• خام فروشی نفت؛ خوب یا بد؟

    خام فروشی نفت؛ خوب یا بد؟

    ما در توسعه زنجیره ارزش باید نگاه بالغانه داشته باشیم، نه والدانه و نه کودکانه رفتار کنیم. بدین معنا که ما به جای «صنعت سیاسی» باید «سیاست صنعتی» داشته باشیم تا از این پیچ نیز عبور کنیم.

  • آیا FATF  تکرار بازی برجام است؟

    آیا FATF  تکرار بازی برجام است؟

    در چنین شرایطی چرا ما هنوز در برجام باقی مانده‌ایم؟ آیا از این قرارداد که امروز جز خفت نصیب ما نساخته، چه عاید ما می‌شود که هنوز می‌ترسیم حرف خروج از آن را بزنیم؟

  • جای خالی دیپلماسی انرژی

    جای خالی دیپلماسی انرژی

    آمریکا به دنبال فرسایشی کردن فعالیت‌های ایران و نه حذف ایران از بازار نفت است. به دنبال شرایطی است که به عنوان مثال در بحث اکتشاف، علیرغم عدم وجود مشکلات امنیتی و غیره، ایران به دلیل فشارهای آمریکا یا نتواند قرارداد ببندد و یا بسیار زمانبر باشد.

  • چرا طراحی جایگزین سوئیفت مهم است؟

    چرا طراحی جایگزین سوئیفت مهم است؟

    اثبات شده که آمریکا از سیستم سوئیفت به عنوان ابزار رصد اطلاعات مالی کشورها و اعمال فشار دقیق و اثرگذار بر کشورها استفاده می کند.

  • نظارت بانک مرکزی بر بانک‌های خصوصی 

    نظارت بانک مرکزی بر بانک‌های خصوصی 

    در سال‌هایی که جواز تأسیس بانک‌های خصوصی ارائه شد، بانک مرکزی فاقد معاونت نظارتی بوده و ساختاری برای نظارت بر بانک‌های خصوصی وجود نداشته و همین موضوع، شرایط فعلی را ایجاد کرده است. 

  • صمت و مذاکره با همسایه‌ها 

    صمت و مذاکره با همسایه‌ها 

    در دولت فعلی نگاه وزارت صمت به سمت کشورهای توسعه یافته است و به دنبال تعامل با آنان هستیم. حتی اگر استدلال ما انتقال دانش فنی باشد، این اتفاق تاکنون رخ نداده است

  • سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت فاقد استفاده از تجربه‌های توسعه‌ای 

    سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت فاقد استفاده از تجربه‌های توسعه‌ای 

    در مسیر دستیابی به الگوی توسعه بومی با مسئله «انباشت تجربیات» در کشور مواجهیم. متأسفانه شکست‌ها و توفیقات ما در حوزه‌های گوناگون که با هزینه‌های زیاد انسانی و مالی و زمانی برای ما حاصل آمده‌اند انباشت نمی‌شوند و هر بار دوباره از صفر تجربه می‌کنیم.

  • کارت بنزین و بازی با زندگی مردم

    کارت بنزین و بازی با زندگی مردم

    آن‌ها که آن روز فکر می‌کردند با حذف کارت بنزین و تک نرخی کردن آن مشکل قاچاق سوخت را حل کرده‌اند، حالا کجا هستند که طبق ادعای مقامات کشور کف و حداقل این قاچاق از مرزهای مملکت لااقل روزانه ۱۰ میلیون لیتر و به عبارت ساده‌تر، روزانه ۱۵۰ میلیارد تومان است

  • تناقضات یک وزیر سابق

    تناقضات یک وزیر سابق

    آخوندی به عنوان بیکارترین وزیر در طول ۲۰۰۰ روز گذشته سرانجام رفتنی شد. رفتنی شد در حالی که هیچ کدام از طرح‌هایش - نه مسکن قسطی و نه مسکن اجتماعی - به فرجام نرسید.

  • نتیجه 5 سال مدیریت لیبرالی مسکن

    نتیجه 5 سال مدیریت لیبرالی مسکن

    رونق تولید مسکن می‌توانست به دلیل ارتباط‌های گسترده این صنعت با صنایع دیگر، موجب رونق اقتصاد کشور و خروج آن از رکود شود، ولی با نگاه غلط آخوندی خود دچار رکود عمیق شد.

