پیشنهاد سردبیر

سامانه پدافند هوایی «بوک ام-۳» روسیه قادر است موشک‌های هیمارس آمریکا در اوکراین را علی‌رغم چابکی و حجم کوچک آن به خوبی هدف قرار دهد.

 قاتل هیمارس‌های آمریکا در اوکراین

به گزارش قدس آنلاین، اولین سامانه‌های موشکی آمریکایی «هیمارس» (سامانه توپخانه‌ای با تحرک بالا) در ماه ژوئن تحویل نیروهای اوکراینی شد، نیروهایی که در منطقه «دونباس» متحمل تلفات زیادی به دست ارتش روسیه شده بودند و از قدرت کم آتش‌باری خود گلایه داشتند.

در آن زمان رسانه‌های غربی به شدت شروع به تبلیغات کرده و نقش این راکت‌اندازها در تغییر شرایط میدانی جنگ را حیاتی خواندند، اما غافل از اینکه سامانه‌های پدافند هوایی روسیه به راحتی این راکت‌ها را علی‌رغم چابکی بالا و حجم کوچکشان شکار می‌کنند.

در این راستا وزارت دفاع روسیه در تاریخ ۲۴ جولای (دوم مرداد) خبر داد که سامانه‌های ضد موشکی این کشور بیش از ۱۰۰ فروند موشک هیمارس ساخت آمریکا را در منطقه «دنیپروپتروفسک» اوکراین ره‌گیری و منهدم کرده‌اند. پس از آن نیز گزارش‌های مختلفی از انهدام سامانه‌های هیمارس و دیگر تسلیحات اهدایی غربی‌ها در اوکراین منتشر شد.

سامانه پدافند هوایی پیشرفته «بوک.ام-۳» (Buk-M۳) یکی از سامانه‌های پدافند هوایی ارتش روسیه است که توانسته امتحان خود را در ره‌گیری و انهدام موشک‌های «هیمارس» آمریکا به خوبی پس بدهد.

در این خصوص یک افسر ارتش روسیه در یگان ضد هوایی به خبرگزاری ریانووستی گفت که برای انهدام راکت‌های هیمارس به وسیله سامانه Buk-M۳ آموزش دیده است و این سامانه اغلب راکت‌های هیمارس بر فراز منطقه «دونباس» را ساقط می‌کند.

به گفته این افسر ارتش روسیه، راکت‌های هیمارس به دلیل حجم کوچک، سرعت بالا و پرواز در ارتفاع پایین اهداف سختی در آسمان هستند، اما سامانه‌های Buk-M۳ این راکت‌ها را در ۲۲ کیلومتری و در عرض ۱۰ ثانیه هدف قرار می دهند و از آن‌جایی که برد موشک‌های هیمارس نسبتا کم است، زمان کمی برای رهگیری وجود دارد.

به گفته شرکت صنایع تسلیحاتی «آلماز-آنتی» که شرکت طراح این سامانه‌هاست، سیستم موشکی دفاع هوایی Buk-M۳ بهبود یافته Buk-M۲ است و  قادر به نابودی هر هدفی در برد ۷۰ کیلومتری، ۱۵ تا ۳۵ هزار متر ارتفاع با سرعت گیری تا ۳۰۰۰ متر بر ثانیه است.

مقامات وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) همواره در رسانه‌ها گفته‌اند سیستم راکت‌های هیمارس می توانند تحولی قابل توجه در نابودی مراکز فرماندهی روسیه و مواضع ارتش این کشور در خط مقدم به وجود آورد؛ با این حال تحلیلگران نظامی غربی معتقدند که ۱۶ سامانه‌ای که امریکا در اختیار اوکراینی قرار داده است، به اندازه‌ای نیست که بتواند تغییر ملموسی در سطح میدان ایجاد کند.

طبق گزارش رسانه‌های غربی، سامانه توپخانه‌ای با تحرک بالا (هیمارس) به نیروهای اوکراینی این امکان را می‌دهد که با سرعت و دقت بالایی مواضع مقابل را هدف قرار دهند. این راکت‌ها بر کامیون‌های سریع و چابکی تعبیه شده‌اند که قدرت جابه‌جایی و مانور بالایی دارند و با سامانه موقعیت‌یاب جهانی (GPS) هدایت می‌شوند و این قابلیت را دارند که هدفی را در فاصله ۵۰ مایلی (۸۰ کیلومتری) هدف قرار دهند.

در مقابل اما سامانه موشکی پیشرفته « Buk-M۳» روسیه قرار دارد، سامانه‌ای که موشک‌هایی با سرعت ۱۰۸۰۰ کیلومتر بر ساعت دارد و می‌تواند طیف وسیعی از پرنده‌ها از جنگنده تا موشک‌ها و راکت‌ها را ره‌گیری و منهدم کند. گفته می‌شود که این موشک‌ها در سوریه نیز به خدمت گرفته شده و در چندین مورد توانسته موشک‌های هوا به زمین شلیک شده از جنگنده‌های رژیم صهیونیستی را منهدم کند.

در ۱۴ آوریل ۲۰۱۸ نیر  آمریکا، انگلیس و فرانسه در واکنش به حمله شیمیایی ادعایی به منطقه «دوما» در اطراف دمشق، بیش از ۱۰۵ موشک هوا به زمین و موشک‌های کروز را به سمت استان‌های حمص و دمشق شلیک کردند و وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرد که سامانه «بوک.ام-۲» ۲۹ موشک شلیک کرده و توانسته ۲۴ موشک مهاجمان را سرنگون کند.  

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    0 0
    روسیه از ترس تمام انبارهاشو از تیررس موشک های هیمارس دور کرده، حتی اس ۴۰۰ هم هیچ واکنشی نتونسته انجام بده