• ترامپ شود سبب خیر

    عفونت‌های برجام و جراحی بزرگ 

    ترامپ شود سبب خیر

    نکته در اینجاست که امروز، وقتی به تاریخ 40 ساله انقلاب نگاه می‌کنیم، حتی مواردی مثل تحمیل هشت سال جنگ خانمان سوز و ویرانگر نیز، در مجموع به نفع انقلاب اسلامی تحلیل می‌شوند. حال شاید مبنای این تحلیل‌ها آبکی و بی اساس باشند، اما نتیجه‌ای که گرفته می‌شود کاملاً درست است.

  • خدا هر پنج تایتان را به راه راست هدایت کند

    خدا هر پنج تایتان را به راه راست هدایت کند

    میزگرد مخوف اعتراف تا صندلی هایی که پنج تایی نشسته بودیم دورش. سکه و دلار و حقوق و مقامِ آگاه و من!

  • مرگ در خزر پرسه می‌زند

    مرگ در خزر پرسه می‌زند

    در مردادِ گرم و داغ - هرچه خودت را بزنی به آن راه - باز نمی شود که هوس دریا نکنی و دلت برای نشستن لب ساحل و تماشای امواج لک نزند. پس بساط پیک نیک چند ساعته را برمی داریم و می رویم خزربین.

  • چند ماهی درشت از آب گل‌آلود اقتصاد به نفع مردم

    چند ماهی درشت از آب گل‌آلود اقتصاد به نفع مردم

    رفتار  از روی بی خیالی مسئولان و خنده هایشان در مشکلات اقتصادی ما را بر آن داشت که از باب «به هم نخندیم، بلکه همه باهم بخندیم» به بخشی از فرصت‌هایی که در وضعیت گل‌آلود این روزهای اقتصاد و سیاست کشور وجود دارد، اشاره کنیم، بدین امید که مردم کوچه و بازار هم بهره‌ای از حال خوش دولتی‌های عزیز ببرند!

  • یک متهم، ۲۰ مقام  و ۳ اتهام!

    پرونده«اسفندیار رحیم مشایی» به دادگاه انقلاب رفت

    یک متهم، ۲۰ مقام  و ۳ اتهام!

    مدت‌هاست که جایش در این صفحه و گزارش از شخص خالی است! «مشایی» از آن دست سوژه هایی به حساب می‌آید که ماجراها و حاشیه هایش، بدون بهانه خبری هم، می‌تواند خوراک چند مطلب و گزارش مفصل را فراهم کند؛ بنابراین مدیونید اگر فکر کنید تا امروز به خاطر برخی محذورات و موانع رسانه‌ای، اقدام به نوشتن از او نکرده‌ایم! مثلاً رعایت موازین اخلاقی،حرفه‌ای و غیره‌ای اقتضا می‌کرد صبر کنیم تا خبر یاشایعه‌ای اعلام شود و بهانه دستمان بدهد! خدا را شکر این بهانه، روز گذشته در سخنان «عباس پوریانی» رئیس کل دادگاه‌های تهران پیدا شد: «پرونده مشایی به دادگاه انقلاب ارسال شده است». البته آقای رئیس کل، به خاطر رعایت موازین حقوقی و حرفه‌ای، ترجیح داد حرفی در باره موارد اتهام «مشایی» نزند و لابد این مهم را به عهده ما روزنامه نگاران گذاشت!

  • معجونی از جنگ، عشق و سفر

    ردیابی سه عنصر تمدن‌زا در رمان «جاده جنگ» 

    معجونی از جنگ، عشق و سفر

    همه آدم‌های «جاده جنگ» دل در گرو جاده‌ها دارند. سیدرضا شریفی اسب سوار و تیرانداز خوبی است. حتی کربلاییِ عارف، راهدار پیر جاده بینالود است؛ او عاشق این جاده است...

  • ۱۴ مرداد ۱۳۶۰«سید حسن آیت» با شلیک ۶۰ گلوله به شهادت رسید

    پرونده باز ترورآیت

    ۱۴ مرداد ۱۳۶۰«سید حسن آیت» با شلیک ۶۰ گلوله به شهادت رسید

     ۱۴ مرداد سال ۱۳۶۰، وقتی سر و گوش مردم و رسانه‌ها پُر بود از اخبار ترور، در اوضاع و احوالی که چند روز یک بار، یک یا چند مسئول، پاسدار، بسیجی، کارمند و یا مردم کوچه و بازار طعمه ترورهای هدفمند یا کور می‌شدند، زدنِ یک نماینده مجلس خبرگان، نه کار چندان دشوار و پیچیده‌ای بود و نه خبرش مثل بمب می‌ترکید! می‌شد آن را به آسانی لابه‌لای اخبار داغ جنگ، ترور و خرابکاری‌های ریز و درشت آن روزگار فراموش کرد.

