مدیرکل آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: در حال حاضر در خراسان رضوی ۳۷ حوضه آبریز داریم که از این تعداد ۳۴ حوضه در وضعیت بحرانی قرار دارد، چرا که سطح آب زیرزمینی به‌شدت در حال افت است.

۳۴ حوضه آبریز خراسان رضوی در وضعیت بحرانی است

به گزارش قدس آنلاین، محمد علایی عصر امروز در جلسه شورای حفاظت از منابع آبی خلیل‌آباد که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از دستاوردهای مهم آب منطقه‌ای خراسان رضوی اجرای سند سازگاری با کم‌آبی است که به تصویب وزارت نیرو نیز رسیده است.

مدیرکل آب منطقه‌ای خراسان رضوی با بیان اینکه با اجرای این طرح دیگر از اضافه برداشت آب‌های زیرزمینی در خراسان رضوی جلوگیری می‌شود، افزود: طبق مفاد سند سازگاری با کم‌آبی بایستی تا سال ۱۴۰۵ هیچ دشتی در خراسان  رضوی کسری مخزن آب نداشته باشد.

وی با بیان اینکه آب باید به دغدغه هر ایرانی تبدیل شود، بیان کرد: بزرگترین هنر نیاکان ما در این سرزمین خشک و نیمه خشک سازگاری با کم‌آبی بوده است و آن‌ها همیشه با اتکاء به ظرفیت اجتماعی جوامع محلی و مهارت گفت‌وگو توانسته‌اند مسیر درست را پیش گیرند.

علایی با بیان اینکه خراسان رضوی با کسری سالانه یک میلیون و ۸۰ میلیون مترمکعب آب‌های زیرزمینی مواجه است، عنوان کرد: هیچ دولتی بدون همکاری مردم و بدون تشکل‌های مردمی نمی‌تواند اهداف خویش را پیش ببرد، بنابراین مشکل آب باید به یک دغدغه و مسئله اجتماعی برای کشاورزان تبدیل شود.

مدیرکل آب منطقه‌ای خراسان رضوی یادآور شد: در حال حاضر در خراسان رضوی ۳۷ حوضه آبریز داریم که از این تعداد ۳۴ حوضه در وضعیت بحرانی قرار دارد، چرا که سطح آب زیرزمینی به‌شدت در حال افت است.

 قسمت بالادست خلیل‌آباد در دستور کار قرار بگیرد 

فرماندار خلیل‌آباد نیز در این جلسه گفت: به‌طور جدی از آب منطقه‌ای مطالبه می‌کنیم که در قسمت بالادست این شهرستان طرح ضربتی و فوری در دستور کار قرار نگیرد، چرا که اگر بارش‌هایی را مانند اوایل سال داشته باشیم، احتمال اینکه آسیب جدی در سطح شهر و روستاهای اطراف خلیل‌آباد داشته باشیم، زیاد است.

ابراهیم قاسم‌پور با بیان اینکه بایستی کار لایروبی از قسمت بالادست خلیل‌آباد مورد توجه قرار بگیرد، افزود: اجرای طرح دیوارهای ساحلی و لایروبی روستاهای هفت‌خانه، حسین‌آباد و کلاته شادی و روستاهای پایین‌دست با کندی پیش می‌رود که بایستی این کار توسط آب منطقه‌ای سرعت بیشتری به‌خود بگیرد.

وی با بیان اینکه لایروبی کال کندر نیز بسیار ضروری است، بیان کرد: با توجه به اینکه بند خاکی شوراب شهرستان در سیل گذشته که ۱۱۰ میلی‌متر در منطقه پایین دست بارش باران را داشتیم، تخریب شده است، بایستی سرعت بیشتری به‌خود بگیرد.

فرماندار خلیل‌آباد از کمک و تقسیط آب منطقه‌ای نسبت به جرایم کشاورزان خبر داد و گفت: در حوزه خاموشی چاه‌موتورها بایستی با رعایت الگو مصرف آب و استفاده بهینه از آن در نگهداشت آب‌های زیرزمینی تلاش کنیم که این مهم نیاز به عزم ملی و همگانی نیز دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.