• مردم‌سالاری از برجام مهمتر است

    مردم‌سالاری از برجام مهمتر است

    تشخیص بین خوب و بد راحت است. مثلاً همه می‌دانند پول یا چیزی از کسی بگیری خوب است و اگر بخواهی بدهی بد. فهمیدن چنین چیزی نه نیاز به مدرک دکترای فلسفه دارد، نه مهندسی متالوژی! از یک بچه هم بخواهی یک شکلات بگیری، می‌داند بد است و اگر به او شکلات بدهی خوب. این مقدار درک و شعور را شاید حتی حیوانات نیز داشته باشند. اما بنابر مضمون روایتی از حضرت امیر(ع) عاقل واقعی کسی است که بین خوب و خوبتر یا بد و بدتر تشخیص بدهد و تصمیم بگیرد.

  • حقوق بشر در باد می رقصد

    حقوق بشر در باد می رقصد

    خبرنگار قدس آنلاین در یادداشتی به حال و هوای این روزهای اجتماع پرداخته است. این یادداشت را می‌خوانیم:

  • این سرزمین ابری ست

    این سرزمین ابری ست

    خبرنگار قدس‌آنلاین در مازندران در متنی ادبی به سختی‌ها و مرارت‌های کار رسانه‌ای پرداخته که آن را می‌خوانیم:

  • حراست از رسانه ملی تا کابل!

    حراست از رسانه ملی تا کابل!

    خواهران منصوریان از ورزشکاران بسیار موفق، خوش اخلاق و مهم‌تر از آن با حجب و حیای این کشور هستند که دست بر قضا بخشی از شهرتشان در کنار پیروزی‌های تحسین برانگیز در میادین جهانی را مدیون رعایت شأن و هنجارهای اسلامی و حجاب خویشند. همان طور که حتماً تا این زمان شما هم مطلع شده‌اید، ‌آن‌ها را دعوت کرده‌اند به رادیو ورزش، اما پوشش ایشان، با وجود پوشیدگی و مشروعیت کامل، مورد پسند یکی از عوامل حراست قرار نگرفته، به طوری که برخورد بدی با آن‌ها شده، راهشان نداده‌اند و حتی طرف نگذاشته در اتاقک ورودی در انتظار نتیجه پیگیری بنشینند و از آن جا هم آن‌ها را بیرون انداخته و بقیه ماجرا...

  • آمریکا بازنده جنگ تجاری علیه دنیا

    آمریکا بازنده جنگ تجاری علیه دنیا

    ایران، کره شمالی، کوبا، چین، روسیه، اتحادیه اروپا، کانادا، ژاپن و حالا ترکیه؛ کشورهایی هستند که با روی کارآمدن دونالد ترامپ بر مسند ریاست جمهوری آمریکا، شامل تحریم‌های مجدد یا جدیدی شده‌اند؛ اما چرا آمریکا به یکباره آغازگر جنگ اقتصادی با دنیا شده است و هدف آن از این کار چیست؟

  • گسترش فرهنگ مالیاتی مقدمه درآمد ملی وپیشرفت جامعه
  • «ابوقریب» دیگر غریب نیست

    به احترام فیلم حماسی «تنگه ابوقریب» ساخته بهرام توکلی

    «ابوقریب» دیگر غریب نیست

    هزارپا نه، دارکوب نه، تگزاس نه، دشمنِ زن نه، من دیوانه نیستم نه؛ برای «تنگه ابوقریب» می‌نویسم. برای فیلمِ شریفی که در ابتذال این روزهای سینمای ایران، حالت را خوب می‌کند و سبب می‌شود به طور کامل از سینما و سینماگران وطنی که این روزها انگار طعم گیشه، حسابی ذوق و ذائقه‌شان را عوض کرده، ناامید نشوی و با خودت فکر کنی هنوز هم در این سینما کسانی هستند که دوست دارند فیلم شریف بسازند.

  • کار عار نیست

    کار عار نیست

    وقتی هدف از کار کردن، بیشتر فقط در کسب درآمد خلاصه می‌شود، برای یک ساعت از عمر یک انسان چه مبلغی را می‌توان پیشنهاد داد؟ آن هم انسانی که معاد باور نیست و تمام فرصت هست و نیست خود را همین چند صباح زندگی فانی می‌داند!

