معاون بازار برق ایران با اشاره به عرضه بیش از ۹۸ میلیون کیلووات ساعت انرژی تولیدی برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس انرژی، از معافیت صنایع خریدار برق تجدیدپذیر از این بورس از برنامه‌های مدیریت مصرف خبر داد.

صنایع خریدار برق تجدیدپذیر از تابلو سبز بورس از برنامه‌های مدیریت مصرف معاف می‌شوند

به گزارش قدس آنلاین، «حمیدرضا باقری» درباره روند ثبت درخواست در تابلوی سبز بورس انرژی گفت: ثبت درخواست‌ها به صورت بسته ماهانه انجام می‌شود؛ به‌طوری‌که متقاضیان از روز یکم تا پایان هر ماه می‌‎توانند درخواست تامین برق برای ماه آینده را به ثبت برسانند و این روال به همین شکل ادامه می‌یابد.

به گفته وی، آن دسته از صنایعی که در تیر ماه برق مورد نیاز خود را خریداری کنند در ماه جاری (مرداد) با محدودیت مواجه نخواهند شد؛ به عبارت دیگر، خریداران برق در این تابلو علاوه بر ایفای تعهدات قانونی خود، از برنامه‌های مدیریت مصرف وزارت نیرو و مدیریت شبکه برق کشور (به غیر از موارد اضطراری و بحرانی شبکه سراسری برق) معاف می‌شوند و می‌توانند برق پایدار و مطمئن دریافت کنند.

باقری در این زمینه به الزام صنایع و ادارات دولتی برای تامین درصدی از برق مصرفی خود از طریق انرژی تجدیدپذیر اشاره کرد و افزود: بر اساس قانون، همه مصرف کنندگان بالای یک مگاوات و ادارات و سازمان‌های دولتی و عمومی موظف به تامین بخشی از برق مصرفی خود از نیروگاه‌های تجدیدپذیر هستند، به طوری‌که صنایع مکلف شدند یک درصد و ادارات دولتی هر ساله پنج درصد به مدت چهار سال (در مجموع ۲۰ درصد) برق مورد نیاز خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر (خورشیدی و بادی) تامین کنند.

وی با اعلام اینکه هیچ‌گونه محدودیتی در پاسخ به نیاز متقاضیان در این بازار وجود ندارد، اظهار داشت: وجود این امکان در زمان ناترازی برق واوج بار مصرف در کشور کمک می‌کند که صنایع، برق مورد نیاز خود را دریافت کرده و ضمن رونق تولید از خسارات ناشی از محدودیت و خاموشی برق جلوگیری کنند.

معاون بازار برق ایران خاطرنشان‌کرد: تاکنون در مجموع بیش از ۹۸ میلیون کیلووات ساعت انرژی تولیدی برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر در این تابلو معامله شده است که از این میان حجم معاملات برای تحویل تیر ماه افزون بر ۵۵ میلیون کیلووات ساعت و برای تحویل مرداد ماه ۳۳ میلیون کیلووات ساعت بوده است.

وی از افزوده شدن به حجم برق قابل عرضه در تابلوی سبز بورس انرژی کشور خبر داد و گفت: برق تولیدی نیروگاه‌های خورشیدی در تابلو سبز بورس عرضه می‌شد، اما با اضافه شدن دو نیروگاه بادی، حجم برق مورد عرضه در تابلوی سبز بورس انرژی کشور افزایش قابل توجهی یافت.

معاون بازار برق ایران افزود: در همین راستا دو نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی «آقکند» واقع در آذربایجان شرقی و «میل نادر» واقع در سیستان و بلوچستان به عنوان نیروگاه‌های تجدیدپذیر بادی در معاملات تابلوی سبز بورس انرژی فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کردند که این نیروگاه‌ها، به طور متوسط در هرساعت ۶۰ مگاوات برق تولید می‌کنند.

باقری بیان‌داشت: در کنار ساتبا، ۱۵ نیروگاه خورشیدی و 2 نیروگاه بادی در حال عرضه برق تولیدی خود در این بازار هستند.

وی ادامه‌داد: قیمت نخستین معامله برق در تابلو سبز بورس انرژی در حدود یک‌هزار و ۹۰۰ تومان بود و اکنون این رقم به سه‌هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است؛ البته در بازه‌های زمانی مختلف این عدد متفاوت خواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.