نماینده ادوار مجلس توضیح داد: مدل جدید بازارسازی مبتنی بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک مقیاس در شرق آسیا و همچنین سیاست سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی زمینه را برای رسیدن تولید نفت خام به سطح قبل تحریم ها میسر کرد.

خنثی سازی تحریم ها با تکیه بر دیپلماسی فعال انرژی محقق شد

ابوالقاسم جراره، نماینده ادوار مجلس در خصوص فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی تصریح کرد: اگرچه بنده با خام فروشی موافق نیستم و معتقدم که باید به سمت تولید فرآورده ها و فروش آن ها بپردازیم. اما در شرایط فعلی و تحریمی فروش نفت و گاز یکی از ظرفیت های کشور برای دستیابی به درآمد است.

وی ادامه داد: لازمه مقاومت در برابر تحریم ها این است که به صورت منسجم و هماهنگ عمل کنیم. خنثی سازی تحریم های نفت و گاز نیز نشان دهنده هماهنگی دولت و وزارت نفت است. به نحوی که توانسته است تحریم ها را دور بزند و راه های جدیدی برای فروش ایجاد کند.

نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد: سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی از جمله سیاست هایی است که دولت سیزدهم و وزارت نفت به اجرا گذاشت. از این طریق، توانستیم به فروش نفت بپردازیم و به خنثی سازی تحریم ها مبادرت کنیم.

وی ادامه داد: دیپلماسی فعال انرژی ایران در حوزه نفت و گاز علاوه بر اینکه مازاد تولید و در نتیجه صادرات نفت و گاز کشور را به همراه داشته است، مدل جدید بازارسازی مبتنی بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک مقیاس در شرق آسیا و همچنین سیاست سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی زمینه را برای رسیدن تولید نفت خام به سطح قبل تحریم ها میسر کرد که در نتیجه آن توانستیم به ما در خنثی سازی تحریم ها کمک کرد.

جراره گفت: طی سالیان دراز گازهای همراه هدر می رفت و سوزانده می شد. هر چقدر بتوانیم این گاز را مهار کنیم، برایمان سود دارد. سیاست وزارت نفت در استفاده از توان دانش بنیانی کشور برای تحقق این امر را مثبت می بینم. این کار بسیار خوبی است که در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: باید در نهایت به میزانی از تنوع محصول و روش های فروش برسیم که تحریم ها اثرشان را از دست بدهند. هر چقدر از ظرفیت های موجود بهره ببریم، به نفع کشور است.

نماینده ادوار مجلس در خصوص بهره برداری از فاز 11 پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی و دانش بنیانی کشور خاطرنشان کرد: این اقدام نیز مثبت است. ما هر چقدر به توان داخلی خود اعتماد کنیم، نتایج مثبت بیشتری کسب می کنیم. اتکا به توان نیروهای متخصص داخلی قطعاً اثرگذاری بالایی در پیشرفت کشور دارد. حتی لازم است که هزینه این موضوع را بپردازیم و به اتکا به توان داخلی خود روی بیاوریم.

وی ادامه داد: در کنار سیاست گذاری های صحیحی که برای فروش نفت و گاز در شرایط تحریمی داریم، باید زمینه جذب سرمایه ها و راه اندازی پتروپالایشگاه ها نیز برنامه ریزی داشته باشیم تا تحریم ناپذیر شویم.

گفتنی است، در سال گذشته میلادی که تحریم ها علیه کشورمان برای فروش نفت و گاز ادامه داشت و نمی توانستیم از مبادی رسمی به فروش این منابع اقدام کنیم، وزارت نفت با اعمال سیاست هایی توانست در عمل تحریم ها را خنثی کند. به نحوی که فروش نفت کشور به میزان دوران غیرتحریم نزدیک شد و فروش گاز نیز از زمان غیرتحریمی فراتر رفت.

کارشناسان اذعان دارند که فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی یک مزیت محسوب می شود و می توان آن را موفقیتی برای وزارت نفت و دولت سیزدهم دانست.

در حالی کشورمان در سال گذشته میلادی به رشد اقتصادی 5.4 درصدی دست یافت که بسیاری از اقتصادهای دنیا شرایط خوبی به لحاظ این شاخص نداشتند. در این سال، رشد اقتصادی دنیا نسبت به سال قبل کاهش یافت و به ۳.۱ درصد رسید. متوسط رشد اقتصادهای توسعه یافته در این سال تنها ۱.۶ درصد بود. کشورهای در حال توسعه نیز به طور متوسط رشد ۴.۱ درصدی در سال ۲۰۲۳ داشتند. این آمار نشان می دهد که کشورمان نسبت به کشورهای همردیف خود رشد بهتری را طی سال گذشته میلادی تجربه کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.