استاندار خراسان رضوی از اجرای یک میلیون هکتار طرح آبخیزداری در خراسان رضوی خبر داد و گفت: در صورت امکان این آمادگی وجود دارد در مدت سه سال مابقی طرح مطالعه شده آبخیزداری اجرا شود.

یک میلیون هکتار طرح آبخیزداری در خراسان رضوی اجرا شد

به گزارش قدس خراسان به نقل از استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری پیش از ظهر پنجشنبه در جلسه ویدئو کنفرانس با معاون اول رئیس جمهور در خصوص پروژه‌های آبخیزداری استان خراسان رضوی اظهار کرد: وسعت استان خراسان رضوی ۱۱.۶ میلیون هکتار است که ۸.۲ این اراضی ملی است.

استاندار خراسان رضوی گفت: ۵.۷ میلیون هکتار از این اراضی نیاز به آبخیزداری در سطح استان دارد. از این عدد ۲.۷ میلیون هکتار آن مطالعه شده است.

وی با اشاره به اینکه میانگین بارش باران در استان زیر ۲۰۰ میلیمتر در سال است، گفت: متأسفانه در دو سال گذشته نیز دچار خشکسالی مفرط شده ایم و میانگین بارش باران در همین مدت زمان در دشت مشهد حدود ۷۵ میلیمتر شد.

نظری با تاکید بر اینکه شرایط استان خراسان رضوی و مشهد، شرایط بسیار حساسی است، افزود: نسبت به آنچه ما نیاز داریم و زمینه آبخیزداری در سطح استان وجود دارد، حتماً باید اقدام فوق‌العاده و جهادی لازم است.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه آنچه در خصوص آبخیزداری تاکنون اجرا شده، یک میلیون هکتار است، ادامه داد: حدود ۲ هزار و ۱۰۰ سازه در این یک میلیون هکتار پیاده سازی شده که ۵۰۰ میلیون مترمکعب از روان آب‌ها را مدیریت می‌کند. همچنین وسعت اراضی در دست اجرا نیز ۷۰۰ هزار هکتار است.

وی افزود: آنچه با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) تفاهم شده است اجرای ۷۶۰ هزار هکتار با اعتبار ۲.۵ همت است. مدت زمان این تفاهم نامه سه ساله است و امیدواریم عملیاتی شود.

به گفته نظری ،۶ هزار و ۹۷۰ رشته قنات در استان وجود دارد که ۵۰ درصد آن نیاز به احیا دارد و در برنامه ۲ هزار قنات در دستور کار برای احیا قرار گرفته است.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه در استان خراسان رضوی نیز ۲ هزار و ۵۹۶ روستای بالای ۲۰ خانوار داریم، گفت: احیای قنوات با توجه به مقرون به صرفه بودن و مشخصات خاص، در یک بازه زمانی معین در دستور کار گذاشته بشود. همچنین پیشنهاد می‌دهیم هر آنچه تا الان مطالعه و آماده برای عملیات آبخیزداری است را در دستور کار قرار دهیم که طی سه سال جمع بندی شود.

وی افزود: پیشنهاد مطرح شده استاندار فارس در خصوص مردمی سازی پیشنهاد خوبی است و باید زمینه عملی امکان ورود مردم را ایجاد کنیم. اگر قرار است از زمین‌های پایین دست یا آب جمع آوری شده استفاده کنند این اتفاق اگر بیفتد یک اقدام جهشی خوبی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.