  • مصایب بنگاه‌های کوچک و متوسط در اقتصاد ایران

    مصایب بنگاه‌های کوچک و متوسط در اقتصاد ایران

    بنگاه‌های کوچک و متوسط نهادهای محدود اقتصادی هستند که از طریق انباشت منابع مالی خرد، کارآفرینی و پیوند با صنایع، زمینه‌های توسعه اقتصادی را فراهم می‌آورند. در کشورهای توسعه یافته در چند دهه اخیر، ایجاد و حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط یکی از ارکان مهم توسعه اقتصادی کشورها بوده است و مؤلفه‌های ساختاری که در این بنگاه‌ها وجود دارد، آن‌ها را به منبع اصلی کارآفرینی و نوآوری در تولید، خلق فرصت‌های شغلی جدید و تحول در صادرات کشورها تبدیل کرده است. 

  • اُکسین، غریبه ای در میان ما

    نماینده استان، بازیکن بومی ندارد

    اُکسین، غریبه ای در میان ما

    کرج- اُکسین البرز روز گذشته در آغازین هفته لیگ دسته اول فوتبال ایران در خانه به پیروزی یک بر صفر مقابل فجرسپاسی شیراز رسید.

  • پنج اصل اخلاقی حیات بخش در کلام امام جواد(ع)

    پنج اصل اخلاقی حیات بخش در کلام امام جواد(ع)

    موعظه‌های امام جواد(ع) در دل‌های آماده همه انسان‌ها نفوذ می‌کند و برای همگان راهگشا و سودمند است. باید این موعظه‌های با ارزش و پیام‌های آن را شناخت و آموزه‌های اخلاقی آن‌ها را فرا گرفت و سبک زندگی خویش را بر آن‌ها استوار ساخت.

  • هنر انقلاب به جاهای خوبش  رسیده است

    به بهانه ترانه اخیر افشین علاء

    هنر انقلاب به جاهای خوبش  رسیده است

    امروز در دورانی زندگی می‌کنیم که نیاز نیست حتماً ماهواره داشته باشی تا بفهمی بیرون از ایران چه خبر است. آن قدر هم خط‌قرمزها جا به جا شده که نمی‌شود گفت آهنگ «40 سال» را توی تاکسی شنیده‌ام! اینستاگرام و تلگرام همه کس را از همه چیز خبردار می‌کند.

  • مبارزه با فساد و نقش رسانه صادق

    مبارزه با فساد و نقش رسانه صادق

    شما را به خدا به عواقب این نوع خبررسانی توجه کنید. شاید عده‌ای برای زدن جناح رقیب ساده‌ترین موارد را صدها برابر درشت نمایی کرده و منتشر کنند، اما این جماعت دارند زیر پای خودشان را هم جارو می‌کنند و خبر ندارند!

  • استفاده از امکانات شعر کوتاه

    خوانش شعری از علی عباس نژاد

    استفاده از امکانات شعر کوتاه

    «قصاب‌هایی که خندان/ یخچال‌هاشان پر است از/ گنجشک شکار تهران»*

  • از «خوی» تا «نجف»

    آیت الله«سید ابوالقاسم خویی» 17 مرداد 1371 دارفانی را وداع گفت

    از «خوی» تا «نجف»

    مناسبت‌ها فقط بهانه‌اند. یعنی فرض کنید امروز بیست و ششمین سالگرد رحلت آیت‌الله «سید ابوالقاسم خویی» نیست! اما با اولین نگاه به زندگی و سرگذشت ایشان، باز هم دلایل زیادی برای اینکه گزارش از شخص‌شان را بنویسیم پیدا می‌کنید.

  • مسکن، قربانی بسته سیاست‌های ارزی نشود

    مسکن، قربانی بسته سیاست‌های ارزی نشود

    در این بین بازار خرید و فروش مسکن به عنوان یکی از کم ریسک‌ترین و پر بازده‌ترین بازارها شناخته می‌شود، به شکلی که در این سال‌ها عمده تقاضاهای موجود در این بازار را تقاضاهای سرمایه‌ای تشکیل می‌دهد. در ماه‌های اخیر این بازار هم مورد هجوم حجم قابل توجهی از نقدینگی قرار گرفت که تبعات تورمی خود را داشت.

  • این زوج هنری را فقط مرگ از هم جدا کرد

    دوقلوهای کاملاً ناهمسان!

    این زوج هنری را فقط مرگ از هم جدا کرد

    سوژه امروزمان برای گزارش از شخص شدن، دو مشکل اساسی دارد. اول اینکه قد و وزن و ابعادش جوری است که امکان دارد از کادر صفحه بزند بیرون! دوم اینکه بدون حضور نصفه یا قُل دومش، شاید احساس کنید بخشی از مطلب کم است.

