کارشناس اقتصادی: بخش ساخت و ساز مسکن یکی از مهم‌ترین بخش‌ها جهت تحقق مشارکت توان مردم در جهش تولید کشور است. این مشارکت مستقیم توان مردم در جهش تولید با کمک ساخت مسکن توسط مردم، باعث ایجاد رشد اقتصادی، ترویج ایجاد شغل و تحریک تقاضا در صنایع مرتبط با ساخت مسکن می‌شود.

مهمترین تجلی مشارکت مردم در جهش تولید؛ ساخت مردمی مسکن تک‌ طبقه با عرضه زمین و تسهیلات توسط دولت

سپهر مهرابی کارشناس اقتصاد توسعه در رابطه با مشارکت مستقیم توان مردم در جهش تولید با کمک ساخت مسکن اظهار کرد: بخش ساخت و ساز مسکن یکی از مهم‌ترین بخش‌ها جهت تحقق مشارکت توان مردم در جهش تولید کشور است. این مشارکت مستقیم توان مردم در جهش تولید با کمک ساخت مسکن توسط مردم، باعث ایجاد رشد اقتصادی، ترویج ایجاد شغل و تحریک تقاضا در صنایع مسکن و املاک می‌شود.

وی در رابطه با مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن گفت:مشارکت افراد در ساخت و ساز مسکن طیف وسیعی از منافع را هم برای ساکنان و هم برای اقتصاد گسترده‌تر ارائه می‌دهد. دولت سیزدهم با توانمندسازی مردم برای مشارکت در ساخت و ساز مسکن، دسترسی به زمین برای توسعه و تامین مالی مطمئن برای پروژه های مسکن، می تواند افراد را برای ایجاد دارایی، ایجاد ثروت و دستیابی به امنیت اقتصادی توانمند کند. ساخت خانه‌ها نه تنها مکانی برای زندگی برای خانواده‌ها فراهم می‌کند، بلکه به عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت، انباشت دارایی در جهت ایجاد رشد اقتصادی و فرصت‌های برابری اقتصادی بین عموم مردم عمل می‌کند که انعطاف‌پذیری مالی و رفاه اقتصادی را افزایش می‌دهد.

مهرابی با اشاره به دیگر مزیت ساخت مسکن به صورت تک طبقه اظهار کرد: مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن، همراه با سیاست های توسعه افقی شهر، توسعه پایدار شهری را تقویت می کند، مقرون به صرفه بودن مسکن را افزایش می دهد و برابری فضایی را در مناطق شهری ترویج می کند. با تمرکززدایی ساخت‌وسازهای مسکونی، ترویج دسترسی به زمین و ایجاد انگیزه برای توسعه خانه‌های یک طبقه، کشورها می‌توانند محله‌های پر جنب و جوش و فراگیر ایجاد کنند، گزینه‌های مسکن را گسترش دهند و کیفیت زندگی را برای ساکنان افزایش دهند، که منجر به شهرهای انعطاف‌پذیر، متعادل و سرزنده‌تر شود.

وی افزود: همچنین توانمندسازی افراد برای ساخت خانه و مشارکت در ساخت و ساز مسکن، مشارکت اجتماعی، انسجام اجتماعی و مالکیت جمعی فضاهای شهری را تقویت می کند. کشورها می‌توانند با مشارکت ساکنان در برنامه‌ریزی، طراحی و ساخت محیط‌های زندگی خود، احساس غرور، تعلق و مسئولیت را در میان جوامع تقویت کنند، پیوندهای اجتماعی را تقویت کنند، انسجام محله‌ای را تقویت کنند و کیفیت کلی زندگی در مناطق شهری را ارتقا دهند.

وی  اظهار کرد: مهار مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن نشان دهنده یک رویکرد دگرگون کننده برای ارتقای رشد اقتصادی، توسعه شهری و رفاه جامعه است. کشورها با توانمندسازی افراد برای مشارکت در توسعه مسکن، دسترسی به زمین برای ساخت و ساز و تامین مالی مطمئن برای پروژه‌های مسکن، می‌توانند پتانسیل اقتصادی بخش مسکن را باز کنند، ایجاد شغل کنند و کیفیت زندگی ساکنان را ارتقا دهند.

وی افزود: از طریق توسعه افقی شهر، طرح‌های تامین زمین و مشوق‌های ساخت مسکن یک طبقه، کشورهایی مانند ایران می‌توانند به چالش‌های شهری رسیدگی کنند، مقرون به صرفه بودن مسکن را ارتقا دهند و رشد شهری پایدار را تقویت کنند و فرصت‌هایی را برای جوامع فراگیر، تاب‌آور و سرزنده ایجاد کنند. ظرفیت‌سازی برای توانمندسازی افراد برای مشارکت در توسعه مسکن، محرک رشد اقتصادی و شکل‌دهی محیط‌های شهری پایدار و پر رونق حیاتی خواهد بود. با پذیرش رویکردی جامع برای ساخت و ساز مسکن که نیازهای مردم را در اولویت قرار می دهد، مشارکت جامعه را تقویت می کند و توسعه فراگیر را ترویج می کند، ایران می تواند به آینده ای عادلانه تر، مرفه و پایدار برای همه ساکنان دست یابند و اهداف رشد اقتصادی، زیست شهری و اجتماعی را پیش ببرند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.