  • چمرانِ افغانستان

    دکتر موسوی گردیزی پس از چند دهه مبارزه با شوروی، آمریکا، طالبان، صدام و ... به آرزوی خود رسید 

    چمرانِ افغانستان

    صبح جمعه خبر عملیات انتحاری در مسجد پکتیا و کشته شدن ۴۰نفر از شیعیان افغانستانی روی تلکس خبرگزاری‌ها رفت. اما این حادثه یک شهید معروف و مجاهد هم داشت که بالاخره به آرزویش رسیده بود.

  • وقت کشی ترامپ به سبک عربستان سعودی

    وقت کشی ترامپ به سبک عربستان سعودی

    مهم‌ترین مسئله‌ پیش روی نظام و دستگاه دیپلماسی ما فقط نوع خروج ما از این معاهده است، یعنی موضوع این است که باید ببینیم کی و به چه نحوی از برجام خارج شویم که بیشتر به نفع مان باشد و کمتر به زیان مان.

  • تفاوت حقوق بشر اسلامی و غربی در انسان‌شناسی است

    تفاوت حقوق بشر اسلامی و غربی در انسان‌شناسی است

    بین حقوق بشر اسلامی و حقوق بشر غربی تشابهات و تفاوت‌هایی وجود دارد. مهمترین این تفاوت‌ها، انسان‌شناسی و معرفت‌شناسی است. حقوق بشر غربی برای انسان مبدأ و خاستگاه و اهدافی خاص طراحی کرده و بر اساس آن حقوقی نیز تعریف می‌کند. اما دین اسلام برای انسان ویژگی‌ها و ممیزاتی تعریف کرده است. او مبدأیی دارد که اراده لایزال خداوند است. برای انسان مقصدی تعریف کرده که آخرت است. خالق انسان، علم، نیازهای انسان و... همه نگاهی صِرف مادی و متمایز است.

  • 44 سال پیش طرح «هنری کسینجر»  برای کاهش جمعیت جهان چه هدفی را دنبال می‌کرد؟ 

    پروژه شماره 200

    44 سال پیش طرح «هنری کسینجر»  برای کاهش جمعیت جهان چه هدفی را دنبال می‌کرد؟ 

    نه آنقدر بدبین که زلزله در فلان نقطه کشور، خشک شدن یک تالاب، توفان گرد و غبار و ترکید همزمان دو لاستیک خودروی همسایه مان را ربط بدهیم به توطئه‌ها و فعالیت‌های مخفیانه علمی و ضد علمی دشمن، نه آنقدر خوش بین که فکر کنیم، گربه‌ها همیشه محض رضای خدا موش می‌گیرند و همه طرح‌ها و پروژه‌های علمی یا اقتصادی دنیا، تنها با هدف رستگاری نوع بشر و یا خوشبختی ما کلید می‌خورد و زیر کاسه هیچ کدامشان، نیم کاسه‌ای نیست! لابد با این مقدمه حدس زده‌اید، سوژه مطلب امروزمان چیست؟

  •  از «شیفتگان خدمت» تا «تشنگان قدرت»!

     از «شیفتگان خدمت» تا «تشنگان قدرت»!

    آنچه امروز با آن مواجهیم، حتی قطره‌ای از آن مصایب نیست، چه بر این سرزمین رفته است که از جوان و پیر و زن و مردش  چنین حالی پیدا کرده‌اند؟ چرا همه تا این حد از همه چیز ناراضی و عصبانی و گرفته و درهمند؟

  • حضور آمریکا در سوریه برای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی است

    حضور آمریکا در سوریه برای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی است

    بشار الجعفری رئیس هیئت نمایندگان دولت سوریه در دهمین مذاکرات آستانه که در سوچی روسیه برگزار شد، بار دیگر بر حضور غیرقانونی نیروهای آمریکا و همپیمانانش در خاک سوریه تأکید کرد و خواستار خروج فوری نظامیان آن‌ها شد.

  • قلب دوم تلگرام هنوز در تهران می‌تپد!

    قلب دوم تلگرام هنوز در تهران می‌تپد!

    تلگرام طلایی و هاتگرام دو نرم افزار بر بستر تلگرام هستند که وزارت ارتباطات برای طی شدن دوره گذار انتقال از تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی، با در اختیار گذاشتن 200 سرور این دو را همراهی می‌کند.

  • مالیات بر ارزش‌افزوده؛ بلای جان تولید

    مالیات بر ارزش‌افزوده؛ بلای جان تولید

    معیوب بودن چرخه بازار نیز آسیب‌های جدی و شدیدی ایجاد کرده، به‌طوری‌که اتفاقاً افرادی که می‌خواهند شفاف و سالم مالیات پرداخت کنند، بیشتر متضرر می‌شوند.

