشارها مردم همچنان در غزه پایدار و استوار هستند و بر عهد خود با مقاومت در همراهی با آنها پایبند خواهند بود.

میرابیان با اشاره به بیانیه جدید حماس مبنی بر کشته شدن ۷ اسیر اسرائیلی تحت اختیار حماس در بمباران ارتش رژیم صهیونیستی تصریح کرد: قطعا انتشار این خبر بی ارتباط با وضعیت میدانی کنونی و در راستای مذاکرات برای برقراری آتش بس بوده و همان طور که اسرائیل تلاش می‌کند مقاومت را تحت فشار قرار دهد، حماس نیز با انتشار اخباری از این دست تلاش می‌کند نتانیاهو و سایر مقامات اتاق جنگ رژیم صهیونیستی را تحت فشار افکار عمومی ساکنین فلسطین اشغالی و خانواده اسرای این رژیم قرار دهد و امتیازگیری کند.

چشم انداز مذاکرات کنونی

تحلیلگر مسائل غرب آسیا در باره اخبار منتشر شده درباره وقوع توافق آتش بس پیش از ماه مبارک رمضان نیز اظهار داشت: آنچه مشخص است تمام ادعاهای مطرح شده درباره نزدیک بودن توافق دورغ محض است و آنچه که عنوان می شود صرفا موارد پیشنهادی از سوی طرفین است که همچنان بر روی میز مذاکرات قرار دارد و تاکنون بر روی هیچ یک از مفاد آن توافقی صورت نگرفته است؛ طبق گفته سختنگوی حماس در بیروت شرایط حاکم بر مذاکرات شرایط بسیار شکننده ای است و نمی‌توان به طور قطع اعلام کرد که تا قبل از ماه مبارک رمضان توافق آتش‌بس صورت خواهد گرفت یا نه. به نظر نمی رسد اسرائیلی ها تمایلی بر آتش بس داشته باشند و آتش بس موقت در ماه رمضان را فرصتی برای تجدید قوای حماس و نیروهای مقاومت در غزه می‌دانند. متوقف کردن عملیات های نظامی اسرائیل در رفح تا ۱۷ اسفند ماه به دلیل مسائل بشردوستانه هم واکنشی از سوی رژیم به فشارهای بین المللی وارد شده به دلیل کشتار اخیر بوده باشد و گرنه مقامات رژیم طی هفته‌های اخیر بارها تاکید کرده‌اند عملیات این رژیم در رفح گریزناپذیر خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.