  • الزامات بسته جدید ارزی 

    الزامات بسته جدید ارزی 

    بسته جدید ارزی بانک مرکزی اگر شروع یک حرکت اصلاحی باشد می‌توان آن را مثبت ارزیابی کرد ولی در صورتی که کل برنامه همین چیزی باشد که اعلام شد می‌توان آن را یک برنامه ناقص تلقی کرد.

  • ترامپ شود سبب خیر

    عفونت‌های برجام و جراحی بزرگ 

    ترامپ شود سبب خیر

    نکته در اینجاست که امروز، وقتی به تاریخ 40 ساله انقلاب نگاه می‌کنیم، حتی مواردی مثل تحمیل هشت سال جنگ خانمان سوز و ویرانگر نیز، در مجموع به نفع انقلاب اسلامی تحلیل می‌شوند. حال شاید مبنای این تحلیل‌ها آبکی و بی اساس باشند، اما نتیجه‌ای که گرفته می‌شود کاملاً درست است.

  • خدا هر پنج تایتان را به راه راست هدایت کند

    خدا هر پنج تایتان را به راه راست هدایت کند

    میزگرد مخوف اعتراف تا صندلی هایی که پنج تایی نشسته بودیم دورش. سکه و دلار و حقوق و مقامِ آگاه و من!

  • مرگ در خزر پرسه می‌زند

    مرگ در خزر پرسه می‌زند

    در مردادِ گرم و داغ - هرچه خودت را بزنی به آن راه - باز نمی شود که هوس دریا نکنی و دلت برای نشستن لب ساحل و تماشای امواج لک نزند. پس بساط پیک نیک چند ساعته را برمی داریم و می رویم خزربین.

  • چند ماهی درشت از آب گل‌آلود اقتصاد به نفع مردم

    چند ماهی درشت از آب گل‌آلود اقتصاد به نفع مردم

    رفتار  از روی بی خیالی مسئولان و خنده هایشان در مشکلات اقتصادی ما را بر آن داشت که از باب «به هم نخندیم، بلکه همه باهم بخندیم» به بخشی از فرصت‌هایی که در وضعیت گل‌آلود این روزهای اقتصاد و سیاست کشور وجود دارد، اشاره کنیم، بدین امید که مردم کوچه و بازار هم بهره‌ای از حال خوش دولتی‌های عزیز ببرند!

  • یک متهم، ۲۰ مقام  و ۳ اتهام!

    پرونده«اسفندیار رحیم مشایی» به دادگاه انقلاب رفت

    یک متهم، ۲۰ مقام  و ۳ اتهام!

    مدت‌هاست که جایش در این صفحه و گزارش از شخص خالی است! «مشایی» از آن دست سوژه هایی به حساب می‌آید که ماجراها و حاشیه هایش، بدون بهانه خبری هم، می‌تواند خوراک چند مطلب و گزارش مفصل را فراهم کند؛ بنابراین مدیونید اگر فکر کنید تا امروز به خاطر برخی محذورات و موانع رسانه‌ای، اقدام به نوشتن از او نکرده‌ایم! مثلاً رعایت موازین اخلاقی،حرفه‌ای و غیره‌ای اقتضا می‌کرد صبر کنیم تا خبر یاشایعه‌ای اعلام شود و بهانه دستمان بدهد! خدا را شکر این بهانه، روز گذشته در سخنان «عباس پوریانی» رئیس کل دادگاه‌های تهران پیدا شد: «پرونده مشایی به دادگاه انقلاب ارسال شده است». البته آقای رئیس کل، به خاطر رعایت موازین حقوقی و حرفه‌ای، ترجیح داد حرفی در باره موارد اتهام «مشایی» نزند و لابد این مهم را به عهده ما روزنامه نگاران گذاشت!

  • معجونی از جنگ، عشق و سفر

    ردیابی سه عنصر تمدن‌زا در رمان «جاده جنگ» 

    معجونی از جنگ، عشق و سفر

    همه آدم‌های «جاده جنگ» دل در گرو جاده‌ها دارند. سیدرضا شریفی اسب سوار و تیرانداز خوبی است. حتی کربلاییِ عارف، راهدار پیر جاده بینالود است؛ او عاشق این جاده است...

