اهواز _مجید رحیمی در نشست مشترک کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی و معاونت فنی و امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد اروند، رودخانه ها را عامل اصلی رشد و توسعه اقتصاد محیط زیست در اروند دانست و بر لزوم برنامه ریزی در جهت پرداختن به مزیت های نسبی این منطقه در این بخش از اقتصاد تاکید کرد.

رودخانه ها عامل مهم رشد و پیشرفت اقتصادی در منطقه آزاد اروند است

به گزارش قدس آنلاین به نقل از  روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد اروند، کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی کشور به منظور بررسی وضعیت پروژه های توسعه ای و سرمایه گذاری در منطقه آزاد اروند به دلیل قرار گرفتن سه رودخانه مهم و استراتژیک بهمن شیر، کارون و اروند در این منطقه، ضمن بازدید از برخی پروژه ها و نشست تخصصی با معاونت فنی و امور زیربنایی این سازمان، دیدار و گفتگویی مشترک با اسماعیل زمانی مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره این سازمان داشتند.

در دیدار کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی و اسماعیل زمانی مباحث متعددی در خصوص مغروقه ها، رسوب گذاری اروند رود و وضعیت خط تالوگ و وضعیت کلی رودخانه اروند رود، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این دیدار همچنین، به منظور رفع مشکلات موجود در این بخش، راهکاریی مطرح شد و مقرر شد کارگروه هایی تخصصی در جهت رفع مشکلات و موانع رشد و توسعه مسائل مربوط به رودخانه ها در اروند تشکیل شود.

تصمیم سازی و ارائه راهکارهای فنی و تسهیل شرایط برای تصمیم گیری نهایی مدیران ارشد در حوزه های مختلف از جمله مهم ترین عوامل تشکیل این کارگروه ها در منطقه آزاد اروند خواهد بود.

سفر یک روزه کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی به دعوت معاونت فنی و امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد اروند و پس از تشکیل چندین جلسه و مطرح نمودن موضوعات و موانع اصلی توسعه در اروند از سوی آن معاونت، انجام شد.

در این سفر،   بازدید هایی از پروژه های مختلف در محدوده منطقه آزاد اروند صورت گرفت.

پروژه اسکله صیادی آبادان، پروژه گردشگری بخش خصوصی در جزیه مینو، رینگ ساحلی اروند رود در جزیره مینو، بازدید از روند اجرایی پاسگاه مرزی و اسکله مرزبانی، سایت کشتی سازی در دیری فارم و بازدید از پروژه آبیاری و زهکش جهاد نثر و چالش ها و مشکلات بوجود مده در آن در جزیره مینو از جمله بازدید های آن کمیته از منطقه آزاد اروند بود.

مجید رحیمی مدیر توسعه زیرساخت های شهری و روستایی که در بازدید های اعضای کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی از پروژه ها در منطقه آزاد اروند، آنها را همراهی می کرد، استفاده از ظرفیت و توانایی کمیته مذکور به دلیل بهره مندی آن، از کارگروهی متشکل از چندین نهاد، موسسه و وزارت خانه، در جهت تسریع و پیشبرد پروژه های عمرانی و توسعه ای در منطقه،   مهم ترین عامل دعوت آنها از سوی معاونت فنی و امور زیربنایی این سازمان دانست.

رحیمی در این باره گفت: منطقه آزاد اروند به دلیل بهره مندی از سه رودخانه پرآب اروند رود، بهمن شیر و کارون، مزیتی منحصر به فرد برای رشد و توسعه در بخش های مختلف اقتصاد محیط زیست دارد.

عدم توجه به این بخش از اقتصاد، می تواند هزینه فرصتی در نتیجه عدم استفاده از ظرفیت های زیست محیطی در منطقه آزاد اروند تلقی گردد.

