معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: زمینه معرفی رشته‌های نواربافی و ابریشم‌بافی ۲ شهر «لائین و زاوین» و نیز گلیم‌ روستای «آغداش» در شهرستان کلات از طریق رایزنان فرهنگی به بازارهای جهانی فراهم شده است.

زمینه معرفی هنرهای دستی کلات خراسان رضوی به بازارهای جهانی فراهم شده است

به گزارش قدس خراسان، مریم جلالی روز چهارشنبه در همایش ظرفیت‌ها و محدودیت‌های توانمندسازی زنان روستایی و عشایری در شهرستان کلات اظهار کرد: اکنون زمینه معرفی هنرهای دستی شهرستان کلات خراسان رضوی به بازارهای جهانی فراهم شده و در مسیر پیشرفت قرار دارد.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: شهرستان کلات پارک موضوعی (تم پارک) بزرگ فرهنگ ایران زمین است و در جای جای این منطقه ادبیات فردوسی، زیبایی‌های زمین‌شناسی، علم و خرد تجلی یافته است.

وی بیان کرد: در این راستا زمینه معرفی رشته‌های نواربافی و ابریشم‌بافی ۲ شهر «لائین و زاوین» و نیز گلیم‌ روستای «آغداش» در شهرستان کلات از طریق رایزنان فرهنگی به بازارهای جهانی فراهم شده است.

جلالی اظهار کرد: بیان ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان کلات به تنهایی کافی نیست، بلکه باید به توضیح، تشریح و اقدام برای معرفی این ظرفیتها پرداخت.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه هنرهای دستی شهرستان کلات تشنگانی در آن سوی مرزها دارد، گفت: اعلام هفته فرهنگی کلات در کاخ نیاوران یا سعدآباد با هدف ارائه و معرفی دستاوردهای فرهنگی شهرستان کلات برای اتصال این دستاوردها به اقتصاد در دستور کار است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه زنان روستایی و عشایر توانمند هستند، افزود: توانمندسازی به معنای اتصال حوزه‌های ظرفیتی به یکدیگر است که باید از این بخش رفع موانع شود.

جلالی تاکید کرد: زنان روستایی این قابلیت را دارند که بار دیگر پرچمدار در حوزه صادرات غیرنفتی بوده و برای این منظور باید به بازارهای جهانی متصل شوند.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، زنان روستایی و عشایری را نمادی از آواها، نواها، قصه‌ها، دست پروده‌ها و روح بخشی به زندگی دانست و گفت: روستا یک جغرافیا نیست بلکه یک فرهنگ و زمینه برای رشد است و در این میان شهرستان کلات با وجاهت تاریخی سربندی بر پیشانی ایران زمین است.

وی سهم زنان روستایی در تولید را بالاترین در مناطق روستایی دانست و افزود: باید به سمت توسعه خانواده محور حرکت کنیم و در این نقطه است که زنان روستایی با نقش‌های متقاوت خواهرانه، زنانه، مادرانه و همسرانه خود بیشترین نقش را می توانند در این زمینه ایفا کنند.

پیوند ظرفیت‌های کلات با مجامع علمی

فرماندار کلات نیز در این نشست گفت: پنجمین همایش توانمندی زنان روستایی در شهرستان کلات که از امروز در این شهرستان آغاز شده، نشان دهنده پیوند ظرفیت‌های شهرستان با مجامع علمی و دانشگاهی است.

علی صلاحی افزود: مجاورت کلات با کلانشهر مشهد و وجود توانمندی های گردشگری تاریخی و طبیعی و جامعه توانمند زنان روستایی از ظرفیت‌های مناسب این شهرستان است.

وی بیان کرد: تقدیم ۲۱۳ شهید گرانقدر از شهرستان کلات مرهون تلاش مادران این شهرستان است و هدف از همایش حاضر نیز معرفی توانمندی‌های زنان عفیف و پرتلاش شهرستان در حوزه‌های اقتصادی، صنایع دستی و کارآفرینی کلات است.

فرماندار کلات بالا بودن نسبت جمعیت روستایی شهرستان را افتخاری برای این خطه دانست و گفت: صنایع دستی ابریشم بافی، نواربافی و گلیم بافی در این شهرستان به همت بانوان کلاتی به تازگی ثبت ملی شد که گوشه کوچکی از توانمندی‌های این شهرستان در کنار ظرفیت‌های دامداری، کشاورزی و گردشگری کلات محسوب می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.