مدیر گروه سلامت کار و محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: ۳۰ درصد نانوایی‌های استان یزد میزان استاندارد مصرف نمک در نان را رعایت نمی‌کنند.

رعایت نشدن استاندارد نمک در ۳۰ درصد نانوایی‌های یزد

به گزارش قدس آنلاین، وحید جعفری ضمن اعلام این خبر افزود: استاندارد میزان مصرف نمک در نان ۱.۸ به ازای هر ۱۰۰ گرم ماده خشک نان است که در استاندارد جدید این میزان به یک گرم کاهش یافته است.

وی اظهار کرد: میزان مصرف نمک در نان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا استفاده بی رویه از نمک در عمل آوری خمیر می‌تواند در بروز بیماری‌ها یا تشدید بیماری‌ها غیرواگیر تاثیر گذار باشد.

جعفری خاطرنشان کرد: مصرف بی رویه نمک علاوه بر ایجاد سرطان باعث بالا رفتن فشارخون، سکته قلبی و مغزی و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود و با کنترل میزان مصرف می‌توان برخی از بیماری‌ها را کاهش داد.

وی در ادامه با اشاره به تدوین سند بهبود کیفیت نان در استان اظهار کرد: سند بهبود کیفیت نان در استان مصوب شده و ساخت سیلوهای استاندارد، اصلاح میزان مصرف نمک نان، بازرسی از نانوایی‌ها و آموزش به نانوایان از مصوبات این سند بوده است.

رتبه دوم یزد در شیوع فشار خون بالا

دکتر «مسعود شریفی» معاون فنی مرکز بهداشت استان نیز در این رابطه بیان کرد: یکی از بیماری‌های مزمن غیرواگیر جامعه بیماری پرفشاری خون است و بر اساس آخرین مطالعات، استان یزد از نظر شیوع رتبه دوم کشور را دارا است.

وی یکی از عوامل موثر بر پرفشاری خون را مصرف زیاد نمک برشمرد و گفت: مصرف نمک یکی از متهمین اصلی بیماری فشارخون و عمده مصرف آن در نان است.

شریفی اظهار کرد: افزایش میزان نمک در نان باعث افزایش فشار خون افراد مبتلا به بیماری فشارخون می‌شود و زمینه ابتلای دیگر افراد را به این بیماری فراهم می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.