کارشناس انرژی گفت: در حوزه تجارت انرژی، ایران در حال تلاش برای احیای تجارت نفت خام خود است. دولت بر ایجاد بازار گسترده ای برای نفت خام ایران به ویژه در مناطقی مانند شرق آسیا متمرکز شده است. هدف دیگر ایران توسعه میادین مشترک به کمک سرمایه های مردمی است.

دولت بر ایجاد بازار گسترده ای برای نفت خام ایران به ویژه در شرق آسیا متمرکز شده است

نادیا محرابی کارشناس انرژی در رابطه با رشد اقتصادی ایران به کمک نفت به خبرنگار گفت: اقدام فعال ایران برای تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی ایران بر اساس شرایط تحریمی باقیمانده و راهبردهای مهم برای ایجاد بازار در حوزه نفت و گاز و توسعه تولید با کمک و توان بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان است. با تکیه بر ابتکارات به کار گرفته شده در حوزه انرژی، ایران با رشد اقتصادی 5.4 درصدی در سال 2023، بعد از هند بیشترین رشد اقتصادی را در این سال کسب کرده است.

وی ادامه داد: یکی از راهبردهای کلیدی دولت سیزدهم توسعه میادین گازی ایران با تکیه بر توان داخلی و منابع ریالی است. این رویکرد در سال اخیر و با تمرکز بر افزایش تولید گاز منجر به پیشی گرفتن از میانگین رشد تولید گاز در بین کشورهای عضو مجمع صادرکننده گاز شد. علاوه بر این، ایران در جمع آوری گازهای مشعل گام های مهمی برداشته و در اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز مقام اول را در بین کشورهای حاضر کسب کرده است. این تاکید بر بهبود راندمان تولید گاز و کاهش اتلاف گاز از طریق جمع آوری گازهای مشعل برای رشد اقتصادی در بخش نفت و گاز ضروری است.

خانم محرابی در ادامه با اشاره به تمرکز بر جلوگیری از هدررفت گاز فلر گفت: یکی دیگر از تمرکزهای مهم دولت سیزدهم در سال گذشته، توسعه میادین مشترک نفت و گاز به کمک توان بخش خصوصی و سرمایه های مردمی بوده است. هدف ایران از طریق تشویق مشارکت بخش خصوصی و هدایت منابع بانکی به سمت پروژه های توسعه مشارکتی، تقویت تولید در این زمینه ها است. تعهد دولت به به صفر رساندن سوزاندن گازهای مشعل تا پایان سال 1404، عزم خود را برای به حداکثر رساندن بهره وری و به حداقل رساندن اتلاف در صنعت نفت و گاز نشان می دهد.

این کارشناس انرژی در رابطه با سیاست و دیپلماسی فعال اظهار کرد:  در حوزه تجارت انرژی، ایران در حال تلاش برای احیای تجارت نفت خام خود است. دولت بر ایجاد بازار گسترده ای برای نفت خام ایران به ویژه در مناطقی مانند شرق آسیا متمرکز شده است. با اجرای سیاست هایی مانند توسعه پالایشگاه های فراسرزمینی و افزایش صادرات نفت خام، ایران توانسته است تا پایان سال 2023 به سطح تولید 3.5 میلیون بشکه در روز برسد. این هدف نزدیک به رکوردهای ایران قبل از اعمال تحریم ها است که نشان دهنده جهش قابل توجهی در تولید نفت این کشور است.

وی در پایان گفت: رویکرد دوگانه بازطراحی تجارت انرژی ایران و افزایش بهره‌وری تولید موتور محرکه رشد اقتصادی ایران در سال 2023 بوده است. دولت با تمرکز بر دیپلماسی فعال انرژی، علاوه بر توسعه پروژه های مشترک نفت و گاز و گسترش دسترسی به بازارهای جدید نفت خام، زمینه را برای توسعه اقتصادی پایدار فراهم کرده است. این رشد اقتصادی با کمک همکاری با بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان، در سال آتی نیز تداوم خواهد یافت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.