  • ۱۴ مرداد ۱۳۶۰«سید حسن آیت» با شلیک ۶۰ گلوله به شهادت رسید

    پرونده باز ترورآیت

    ۱۴ مرداد ۱۳۶۰«سید حسن آیت» با شلیک ۶۰ گلوله به شهادت رسید

     ۱۴ مرداد سال ۱۳۶۰، وقتی سر و گوش مردم و رسانه‌ها پُر بود از اخبار ترور، در اوضاع و احوالی که چند روز یک بار، یک یا چند مسئول، پاسدار، بسیجی، کارمند و یا مردم کوچه و بازار طعمه ترورهای هدفمند یا کور می‌شدند، زدنِ یک نماینده مجلس خبرگان، نه کار چندان دشوار و پیچیده‌ای بود و نه خبرش مثل بمب می‌ترکید! می‌شد آن را به آسانی لابه‌لای اخبار داغ جنگ، ترور و خرابکاری‌های ریز و درشت آن روزگار فراموش کرد.

  • چمرانِ افغانستان

    دکتر موسوی گردیزی پس از چند دهه مبارزه با شوروی، آمریکا، طالبان، صدام و ... به آرزوی خود رسید 

    چمرانِ افغانستان

    صبح جمعه خبر عملیات انتحاری در مسجد پکتیا و کشته شدن ۴۰نفر از شیعیان افغانستانی روی تلکس خبرگزاری‌ها رفت. اما این حادثه یک شهید معروف و مجاهد هم داشت که بالاخره به آرزویش رسیده بود.

  • وقت کشی ترامپ به سبک عربستان سعودی

    وقت کشی ترامپ به سبک عربستان سعودی

    مهم‌ترین مسئله‌ پیش روی نظام و دستگاه دیپلماسی ما فقط نوع خروج ما از این معاهده است، یعنی موضوع این است که باید ببینیم کی و به چه نحوی از برجام خارج شویم که بیشتر به نفع مان باشد و کمتر به زیان مان.

  • تفاوت حقوق بشر اسلامی و غربی در انسان‌شناسی است

    تفاوت حقوق بشر اسلامی و غربی در انسان‌شناسی است

    بین حقوق بشر اسلامی و حقوق بشر غربی تشابهات و تفاوت‌هایی وجود دارد. مهمترین این تفاوت‌ها، انسان‌شناسی و معرفت‌شناسی است. حقوق بشر غربی برای انسان مبدأ و خاستگاه و اهدافی خاص طراحی کرده و بر اساس آن حقوقی نیز تعریف می‌کند. اما دین اسلام برای انسان ویژگی‌ها و ممیزاتی تعریف کرده است. او مبدأیی دارد که اراده لایزال خداوند است. برای انسان مقصدی تعریف کرده که آخرت است. خالق انسان، علم، نیازهای انسان و... همه نگاهی صِرف مادی و متمایز است.

  • 44 سال پیش طرح «هنری کسینجر»  برای کاهش جمعیت جهان چه هدفی را دنبال می‌کرد؟ 

    پروژه شماره 200

    44 سال پیش طرح «هنری کسینجر»  برای کاهش جمعیت جهان چه هدفی را دنبال می‌کرد؟ 

    نه آنقدر بدبین که زلزله در فلان نقطه کشور، خشک شدن یک تالاب، توفان گرد و غبار و ترکید همزمان دو لاستیک خودروی همسایه مان را ربط بدهیم به توطئه‌ها و فعالیت‌های مخفیانه علمی و ضد علمی دشمن، نه آنقدر خوش بین که فکر کنیم، گربه‌ها همیشه محض رضای خدا موش می‌گیرند و همه طرح‌ها و پروژه‌های علمی یا اقتصادی دنیا، تنها با هدف رستگاری نوع بشر و یا خوشبختی ما کلید می‌خورد و زیر کاسه هیچ کدامشان، نیم کاسه‌ای نیست! لابد با این مقدمه حدس زده‌اید، سوژه مطلب امروزمان چیست؟

  •  از «شیفتگان خدمت» تا «تشنگان قدرت»!

     از «شیفتگان خدمت» تا «تشنگان قدرت»!

    آنچه امروز با آن مواجهیم، حتی قطره‌ای از آن مصایب نیست، چه بر این سرزمین رفته است که از جوان و پیر و زن و مردش  چنین حالی پیدا کرده‌اند؟ چرا همه تا این حد از همه چیز ناراضی و عصبانی و گرفته و درهمند؟