  • نتایج اعتماد به بازار آزاد

    نتایج اعتماد به بازار آزاد

    جای سؤال است که آقای آخوندی با چنین کارنامه کاری در دولت یازدهم و دوازدهم از مجلس رأی اعتماد می‌گیرد درحالی که تجربه تلخ عملکرد وی پیش روی نمایندگان قرار داشت.

  • آفت صادرات؛ تعامل قلابی به جای "برون گرایی"

    آفت صادرات؛ تعامل قلابی به جای "برون گرایی"

    در ادبیات اقتصادی، کاهش ارزش پول ملی سبب افزایش صادرات می‌شود؛ اما واقعیت نشان می‌دهد که کاهش مداوم ارزش پول ملی ایران طی سالیان متمادی، کمک چندانی به صادرات، بخصوص صادرات کالاهای نهایی، نکرده است.

  • شفافیت؛ پادزهر فساد

    شفافیت؛ پادزهر فساد

    اصل ۴۴ قانون اساسی نیز ازسوی رهبر انقلاب در سال ۸۲ برای اجرا ابلاغ شد که در سال ۸۴ تبدیل به قانون شد و دولت باید آن را اجرا می‌کرد که برای هر دو مورد صرفاً شاهد سمینار و همایش بوده‌ایم و اعتراض مقامات به همدیگر.

  •  چرا مدیران ناکارآمد طلبکارند؟!

     چرا مدیران ناکارآمد طلبکارند؟!

    پدر جان شما باید جواب بدهی نه آنکه با خوشمزگی بگویی قاچاق بنزین در جریان است. یا ریاست محترم پلیس تهران بگوید دو تا هم به خارج گریختند.

  •  کشتی بی‌ناخدای اقتصاد را دریابید

     کشتی بی‌ناخدای اقتصاد را دریابید

    تردید نکنید مشی دلالی در اقتصاد و بازار ما شوربختانه نهادینه شده است. در این حالت وقتی شما مقابل دلالان بازار ارز دیوار بکشید، آن‌ها موقتاً به بازارهای دیگر هجوم می‌برند.

  • احیای ظرفیت‌های پژوهشی شرط تحقق الگو

    احیای ظرفیت‌های پژوهشی شرط تحقق الگو

    مروری بر موضوعات پایان‌نامه‌های دانشکده اقتصاد نشان می‌دهد تعداد زیادی از این‌ها به‌جای اینکه بر یک مسئله جدی و نهادی کار بکنند و معضلات ارگان‌های اقتصادی و مالی کشور را از نزدیک و میدانی مطالعه کنند، عبارت از یک سری مطالعات کمی و سنجیدن نسبت بین چند متغیر اقتصادی هستند

  • ۹ معضل بزرگ برنامه‌های توسعه

    ۹ معضل بزرگ برنامه‌های توسعه

    بر اساس مفاهیم استظهاری مطرح در نقشه الگوی پیشرفت اسلامی، بی‌توجهی به این ۹ اَبَر مسئله، زندگی مردم را به چالش کشیده و آن‌ها را به‌سوی فقر و محرومیت در ابعاد مختلف-به شرح زیر- سوق می‌دهد

  • اقتصاد ایران وسرطان لیبرالیسم

    اقتصاد ایران وسرطان لیبرالیسم

    در حالی که امروز سیاست‌های اقتصادی، مردم را به سوی فعالیت‌های غیرتولیدی که سودی بیشتر از سود تولید دارند، کشانده است، بازار داخلی عرضه و تقاضا را آزاد گذاشته‌ایم تا کسانی که عرضه دستشان است حاکم مطلق باشند و برای سود بیشتر اقلام مورد نیاز مردم را احتکار کرده و گران‌تر بفروشند.

  • چگونه FATF به هوشمند  شدن تحریم‌ها می‌انجامد؟

    چگونه FATF به هوشمند  شدن تحریم‌ها می‌انجامد؟

    حداقل آسیب چنین امری شناسایی شبکه‌های تأمین‌کننده ایرانی در کشورهای مختلف که وظیفه دور زدن تحریم‌ها را به عهده دارند و حذف این شبکه‌ها است که می‌تواند تبعات مهمی مانند ایجاد بحران در حوزه‌هایی مانند دارو و کالاهای اساسی ایجاد کند.

  • جنگ اقتصادی و ۱۳ ضرورت بودجه سال آینده 

    جنگ اقتصادی و ۱۳ ضرورت بودجه سال آینده 

    در شرایط تحریم نفت که امکان فروش نفت سخت و میزان آن کاهش خواهد داشت کشاورزی و صادرات محصولات آن می‌تواند بهترین منبع ارزآوری برای کشور محسوب شود.

