قدس آنلاین - یزد: معاون میراث فرهنگی استان یزد گفت : درخت کهنسال بنه کمکوئیه، واقع در یزد، شهرستان بهاباد، دهستان آسفیج، روستای کمکوئیه با شماره ۲۷۲ در آبان ماه سالجاری در فهرست آثار ملی طبیعی کشور به ثبت رسید

بنه کمکوئیه، درختی کهنسال در شهرستان بهاباد

به گزارش قدس آنلاین از یزد ،محسن ذاکری نیا در این خصوص اظهار داشت : درختان کهنسال هر کشور از جمله مهمترین ذخایر ژنتیک گیاهی آن کشور هستند که ارزش شناخت و حفظ این منابع از نظر ملی و تاریخی به اندازه ابنیه تاریخی ارزشمند است و یادمان بیولوژیک هر کشور می باشند.

وی افزود: به سبب ویژگی ها و ارزش های طبیعی و تاریخی می بایست اهتمام ویژه ای در امر نگهداری و حراست از این میراث طبیعی صورت گیرد و در این راستا ثبت این گونه های ارزشمند می تواند راهگشا باشد.

ذاکری نیا خاطرنشان ساخت: درخت بنه کمکوئیه در حیاط مدرسه ای در روستای کمکوئیه واقع شده است. این درخت از آب باران و آبهای زیرزمینی منطقه استفاده می کند و از وضعیت ظاهری خوبی برخوردار می باشد.

این مقام مسئول تصریح کرد: طبق روایت های شفاهی موجود این درخت در دوره ساسانیان کاشته شده است و باتوجه به برداشت قطر درخت در زمان تهیه پرونده و همچنین احتساب سرعت رشد درخت بنه در شرایط اقلیمی موجود قدمت این درخت در حدود ششصد سال برآورد شده است.

ذاکری نیا سازگاری گونه در برابر شرایط اقلیمی منطقه، تأثیر در لطافت هوا و تولید اکسیژن، کاهش آلودگی هوا و تاج پوشش نامتقارن و زیبا را از عوامل موثری دانست که در حفاظت از این اثر ارزشمند در نظر گرفته می شود و اظهار داشت: در آینده با فنس و دیواره محافظ دور تنه درخت از آسیب به تنه و تردد انسان که باعث فشردگی و از بین رفتن نفوذ پذیری خاک و کاهش اکسیژن در خاک می شود جلوگیری خواهد شد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی یزد افزود: در صورت شناخت اهمیت درختان کهنسال و حفظ آنها، علاوه بر اهمیت آنها به عنوان یکی از مهمترین ذخایر ژنتیک با ارزش کشور، نواحی استقرار درختان مزبور مورد توجه توریست داخلی و خارجی قرار خواهد گرفت.

وی در پایان با اشاره به اینکه درختان کهنسال استان یزد، به عنوان میراث جاودان پایداری در کویر بوده و یکی از مهمترین قابلیت های جذب گردشگران طبیعی و رونق دادن به صنعت اکوتوریسم کشور محسوب می شوند، افزود: این درختان علاوه بر اینکه جز مهمترین ذخایر ژنتیکی گیاهی به شمار می روند مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی و علاقه مندان به طبیعت محسوب می شوند و در صورت شناخت قبالیت ها و استعدادهای درخت در زمینه آموزش و پژوهشی، توان جذب گردشگران علمی را به خوبی داراست، ضمن آنکه مزارع زیبای روستا و کشاورزی و دامداری سنتی همراه با عقاید و رسوم مردم محلی، می تواند بر غنای گردشگری اثر و روستای کمکوئیه کمک کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.