یزد - عضو شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه بخش تحقیقات کشاورزی با چالش های ساختاری و عملکردی جدی روبروست گفت: نقش محوری بخش کشاورزی در توسعه کشور مغفول مانده است

نقش محوری بخش کشاورزی در توسعه کشور مغفول مانده است

به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا تابش در بازدید از مرکز ملی تحقیقات شوری اظهارداشت: مرکز ملی تحقیقات شوری می تواند در حفظ و ارتقای محیط زیست و اقتصاد کشاورزی نقش بسزایی را داشته باشدو این مرکز ملی به دلیل گستردگی مناطق خشک و نیمه خشک در کشور، می‌تواند به عنوان یکی از مهمترین مراکز تحقیقاتی کشور در حفظ و ارتقای محیط زیست و اقتصاد کشاورزی نقش بسزایی را  ایفا کند.

وی افزود: بهره برداری پایدار از منابع آب و خاک در مناطق خشک، با اراضی و آب های شور و لب شور، رسالت مهم این مرکز است که باید به نحو مطلوب انجام گیرد. 

نماینده مردم اردکان با بیان اینکه تقریبا تمام نقاط کشور نیازمند بهره برداری از خدمات و پژوهش های این مرکز تحقیقاتی است گفت: بنابراین تامین منابع مالی و انسانی و تجهیزات پژوهشی مورد نیاز آن باید وجه همت مسئولان ملی و استانی باشد. 
وی با اشاره به اینکه متاسفانه از بخش کشاورزی و نقش آن در توسعه کشور غفلت شده افزود: امروز در بسیاری از کشورها بخش کشاورزی نه تنها به عنوان تامین کننده چرخه غذایی بلکه به مثابه بخشی تاثیرگذار در مناسبات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی تلقی می شود. 

تابش تصریح کرد: در ایران سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی کم و حدود ۸.۲ درصد است که البته این عدد نیز متاثر از کاهش و افزایش سایر بخش ها از جمله نفت و صنعت، دچار فراز و فرود می شود. 
وی با بیان اینکه در سال ۹۵ ارزش افزوده بخش کشاورزی به قیمت های ثابت سال ۹۰ حدود ۴۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده است گفت: بخش کشاورزی تنها حدود ۵ درصد از سرمایه گذاری سهم بری دارد که این رقم بسیار ناچیز است و طبق تکلیف قانون برنامه ششم توسعه باید سهم سرمایه گذاری این بخش به ۱۵ درصد افزایش یابد. 
نماینده مردم اردکان در مجلس افزود: انجام امور پژوهشی و تحقیقاتی در پیمودن راه صحیح و جلوگیری از اتلاف سرمایه ها بسیار تاثیر گذار است اما علیرغم این تاثیرگذاری، پژوهش در همه حوزه ها بخصوص کشاورزی با چالش های ساختاری و عملکردی جدی روبرو است.
تابش مشکلات تامین مالی طرح های پژوهشی، کمبود نیروی انسانی، امنیت شغلی محققین و تفاوت بالای دریافتی کارکنان شاغل در بخش های پژوهشی را از جمله بخشی از این مسائل برشمرد و با تشریح مشکلات اقتصادی در بعد کلان و ملی؛ در عین حال خواستار توجه اولویت دار به مراکز علمی و تحقیقاتی بخش کشاورزی شد.

رئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس با ابراز خرسندی از انجام کارهای پژوهشی و ایجاد مزارع تحقیقاتی گیاه مقاوم و شورپسند کینوا در استان یزد و برخی نقاط کشور، عملیاتی شدن کشت این گیاه را نمونه ای از تجاری سازی موفق طرح های تحقیقاتی و راهی برای درآمدزایی مراکز تحقیقات بخش کشاورزی دانست و خواستار تعامل بهتر و ارتباط کامل تر مراکز تحقیقاتی استان با بخش های اجرایی و تولیدی شد. 
نماینده مردم اردکان همچنین پس از شنیدن گزارش دکتر فرهاد دهقانی رئیس مرکز ملی تحقیقات شوری، طی تماس تلفنی با معاون فنی و امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه کشور خواستار رسیدگی به بخشی از مشکلات این مرکز شد که دکتر حمیدرضا عدل قول مساعد پیگیری و تشکیل جلسه در این خصوص را داد. 
همچنین در ابتدای این دیدار که مدیران تحقیقات کشاورزی استان یزد حضور داشتند، تابش از تجهیزات، گلخانه ها و مزارع تحقیقاتی این مرکز بخصوص مزرعه کشت گیاه کینوا نیز بازدید کرد و توضیحات لازم را از زبان محققین هر بخش دریافت کرد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.