آیت‌الله امامی کاشانی از سال ۱۳۴۰ فعالیت‌های سیاسی خود را علیه حکومت پهلوی با سخنرانی‌ در جلسات هفتگی مساجد تهران شروع کرد و در همین دهه به دلیل سخنرانی در مسجد هدایت علیه حکومت شاه ممنوع‌المنبر و تبعید شد.

در سنگر مسجد و مدرسه

آیت الله امامی کاشانی، امام جمعه موقت تهران و تولیت مسجد مدرسه شهیدمطهری شب گذشته (۱۱ اسفندماه) به‌علت ایست قلبی درگذشت.

محمدآقا امامی معروف به آیت‌الله محمد امامی کاشانی در تاریخ ۱۰ مهرماه ۱۳۱۰ در محله کلهر کاشان به دنیا آمد، پدرش میرزا ابوتراب امام‌جمعه کاشان بود، به گفته وی اجدادش اقامه نماز جمعه کاشان را بر عهده داشتند. امامی کاشانی از سال ۱۳۱۷ تحصیلات ابتدایی را آغاز کرد و در سال ۱۳۲۳ وارد حوزه علمیه کاشان شد و ادبیات عرب را نزد آیت‌الله حسین راستی کاشانی فرا گرفت.

در سال ۱۳۲۸ به سفارش آیت‌الله العظمی میرسید محمد یثربی به مدرسه‌عالی سپه‌سالار تهران رفت، ولی بیشتر از دو ماه در آنجا نماند. سپس با نامه‌ای که پدرش برای آیت‌الله بروجردی (سید حسین طباطبایی بروجردی) نوشته بود به قم رفت و در مدرسه فیضیه با آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی هم حجره شد.

امامی کاشانی دروس مقدمات و سطح را نزد آیت‌الله سید موسی صدر، آیت‌الله مهدی حائری یزدی، آیت‌الله محمد صدوقی، آیت‌الله سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی، آیت‌الله میرزا محمد مجاهدی تبریزی و آیت‌الله علی مشکینی (میرزاعلی اکبر فیض آلنی) فرا گرفت و در دروس شیخ مرتضی حائری یزدی و آیت‌الله میرزا جواد تبریزی نیز شرکت می‌کرد.

او در ۲۳ سالگی درس خارج فقه و اصول امام خمینی، آیت‌الله محقق داماد (سید محمد محقق داماد) و آیت‌الله بروجردی (سید حسین طباطبایی بروجردی) شرکت می‌کرد و دروس فلسفه و عرفان را نزد علامه طباطبایی (سید محمدحسین طباطبایی) و علامه رفیعی (سید ابوالحسن رفیعی قزوینی) فرا گرفت.

در سال ۱۳۴۰ در مدارس علمیه تهران مشغول تدریس دروس سطح شد. در سال ۱۳۴۳ سفر کوتاهی به شهر نجف داشت و در دروس آیت‌الله حکیم (سید محسن طباطبایی حکیم) و آیت‌الله خویی (سید ابوالقاسم موسی خویی) نیز شرکت کرد.

سخنرانی علیه حکومت پهلوی

آیت‌الله امامی کاشانی از سال ۱۳۴۰ فعالیت‌های سیاسی خود را علیه حکومت پهلوی با سخنرانی‌هایش در جلسات هفتگی و مساجد تهران شروع کرد. همچنین ایشان فعالیت‌های علمی خود را نیز ادامه داد و در مدارس عبدالعظیم، مروی، مدرسه‌ جنب مسجد آذربایجانی‌ها در بازار تهران و مسجد ابوالفتح خان در میدان خراسان، دروس شرح لمعه، رسائل، مکاسب، کفایه و منظومه را تدریس می‌کرد. در سال‌های ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۰ در مساجد تهران از جمله مسجد هدایت علیه حکومت شاه سخنرانی می‌کرد و به همین خاطر ممنوع‌المنبر و در سال ۱۳۵۵ به شهر گنبد کاووس تبعید شد.

در سال ۱۳۵۱ که ساواک فعالیت‌های سیاسی و سخنرانی‌های آیت‌الله امامی کاشانی را تحت نظر داشت، رادیو تلویزیون ملی ایران به او و شش نفر از وعاظ تهران از جمله شهید مرتضی مطهری، دکتر جواد مناقبی، ناصر مکارم شیرازی، ابوالقاسم خزعلی و سید عبدالکریم هاشمی نژاد پیشنهاد کرد که هر کدام به مدت پنج شب سخنرانی نمایند.

آیت‌الله امامی از سال ۱۳۵۶ جزو هسته مرکزی اعضای تشکیل دهنده جامعه روحانیت مبارز بود.

مسئولیت‌های پس از انقلاب

آیت‌الله امامی کاشانی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به تدریس معارف اسلامی و تبلیغ علوم دینی اشتغال داشت و در نهضت اسلامی ایران از یاران حضرت امام خمینی(ره) و پس از پیروزی انقلاب همواره در مناصب مختلف اجتماعی و حکومتی، منشأ خدمت بود.

تأسیس انجمن اسلامی دانش‌آموزان۱۳۵۸

آیت‌الله امامی کاشانی در سال ۱۳۵۸ شمسی با همکاری جمعی از جوانان، انجمن اسلامی دانش‌آموزان را تأسیس کرد. وی با حکم امام خمینی (ره) در ۲۸ خرداد ۱۳۵۹ به سمت نماینده ولی‌فقیه در شهربانی منصوب شد. آن مرحوم با تشکیل اولین دوره مجلس شورای اسلامی، به نمایندگی از مردم کاشان وارد مجلس شد و اولین رئیس دیوان عدالت اداری ایران بود که در سال ۱۳۶۱ فعالیتش را آغاز کرد.

عضویت مجلس خبرگان رهبری

آیت‌الله امامی کاشانی از سال ۱۳۶۲ تا کنون به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان حضور داشت و از ۸ آبان ۱۳۶۰ تا کنون به حکم رهبر انقلاب امام خمینی(ره) و حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای سمت امام‌جمعه موقت تهران را هم بر عهده داشت.

تولیت مدرسه‌عالی شهید مطهری (مدرسه سپه‌سالار تهران)

دانشگاه شهید مطهری که با نام‌های مدرسه عالی شهید مطهری، مدرسه سپهسالار و مدرسه ناصری نیز شناخته می‌شود، از مؤسسات آموزش عالی و دانشگاهی ایران در تهران است. این بنا با معماری سنتی ایرانی که در سال ۱۲۹۶قمری توسط میرزا حسین خان سپهسالار ساخته شد.آیت‌الله امامی کاشانی در ۲۹ بهمن ۱۳۵۷ به حکم امام خمینی(ره) به عنوان ناظر بر امور مدرسه و مسجد سپه‌سالار و در ۱۲ دی ۱۳۶۱ به تولیت مدرسه‌عالی و مسجد شهید مطهری (مدرسه سپه‌سالار) منصوب شد.

این مسجد و مدرسه از «مدرسه سپهسالار» به «مدرسه عالی شهید مطهری» تغییر نام داد و آیت‌الله امامی با نام شهید مطهری دوره جدیدی از حیات علمی خود را با انگیزه تلفیق نظام و مفاد تعلیمی حوزه و دانشگاه آغاز نمود. آیت الله امامی کاشانی شعبه‌هایی از مدرسه‌عالی و دانشگاه شهید مطهر را در شهرهای مشهد، یزد و زاهدان راه‌اندازی کرد.

منبع: خبرگزاری شبستان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.