سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: طرح های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای این استان برای تکمیل ۱۷ هزار و ۲۲۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند که اجرای آنها با روند کنونی ۶ سال به طول می انجامد.

طرح‌های نیمه‌تمام کرمان معطل  ۱۷ هزار میلیارد تومان اعتبار

به گزارش قدس انلاین، محمدرضا وحیدی روز یکشنبه در نشست ستاد برنامه ریزی و توسعه استان کرمان افزود: سال گذشته سه هزار و ۲۰۷ میلیارد تومان به این طرح ها پرداخت شد لذا وجود روند فعلی، اجرای این پروژه ها را مستهلک می‌کند.

وی اظهار داشت: برخی طرح های عمرانی استان کرمان ۱۰ تا ۱۲ سال به درازا کشیده اند و فقط ۴۰ تا ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند که باید اجرای طرح های با پیشرفت فیزیکی بالا را در اولویت قرار و امسال پروژه ها را ادامه دهیم تا با افتتاح آنها، کام مردم شیرین شود.

وحیدی با بیان اینکه طبق برنامه ریزی باید عدالت بخشی منطقه ای را رعایت کنیم و اولویت های تعیین شده مورد تصویب قرار گیرد گفت: برای ۵۲۰ کیلومتر راه اصلی، پنج هزار هکتار سیستم نوین آبیاری، احیای ۷۰۰ قنات، ۷۴ روستا آبرسانی، ۴۰ طرح آبرسانی شهری، کاهش سه درصدی هدررفت آب، افتتاح چهار سیل بند، آبگیری اولیه سد صفارود، تولید ۲۰ میلیون نهال و چهار مجتمع اداری تامین اعتبار شده است.

وی ادامه داد: ضمن آنکه ۲ مجتمع اداری، طرح های هادی ۶۲۰ روستا، ۲ هزار هکتار بیابان زدایی و هشت بیمارستان تا سال آینده به بهره برداری می رسد.

وضع بغرنج سه هزار میلیارد در حساب دستگاه‌ها

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان همچنین با اشاره به وضعیت اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای(عمرانی) عنوان کرد: سه هزار و ۱۲۷ میلیارد تومان اعتبار باقی مانده تملک استان در حساب دستگاه های اجرایی است که هزینه نشده و برخی پروژه ها حتی به مناقصه نرفته است.

وی عنوان کرد: ۵۱۷ میلیارد تومان از این اعتبارات مربوط به آبفا، ۵۱۰ میلیارد تومان نوسازی مدارس، راهداری شمال ۴۱۵ میلیارد تومان، آب منطقه ای ۲۲۷ میلیارد تومان و راهداری جنوب استان ۱۵۳ میلیارد تومان است؛ همچنین راه و شهرسازی شمال، جهاد کشاورزی شمال کرمان، بنیاد مسکن و منابع طبیعی شمال و جنوب نیز اعتباراتی دارند.

وحیدی افزود: برخی دستگاه ها حتی مناقصه برگزار نکردند و زمانی که پروژه ای به پیمان نرفته، یعنی وضعیت بغرنج است.

رشد ۳۹ درصدی اعتبارات

وی گفت: در مجموع اعتبارات تملک دارایی استان کرمان پنج هزار و ۶۲۳ میلیارد تومان در جداول بودجه برای استان کرمان ثبت که در مقایسه با سال گذشته ۳۷.۳ بیشتر شده است.

وحیدی ادامه داد: از محل ۲۷ صدم ارزش افزوده بابت موضوعات ورزشی و ورزش همگانی که سال گذشته اعتباری نداشتیم در سال جاری ۱۱۰ میلیارد تومان برای استان درج شده است.

وی ابراز داشت: در بخش اعتبارات هزینه ای سال جاری یکهزار و ۷۴۹ میلیارد تومان اعتبار داریم که جهش فوق العاده ۴۳ درصدی امسال داشته و نسبت به سایر استان ها حدود ۶ تا هفت درصد بیشتر است.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان افزود: اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی در مجموع هفت هزار و ۳۸۲ میلیارد تومان بوده است که این اعتبارات در مقایسه سال گذشته ۳۹ درصد رشد دارد.

سهم ۷۰۰ میلیارد تومانی کرمان از معادن

وحیدی همچنین با اشاره به سایر ردیف های بودجه استان کرمان تصریح کرد: اعتبار تبصره ۶ ماده ۱۲ قانون معادن نیز ۲۰۹ میلیارد تومان از ۸۱۰ میلیارد تومان کشور در سال گذشته به استان اختصاص داده شد اما امسال این اعتبار در لایحه بودجه سه هزار میلیارد تومان بود که در قانون به ۲ هزار میلیارد تومان تبدیل شد و پیش بینی ما این است که امسال بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان سهم کرمان می شود.

وی ادامه داد: سال گذشته این اعتبارات به استان ابلاغ شد اما امسال به وزارت صمت ابلاغ می‌شود و پیگیر اصلاح این موضوع هستیم که اگر محقق نشود باید ابتدا پروژه ها را در شورای برنامه ریزی استان مصوب کنیم.

وحیدی با اشاره به ردیف اعتباری جبران خسارت معادن افزود: اگر سهم ۴۹ درصدی از ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبارات این حوزه به استان کرمان پرداخت شود، امسال در مجموع ۱۴۶ میلیارد تومان سهم استان می شود و تلاش می کنیم این اعتبارات را افزایش دهیم.

وی گفت: در پیوست قانون سال گذشته استان کرمان یکهزار و ۳۴۵ میلیارد تومان در فصول مختلف دستگاه ها «پروژه بانام» داشت که این اعتبار در سال جاری یکهزار و ۶۴۲ میلیارد تومان بود و رشد ۱۸ درصدی اعتبارات استان کرمان در این حوزه را نشان می دهد.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان عنوان کرد: الزامات قانون بودجه سنواتی، تعهدات سفر رییس جمهور به استان کرمان، حقوق نیروهای شاغل در طرح های عمرانی، اتمام پروژه ها با پیشرفت فیزیکی بالا در سال جاری و پروژه های خاتمه یافته برای تامین دارایی سرمایه ای در بودجه امسال در دستور کار قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: پنج درصد به طرح های هادی روستایی، یک درصد به پایگاه های بسیج و پنج درصد از اعتبارات نفت به پروژه های نیروی انتظامی و پنج درصد نیز برای دین و مذهب، آموزش و پرورش و گردشگری و فرهنگ پراخت می کنیم که در مجموع امسال ۲۷۶ میلیارد تومان برای این حوزه ها پرداخت می شود.

همچنین در این نشست دستگاه های اجرایی استان کرمان علت هزینه نکردن اعتبارات تملک را اعلام کردند و بر جذب حداکثری اعتبارات تاکید شد. ضمن آنکه الحاق برخی از محدوده ها به شهرها و اجرای پروژه های مختلف در نزدیکی راهها در این نشست مصوبه گرفت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.