  • درمان نوکیسگی؛ شفافیت یا افشاگری؟!

    درمان نوکیسگی؛ شفافیت یا افشاگری؟!

    آقازادگی اتفاق جدیدی نیست که در طی سالیان اخیر رخ داده باشد. پدیده‌ای است که در طی ده‎ها و حتی سده‌های گذشته هم در سیستم حاکمیتی ایران وجود داشته است. به عبارت دیگر فرهنگ سنتی ایران که در آن شبکه‌های ارتباطی مبتنی بر خون و خاندان و ایل و تبار اهمیت زیادی داشت در دوران مدرن در شکل خویشاوند سالاری باز تولید شد و حضور داشت و پس از انقلاب اسلامی بخصوص پس از دوران جنگ آقازادگی مجدد ظهور کرد. به همین خاطر بود که در دهه ۷۰ رهبری در دیدارهایی که با دولت وقت داشتند به پدیده آقازادگی و نوکیسگی اشاره‌های زیادی می‌کردند. در مقابل همیشه واکنش‌هایی به این مقوله نیز وجود داشته است.

  • اعتراض مردم به اشرافیت است

    اعتراض مردم به اشرافیت است

    انقلاب اجتماعی بر اساس عدالت شکل گرفته بود اما در انقلاب فرهنگی اثری از عدالت دیده نمی‌شد. زمانی پس از آن و در سال ۱۳۶۸ اشرافیت توسط آقای هاشمی رفسنجانی در کشور شکل گرفت. اشرافی‌ری‌هایی که سبب شد انقلاب فرهنگی جایگزین انقلاب اجتماعی شود و مردم به بحث‌های جزئی مشغول و از عدالت و تقوا دور شوند، زیرا خوب می‌دانستند جامعه بدون عدالت، زکات دادن و... هرگز به امر به معروف و نهی از منکر و تقوا و... نخواهد رسید. جامعه نابهنجار امروز نتیجه جامعه بی‌عدالت آن دوران است، زیرا در سایه نبود عدالت، اشرافیت به شدت اوج می‌گیرد.

  • اجتهاد همراه با سیاست‌ورزی

    امروز سالروز درگذشت علامه محمد حسین کاشف‌الغطاء است

    اجتهاد همراه با سیاست‌ورزی

    خاندان «کاشف‌الغطاء» یکی از خانواده‌های عالم‌پرور و معروف است که در رأس این خاندان، مرحوم شیخ جعفر کاشف الغطاء قرار دارد. اما یکی از نوادگان آن عالم وارسته، مرحوم علامه شیخ محمد حسین کاشف‎الغطاء است.

  • آیا تغییرات اصلی‌تر دولت هم در پیش است؟

    آیا تغییرات اصلی‌تر دولت هم در پیش است؟

    این روزها کم نیستند افرادی که برای حل مشکل بوجود آمده در حوزه سکه، طلا و ارز راه حل های مختلفی را پیشنهاد می دهند. عمده این راه حل ها هم به فعالیت های ارزی بانک مرکزی ختم می شود. به نظر می رسد دولت نیز به همین باور رسیده که می تواند با تغییر در سیاست های پولی و ارزی وضعیت بوجود آمده را مدیریت کند حال آنکه شواهد نشان می دهد مشکل در جایی غیر از بازار ارز و طلا و راه حل نیز چیزی فراتر از تعویض و تغییر رییس کل بانک مرکزی است. البته در اینکه عملکرد ضعیف آقای سیف در بوجود آمدن وضع موجود تاثیرگذار بوده شک ندارد اما به نظر می رسد همه مشکل با تغییر رییس بانک مرکزی حل نمی شود و تغییرات بیشتری مورد نیاز است.

  • تمنای ترامپ برای مذاکره از موضع بالا

    تمنای ترامپ برای مذاکره از موضع بالا

    در واکنشی دیگر «متئو کروئنیگ» مدیر مرکز استراتژی و امنیت «اسکوکرافت» در شورای آتلانتیک در این مورد گفته است، تمایل ترامپ برای دیدار با ایرانی‌ها، به کارگیری «استراتژی فشار و تعاملی است که آمریکا سال‌ها در مواجهه با کشورهای سرکش» دنبال کرده است.

  • آشفتگی نرخ ارز و آش شور خودروسازان داخلی

    آشفتگی نرخ ارز و آش شور خودروسازان داخلی

    از پاییز گذشته تا امروز نرخ دلار در مملکت بیشتر از سه برابر شده، حیرتا که با این نرخ هنوز صنایع خودروسازی ما قابلیت صادرات ندارند! متوجه معنای این واقعه هستید؟

  • رام کردن ارز سرکش با تعمیق بازار ثانویه 

    رام کردن ارز سرکش با تعمیق بازار ثانویه 

    درباره تلاطمات بازار ارز در دو روز گذشته تحلیل های مختلفی مطرح شده است. فارغ از این تحلیل ها باید درباره «چه میشود کرد؟» بیشتر صحبت کنیم.

