قدس آنلاین: مدیرکل سازمان انتقال خون استان اصفهان با اعلام اینکه هر ساله بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار کیسه خون در سراسر استان اصفهان جمع آوری می شود، گفت: خون افرادی که آلوده است، از چرخه سازمان انتقال خون حذف می شود.

جمع آوری سالانه بیش از ۲ میلیون کیسه خون در استان اصفهان

به گزارش قدس آنلاین ازاصفهان، محمد مهدی حریری در نشست خبری که به مناسبت  سالروز چهل و یکمین سال فعالیت سازمان انتقال خون ایران برگزار شد، افزود: از زمان تاسیس سازمان انتقال خون، 40 میلیون واحد خون جمع آوری شده است که تصمیم بر افزودن دو واحد دیگر در سال جاری خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: یکی از افتخارات سازمان انتقال خون ایران، این است که در زمره کشورهایی قرار گرفته که اهدای خون در آن به صورت 100 درصد داوطلبانه صورت می گیرد و این در حالی است که تعداد زیادی از کشورهای دنیا هنوز نتوانسته اند دارای چنین شرایطی باشند.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان اصفهان با اشاره به اینکه در هر شهری که مرکز خون رسانی وجود داشته باشد، مصرف در تمام شبکه به طور یکسان توزیع می شود، افزود: شبکه خون رسانی استان اصفهان شامل شهرستان های کاشان، شهرضا، نجف آباد و خوانسار است که مشغول به فعالیت هستند.
حریری اظهار کرد: بیش از 165 هزار مراجعه در سال 93 به سازمان انتقال خون استان اصفهان صورت گرفته است که بیش از 126 هزار از این تعداد موفق به اهدای خون شده اند و حدود 23 درصد از افراد اهدا کننده، در اهدای خون معاف شده اند.
وی اضافه کرد: در سال گذشته تولید فرآورده های خون، 3 واحد اعلام شده و این در حالی است که 33 هزار فرآورده در همان سال تولید شده است.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 20 استان کشور به ارسال پلاسما در خارج از کشور فعالیت دارند، اضافه کرد: از سال 85 تاکنون مسوولان بهداشت و سازمان های انتقال خون کشور، بازرسانی را برای بازرسی به مراکز می فرستند تا در صورت ایجاد هرگونه مشکل، از ارسال پلاسما به دیگر نقاط جلوگیری شود.
حریری خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سال های اخیر موفق به تولید پلاسمای ضد هاری و پلاکت اشعه دیده گشته ایم که تعدادی از افراد، اهداکنندگان این پلاسما را شامل می شوند.
وی اظهار کرد: بایستی گفته شود که هیچ خونی به کشورهای دیگر مبادله نمی شود و این فرآورده های خونی است که به مکان های دیگر انتقال می یابد.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان اصفهان تصریح کرد: جای خوشحالی است که در چند سال گذشته، سازمان انتقال خون ایران موفق به اخذ گواهی نامه ایزو 9001 در زمینه مدیریت کیفیت و فرآورده های خون شد و این در حالی است که همه فعالیت های سازمان انتقال خون استان تحت نظارت کنترل کیفی قرار گرفته است.

مدیرکل سازمان انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه در 4 ماهه اول سال جاری نسبت به مشابه سال قبل، افزایش چندانی برای اهدای خون وجود نداشته است، تصریح کرد: شاخص فعالیت های سال 93 از لحاظ اهدای داوطلبانه به میزان 100 درصد و شاخص اهدا کننده 2.4 درصد گزارش شده است.
حریری با اشاره به اینکه خون افرادی که آلوده است، از چرخه سازمان انتقال خون حذف می شود، ابراز کرد: انواع اهدای خون شامل سه دسته اهدای خون مستمر، اهدای باسابقه و اهدای بار اول است.
وی افزود: در اهدای خون مستمر، اهدا کننده حداقل سالی 2 بار، خون خود را اهدا می کند که این روش بهترین نوع اهدای خون است و بایستی به تشویق افراد در این نوع از خون دهی پرداخته شود؛ در اهدای باسابقه، فرد به اهدای خون خود می پردازد ولی این کار به صورت منظم نیست؛ و در اهدای بار اول، فرد برای اولین بار خون خود را اهدا می کند.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه با در نظر گرفتن اهدای خون بر اساس جنسیت، متاسفانه مردان بار اصلی اهدا را بر عهده دارند، اظهار داشت: حدود 97.3 درصد آقایان و 2.7 درصد بانوان به اهدای خون خود می پردازند که این مقدار برای اهدا کنندگان زن بسیار کم و قابل تامل است.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.