در فاصله ۵ روز تا آغاز ثبت نام فیلم های ایرانی در جشنواره فیلم فجر، ۱۰۰ فیلم از شرایط کافی برای حضور در بزرگ ترین رویداد سینمایی کشور برخوردار هستند.

۱۰۰ فیلم در انتظار آغاز رقابت

از ابتدای امسال به صورت ماهانه بر تعداد فیلمنامه های ارائه شده به شورای پروانه ساخت افزوده شد و به این ترتیب برای خردادماه ۵ فیلمنامه، برای تیرماه ۵ فیلمنامه، برای مردادماه ۱۰ فیلمنامه، برای شهریورماه ۱۵ فیلمنامه و برای ۲۴ روز نخست مهرماه نیز ۲۵ فیلمنامه به شورای پروانه ساخت ارائه شد. این آمار افزایشی در شرایطی مهم تلقی می شود که تا پیش از این، جریانی در سینمای ایران به صورت هدفمند، از تحریم جشنواره فیلم فجر این دوره به دلیل نبود فیلم کافی خبر داده بود، حال آنکه با نگاهی به اسامی هنرمندانی که به شورای پروانه ساخت، فیلمنامه ارائه داده اند، متوجه می شویم وجود این اسامی و البته افرادی که طی ۲ ماه آینده از این شورا پروانه می گیرند، قطعا به حرارت تنور جشنواره خواهد افزود.

حذف کارساز ۲ بند محدود کننده

وجود ۲ بند هوشمندانه در متن فراخوان جشنواره این دوره، بر تعداد تولیداتی که می توانند در فجر امسال شرکت کنند، خواهد افزود. بند هوشمندانه نخست، عدم محدودیت زمانی برای تولیدات سینمایی است. تا پیش از این، یکی از بندهای مهم فراخوان جشنواره فجر، منوط به سال ساخت اثر بود که همواره ۱۲ ماه منتهی به زمان جشنواره را شامل می شد اما در جشنواره امسال، فیلم هایی می توانند فرم این رویداد را پر کنند که تا قبل از بهمن ۱۴۰۱، به هیچ نحوی نمایش داده نشده اند. بند هوشمندانه دوم، شکستن عدد ۲۲ فیلم برای آثار بخش مسابقه است. تا پیش از این، عدد ۲۲، یکی از شاخص های فراخوان جشنواره فجر بود؛ عنوانی که در برخی از سال ها سبب می شد فیلم های خوبی نتوانند وارد بخش رقابتی شوند و در برخی سال ها نیز به این اندازه فیلم خوب، فرم جشنواره را پر نمی کرد و داوران به ناچار مجبور به پذیرش آثار کم مایه می شدند. در فراخوان جشنواره امسال، هیچ نامی از ۲۲ فیلم برده نشده و این می تواند اتفاق خوبی برای ارتقای توان کیفی جشنواره فجر امسال باشد. برای جشنواره چهل ویکم، از خردادماه امسال تا روز ۲۴ مهرماه، تعداد ۳۸ فیلمنامه بلند سینمایی به اعضای شورای پروانه ساخت ارائه شده است. همچنین از ابتدای امسال تا ۲۴ مهرماه، برای ۵۵ فیلمنامه، پروانه ساخت صادر شده است که از جمله مهم ترین چهره هایی که در مقام کارگردان، موفق به دریافت پروانه ساخت شده اند می توان به بهمن فرمان آرا، کیومرث پوراحمد، کیانوش عیاری، پرویز شهبازی، محمود کلاری، محمدحسین لطیفی، محسن امیریوسفی، تهمینه میلانی، نرگس آبیار، شهریار بحرانی، محمدعلی باشه آهنگر، انسیه شاه حسینی، علی ژکان، مهدی جعفری، تورج اصلانی، علیرضا امینی، رهبر قنبری، مهرداد خوشبخت، امیرحسین ثقفی، ابراهیم ایرج زاد، عادل تبریزی، اصغر نعیمی، مصطفی تقی زاده، سهیل موفق، پدرام پورامیری و حسین امیری دوماری اشاره کرد.

حضور چهره ها

همچنین از میان کارگردانانی که پروانه ساخت فیلمنامه آنها احتمالا طی روزها و هفته های آینده صادر می شود نیز می توان به مهدی صباغ زاده، فرزاد موتمن، مجید مظفری، بهروز شعیبی، علی روئین تن، سام قریبیان، مصطفی شایسته، آرش معیریان، رضا گوران، بهتاش صناعی ها، ابراهیم ابراهیمیان، رامتین لوافی پور، سهیل بیرقی، علی قوی تن و مزدک میرعابدینی اشاره کرد. به این فهرست، کارگردانان جوان فیلم اولی را نیز باید افزود که هر ساله به عنوان غافلگیری هایی بزرگ، برگ برنده های خوبی را برای جشنواره رو می کنند. فارغ از این نام ها و البته جوانانی که در قامت فیلم اولی، به جشنواره چهل ویکم فجر می روند، باید از پروژه هایی آماده سخن گفت که نتوانستند خود را به جشنواره چهلم برسانند. بنابراین بسیار محتمل است که بسیاری از این پروژه ها مانند «مست عشق» حسن فتحی، «رگ های آبی» جهانگیر کوثری، «کابل پلاک ۱۰» نوید محمودی و «پیر پسر» اکتای براهنی در جشنواره فجر امسال رونمایی شوند. تعداد فیلم هایی که کلید خورده اند یا از شورای پروانه ساخت، مجوز گرفته و هنوز فیلمبرداری آنها آغاز نشده و فیلم هایی که نتوانستند خود را به جشنواره چهلم برسانند، تا به امروز ۱۰۰ فیلم است که این آمار، قطعا طی هفته های آتی، بیشتر می شود.

منبع: ایران

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.