  • ژاندارک فلسطینی و دیپلماسی عمومی

    نوجوانی که نماد مقاومت شد

    ژاندارک فلسطینی و دیپلماسی عمومی

    اکنون که عهد التمیمی تبدیل به نماد مقاومت و مبارزه با رژیم صهیونیستی شده است و کشورها و گروه‌های مردمی مختلف با حمایت از او آرمان مقاومت فلسطین را در جهان زنده نگه می‌دارند، براستی جایگاه دستگاه‌های عریض و طویل جمهوری اسلامی به عنوان مدعی اول حمایت از آرمان قدس کجاست؟

  • یک  تجربه، یک سرمایه ملی 

    یک  تجربه، یک سرمایه ملی 

    مثلاً دکتر ظریف و تیم همراه او، واقعاً اعتقاد قلبی داشتند که مذاکره به نفع انقلاب و منافع ملی ماست. آن‌ها با تمام همت خود و کاملاً دلسوزانه، قدم در این مسیر گذاشتند. ماه‌ها و سال‌ها با تمام توان مذاکره کردند و چانه زنی و بهترین و بالاترین تعهداتی را از طرفین مقابل گرفتند، که می‌شد با پرداختن چیزهایی که به طور نقد داشتیم، گرفت...

  • کمبود دارو در حد یک تا دو درصد است

    سخنگوی وزارت بهداشت:

    کمبود دارو در حد یک تا دو درصد است

    سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری خود با رسانه‌ها گفت: تولید دارو در ایران به 98 درصد نیاز کشور رسیده است که این مقوله بسیار در کنترل قیمت دارو کمک می‌کند.

  • مداخله در خانواده به بهانه حمایت از کودک

    قوه قضائیه لایحه‌ای با عنوان حمایت از کودکان و نوجوانان در ۲۲ اردیبهشت ۸۸ در قالب ۵۴ ماده تقدیم دولت کرد، حمایت از اطفال و نوجوانان در صورت بروز آسیب و توجه به محیط رشد و بالندگی آنان از جمله اهداف مهم و قابل توجه در سیاستگذاری و قانونگذاری است. لذا تدوین لایحه مذکور در راستای این هدف مهم انجام شده است اما برخی از ایرادات لایحه می تواند مانع از تحقق این هدف مهم شود.

  • ردیابی مالی؛ به‌نام شفافیت، به‌کام تحریم

    ابزارهای اتاق جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران چیست؟

    ردیابی مالی؛ به‌نام شفافیت، به‌کام تحریم

    آمریکا این موارد را به‌عنوان راه‌های شفافیت مالی در کشورها مطرح می‌کند، اما در واقع این شفافیت برای آمریکایی‌هاست و چیزی جز شناسایی و ردیابی جریانات مالی نیست

  • گام به گام با کاسبان تنش‌زدایی!

    گام به گام با کاسبان تنش‌زدایی!

    روزگذشته ظریف در اولین همایش مشترک سفرا و رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی گفت: واقعاً کم‌لطفی می‌کنند آن‌هایی که می‌گویند برجام کاری نکرده است، شرایط دو سال گذشته را اگر با اکنون مقایسه کنید، می‌بینید که به لطف خدا چقدر جلوتر هستیم؛ چون امروز دنیا در کنار ماست! و در همان روزقیمت دلار در بازارغیررسمی به 10 هزار تومان رسید. بد نیست در چند گام نتایج تنش‌زدایی ظریف و جریان فکری‌ حامی‌اش را مرور کنیم.

  • سست عنصری؛ از داوری فوتبال تا هیتلر و عمر سعد!

    سست عنصری؛ از داوری فوتبال تا هیتلر و عمر سعد!

    داور بازی ایران و پرتغال در جام جهانی مصاحبه‌ای داشته و درباره صحنه خطای «رونالدو» بر روی مدافع تیم ملی کشورمان، اذعان کرده باید کارت قرمز می‌داده و اما دلیل اخراج نکردن این ستاره پرتغالی را درخواست یک پسر بچه همزبان خودش بیان کرده که از میان جمعیت چند بار فریاد زده و با التماس گفته: «لطفاً او را اخراج نکنی!»

  • حجاب و بی حجابی؛ جدال دو تمدن

    حجاب و بی حجابی؛ جدال دو تمدن

    جامعه:نگاه اجمالی به تاریخ و عمومیت وجود پوشش در ادوار تاریخ ایران و جهان، نشان می‎دهد حجاب، یک پدیده طبیعی برای زن بوده است؛ اما چرا در زمانه کنونی، مسئله می‎شود؟