دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: برآورد تعداد معتادان متجاهر استان ۹۰۰۰ نفر بوده که ۷۰۰۰ نفر در مشهد هستند که از این تعداد حدود ۶۰۰۰ نفر در مراکز ما در استان نگهداری می‌شوند.

حدود ۷ هزار معتاد متجاهر در مشهد وجود دارد

به گزارش قدس خراسان، محمدحسین صالحی در خصوص معتادان متجاهر استان اظهار کرد: برآورد تعداد معتادان متجاهر استان ۹ هزار نفر بوده که ۷ هزار نفر در مشهد و ۲ هزار نفر در سایر شهرستان‌ها هستند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۶ هزار نفر در مراکز ما در استان نگهداری می‌شوند، عنوان کرد: از این ۶ هزار نفر ۶۰۰ نفر خانم بوده و حدود ۴ هزار و ۶۰۰ نفر در مراکز مشهد هستند. تعداد مراکز ماده ۱۶ در کل استان ۲۵ مورد بوده که ۷ مرکز در خارج از مشهد است و بقیه در مشهد قرار دارد.

وی بیان کرد: ما از ابتدای سال طرح‌های جمع‌آوری متعددی داشتیم که معمولا در هر مرحله ۵۰ تا ۷۰۰ نفر جمع‌آوری می‌شوند. از ابتدای سال بیش از ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر جمع‌آوری شدند که بخشی تکراری بودند. دوره درمان این افراد یک تا سه ماه زمان می‌برد و طبق قانون برخی تا ۶ ماه نیز نگه‌داری می‌شوند. این معتادان متجاهر بعد از طی دوره درمان ترخیص می‎‌شوند اما برخی مجدد دستگیر شدند.

صالحی با اشاره به اینکه میزان بازگشت معتادان متجاهر بیش از ۹۰ درصد است، تصریح کرد: امسال طرح‌‎ها و برنامه‌های توانمندسازی را شروع کردیم و احداث مراکز توانمندسازی و اشتغال معتادان پس از درمان آغاز شده تا این چرخه شکسته شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی افزود: این افراد پس از طی دوره درمان خود در مراکز ماده ۱۶ و زمانی که آمادگی ترخیص دارند با دستور مقام قضایی از مرکز ترخیص می‌شوند. افرادی که خودشان تمایل و توان کار دارند، در بیرون از مراکز یا در همان محل مشغول به کار شده و شب را در مراکز استراحت می‌کنند، همچنین می‌توانند از خدمات روانشناسی و مددکاری نیز استفاده کنند.

وی اضافه کرد: مجموع ظرفیت توانمندسازی ما در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۰ نفر بود که امسال به ۳۰۰ نفر رسیده و در حال تکمیل است، احتمالا تا پایان سال به حدود ۵۰۰ نفر هم برسد. مراکز توانمندسازی هم بیرون از مراکز ماده ۱۶ و هم در مجاورت این مراکز قرار دارد.

صالحی در خصوص ایمن‌سازی مراکز ترک اعتیاد گفت: این جزو وظایف مدیران مراکز ترک اعتیاد و همچنین پروتکل‌های آنان است که ایمنی مرکز را رعایت کنند. ما نیز به طور مستمر از مرکز بازدید می‌کنیم اما بعد از حادثه لنگرود تاکید بیشتری روی این موضوع شده است. استاندار مکاتبه و تاکید کردند که الزامات رعایت شود. بعد از آن چند تیم بازدید از مراکز تشکیل شده که در این زمینه اقدام می‌کنند. عمده وظیفه این تیم‌ها این است که با توجه به فصل سرما وسایل ایمنی را بررسی کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.