پاسخ وزارت اقتصاد آلمان به یک درخواست حزب سبز این کشور نشان می‌دهد که میزان صادرات تسلیحات آلمان به مناطق بحرانی و کشورهای درگیر جنگ از جمله عربستان سعودی در سال ۲۰۱۸ همچنان بالا بوده است.

 میزان بالای صادرات تسلیحات آلمان به مناطق بحرانی در سال ۲۰۱۸

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمان در گزارشی نوشت: میزان صادرات تسلیحات آلمان به کشورهایی که همچنان درگیر جنگ بوده و یا مرتکب نقض حقوق بشر شده اند همچنان بالا است.

در سال ۲۰۱۸ نیز آلمان برای دهمین سال پیاپی جزو چهار کشور بزرگ صادر کننده تسلیحات بعد از آمریکا، روسیه و چین قرار داشت. تا اواسط دسامبر سال جاری میلادی البته دولت آلمان صادرات جدید کم تری از سال ۲۰۱۷ داشت، اما درصد صادرات این کشور به کشورهایی مانند عربستان سعودی که با تسلیحات آلمانی همچنان جنگ هایی را رهبری کرده و موارد نقض حقوق بشر سختی را در پرونده خود دارند همچنان بالا است.

بر اساس یک پاسخ وزارت اقتصاد آلمان به یک درخواست "امید نوری پور" از نمایندگان حزب سبز پارلمان این کشور تا ۱۳ دسامبر سال جاری میلادی  مجوزصادرات سلاح و کالاهای تسلیحاتی به ارزش حدود ۴.۶۲ میلیارد یورو تصویب شده است. میزان مصوبات صادرات تسلیحات آلمان در تمام سال گذشته حدود ۶.۲۴ میلیارد یورو بوده است.

بر این اساس بهترین مشتری کالاهای تسلیحاتی آلمان در سال ۲۰۱۸ مانند سال قبل از آن الجزایر با تجارتی به میزان ۸۰۲ میلیون یورو بوده است. بعد از آن آمریکا با مبادلات تسلیحاتی به ارزش ۵۰۶ میلیون یورو و استرالیا با ۴۳۲ میلیون یورو و در جایگاه چهارم هم عربستان سعودی قرار دارد که با وجود مشارکت در جنگ یمن میزان صادرات تسلیحاتی به ارزش ۴۱۶ میلیون یورو به این کشور وجود داشته است.

این در حالی است که دولت آلمان در ماه مارس و در قرارداد ائتلافی تصمیم گرفت که دیگر هیچ کالای تسلیحاتی را به کشورهایی که در جنگ یمن مشارکت می کنند تحویل ندهد. تازه بعد از قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار منتقد سعودی در سفارت عربستان در ترکیه دولت آلمان در ماه نوامبر توقف موقتی صادرات تسلیحات به عربستان سعودی را صادر کرد.

سبزها این انتقاد را به دولت آلمان وارد می کنند که در سال ۲۰۱۸ همچنان در حجم بالا صادرات تسلیحات نه تنها به عربستان سعودی که رهبری جنگ یمن را بر عهده دارد صادر کرده است بلکه همچنین صادرات تسلیحات بالایی به دولت های مستبد و مناطق بحرانی داشته است.

"نوری پور" تصریح کرد که با وجود توافق در قرارداد ائتلافی درباره توقف صادرات تسلیحات به مناطق بحرانی نتیجه گزارش صادرات تسلیحات برای سال جاری فاجعه بار است. در کنار الجزایر و عربستان سعودی در بین ۲۰ تا از مهم ترین کشورهای وارد کننده تسلیحات آلمانی ۹ کشور وجود دارد که به اتحادیه اروپا و یا ناتو تعلق نداشته که در بین آن ها پاکستان  با ۱۵۲ میلیون یورو و رژیم صهیونیستی با ۱۰۱ میلیون یورو و قطر با ۹۶ میلیون یورو حجم مبادلات تسلیحاتی با آلمان قرار دارد.

کلیساها هم انتقاد شدیدی به صادرات تسلیحات بالای آلمان وارد کرده اند.

دراین میان لابی های تسلیحاتی آلمانی دولت آلمان را برای تداوم صادرات تسلیحات به عربستان سعودی تحت فشار قرار داده اند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.