  • معطلی4 ساله فعالان اقتصادی

    معطلی4 ساله فعالان اقتصادی

    نیاز مبرم است مردم با دولت در راستای بهبود وضعیت اقتصادی همراه باشند ولی در عمل رفتار مردم با این نیاز در تضاد است چرا که نگران وضعیت دارایی های خود و افت ارزش آن در آینده هستند.

  • رسانه و تنگه احد اقتصادی

    رسانه و تنگه احد اقتصادی

    در شرایط موجود اگر چه هنوز تهدیدها علیه اقتصاد ایران پا برجاست، اما می‌توان با استفاده از شرایط این تهدیدات را به فرصت تبدیل کرده و اقتصادی مردمی‌تر ایجاد کنیم.

  • تهدید نقدینگی چگونه به فرصت رونق مسکن بدل می‌شود؟

    تهدید نقدینگی چگونه به فرصت رونق مسکن بدل می‌شود؟

    همین قدر که نقدینگی می‌تواند تهدیدی برای بخش مسکن باشد، با هدایت و استفاده صحیح از آن می‌تواند کمک شایانی در خروج این بخش اقتصاد از رکود کند. برای این کار لازم است دو اقدام به صورت همزمان رخ دهد.

  •  عدم نظارت، سم سلامت اقتصاد

     عدم نظارت، سم سلامت اقتصاد

    آن‌ها که مسئولیت دارند تماشاگرند و دزدان همچنان سرگرم سرقت از نیازمندترین گروه‌های جامعه!

  • بانک مرکزی و تلاطمات ارزی

    بانک مرکزی و تلاطمات ارزی

    دولت با مکانیزم های اقتصادی عرضه و عدم عرضه دلار در بازار، در حال بالا و پایین کردن قیمت دلار است، ولی از سوی دیگر همزمان رسانه های حامی دولت و حامی اجرای تعهدات FATF این تغییرات را به FATF نسبت می دهند.

  • پایان ماه عسل سوداگران مسکن 

    پایان ماه عسل سوداگران مسکن 

    از آنجاکه بازارهای مولد جذابیتی برای سرمایه‌گذاری ندارد، نقدینگی به بخش غیرمولد منحرف می‌شود و باعث نوسانات شدیدی در بازارهایی مانند زمین و مسکن، طلا، ارز، خودرو و سهام می‌شود.

  • از تشنگان قدرت بترسیم

    از تشنگان قدرت بترسیم

    خیلی‌ها فکر می‌کنند می‌توانند از روز اول انقلاب تا وقتی جان در بدن دارند، در این مملکت مدیر ارشد و وزیر و وکیل باشند. ثروت‌های نجومی داشته باشند و در خانه‌های اشرافی زیست کنند و خلاصه در عموم موارد همان خوی وزرا و دولتمردان قبل انقلاب را داشته باشند

  • شفافیت، سمی برای دزدها

    شفافیت، سمی برای دزدها

    کمتر مدیری است که وقتی پای مقایسه موفقیت‌های اقتصادی به میان می‌آید، مثالی از چین در آستین نداشته باشد. اما همین چینی‌های کافر، در وهله نخست، فساد را در بدنه مدیریت کلان خود، بویژه مدیریت اقتصادی‌شان چاره کردند.

  •  به فریاد دارایی مردم برسید!

     به فریاد دارایی مردم برسید!

    عملاً از جیب هر ایرانی که ریالی دربساط داشته ۷۰ درصدش را رسماً دزدیده‌اند. حالا شما هر اسم قشنگی که لازم است برای ماست مالی کردن این سرقت انتخاب کنید؛ مثلاً بگویید حباب است یا عوارض تحریم هاست یا ضعف مدیریت و چه و چه

  • از هر جایی می‌شود مانع ضرر FATF شد

    از هر جایی می‌شود مانع ضرر FATF شد

    امتداد سراب آرزوهایی مانند دلار ۱۰۰۰ تومانی و حل مشکل اشتغال و ازدواج و آب خوردن که در ایام برجام از سوی طیف وسیعی از مسئولان و فعالان سیاسی از هر دو جناح کشور به دروغ به مردم وعده داده شد، به ماجرای لوایح FATF نه تنها مشکلی را از کشور حل نخواهد کرد که می‌تواند منجر به فاجعه اقتصادی بزرگ تری شود