رونق و شکل گیری صنایع مختلف از قبیل صنایع غذایی، بسته بندی، پوشاک ولباس، توسعه و رشد صنعت توریسم و گردشگری، صنعت کشاورزی، استفاده از ظرفیت و توان نیروی اشتغال ماهر و کارآمد و متخصص،   بخشی از مزایای توجه و تمرکز بر اقتصاد سبز یا محیط زیست در منطقه آزاد اروند است.

مدیر توسعه زیرساخت های شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد اروند خاطر نشان کرد: این منطقه با ظرفیت و توان بالای خود در حوزه کشاورزی، می تواند عاملی اساسی برای اشتغال پایدار در آبادان و خرمشهر باشد. روستاها در این میان نقشی حیاتی را دارند و با توجه به آب های فراوان موجود، میزان اهمیت این مسئله افزون تر می شود. در جهت رونق صنعت کشاورزی و استفاده از ظرفیت این بخش از اقتصاد، که یکی از مهم ترین اقتصاد های پر رونق در دنیای مدرن امروزی به حساب می آید، توجه و تمرکز بر رودخانه ها به عنوان شریان حیاتی این اقتصاد، لازم و ضروری است.

رحیمی افزود: تجمیع آرا و افکار در جهت تصمیم سازی برای رشد و روق اقتصاد کلان منطقه آزاد اروند و رسیدن به رشد  پایدار و تبدیل شدن این منطقه به پایلوت در اقتصاد سبز، انگیزه اصلی ما برای رایزنی با موسسات و نهادهایی همچون کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی در جهت برداشتن موانع از مسیر این شریان حیاتی اقتصادی در آبادان و خرمشهر  بود.

مدیر توسعه زیرساخت های شهری و روستایی سازمان منطقه آزاد اروند اظهار کرد: زمینه لازم برای همکاری متقابل فی مابین این سازمان و کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی فراهم شده است و ما در آینده شاهد نتیجه این تعامل در بعد کلان تصمیم گیری خواهیم بود.

آنچه که امروز می تواند میزان توجه و اهمیت خود را نشان دهد، برنامه ریزی در جهت استفاده از ظرفیت توان افزای زیرساخت های اساسی در توسعه کلان شهری و روستایی در منطقه آزاد اروند است و رودخانه های از مهم ترین زرساخت های اساسی آن به حساب می آیند.

رشد و شکل گیری گردشگری و رونق صنعت کشاورزی، از مهم ترین نتایج و دستاوردهای توجه به مزیت منحصر به فرد ما در وجود آب های فراوان و رودخانه ها است. و این معاونت با همت و توان مدیر عامل و ریس هیئت مدیره، جناب آقای اسماعیل زمانی و معاون فنی و امور زیربنایی جناب آقای مهندس موعود شمخانی، گام های پر ثمر را بر خواهد داشت.

رحیمی در پایان خاطر نشان کرد: حضور اعضای کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی در منطقه آزاد اروند و تعامل مشترک در این میان، روندی از توجه به شکل گیری اقتصاد تولیدمحور و خودکفا را در آبادان و خرمشهر آغاز خواهد کرد.

تولیدی که بر پایه مزیت منحصر بر فرد این دو شهر به واسطه بهره مندی آنها از توان روستایی بالا و قرار گرفتن منابع سهل الوصول در رونق کشاورزی و صنعت گردشگری و به شکلی گسترده، اقتصاد محیط زیست و اقتصاد سبز، علاوه بر اینکه عاملی برای رونق اشتغال پایدار خواهد بود، توانی برای اقتصاد پر رونق ملی در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال برای کشور قلمداد شود.

کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی متشکل از وزارت نیرو، وزارت دفاع، وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امور خارجه، ستاد کل نیروهای مسلح و ستاد ارتش است که وزارت نیرو دبیری این کمیته را برعهده دارد و مهم ترین هدف و رسالت تشکیل این کمیته، بررسی و هماهنگی موارد نظامی، امنیتی، فنی، امور خارجه و مرزی سرح های اقتصادی ساحلی در مناطق مرزی با دیگر نهادهاو موسسات ذی ربط است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.