«آکواس» که یک اتحادیه سیاسی-اقتصادی متشکل از ۱۵ غرب آفریقا است با مداخله نظامی «در سریعترین زمان ممکن» در کشور بحران‌زده نیجر موافقت کرد.

«اکواس» با مداخله نظامی در نیجر «سریعترین زمان ممکن» موافقت کرد

«جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا»، موسوم به «آکواس» که یک اتحادیه سیاسی-اقتصادی متشکل از ۱۵ غرب آفریقا است با مداخله نظامی «در سریعترین زمان ممکن» در کشور بحران‌زده نیجر موافقت کرده است.

شبکه خبری العربیه به نقل از «آلاسان کواتارا»، رئیس‌جمهور ساحل عاج بعد از بازگشت از نشست اضطراری اکواس اعلام کرده است. 

طبق این گزارش، رئیس‌جمهور ساحل عاج گفت: «روسای ستاد مشترک ارتش همایش‌های دیگری برای نهایی کردن امور خواهند داشت اما آنها از موافقت "کنفرانس سران دولت‌ها" برای شروع عملیات در سریعترین زمان ممکن برخوردارند.»

سران این بلوک ساعاتی قبل‌تر در روز پنجشنبه در اقدامی که احتمالاً از قصد آنها برای اقدام نظامی علیه نظامیان حاکم در نیجر حکایت دارند اعلام کردند که آماده اعزام «نیروهای کمکی» هستند. 

کواتارا گفت که ساحل عاج بین ۸۵۰ تا ۱۱۰۰ نیرو اعزام خواهد کرد. نیجریه و بنین نیز در کنار سایر کشورها نظامیانشان را روانه منطقه خواهند کرد. 

او گفت که این کشورها آماده بازگرداندن «محمد بازوم»، رئیس‌جمهور مخلوع نیجر به قدرت هستند. 

کواتارا علاوه بر این به خبرنگاران گفت که اکواس پیش از این هنگامی که نظم قانونی به خطر افتاده در لیبری، سرالئون، گامبیا، گینه بیسائو مداخله نظامی انجام داده است. 

وی گفت: «امروز در نیجر با شرایط مشابهی مواجه هستیم و تمایل دارم بگویم که اکواس نمی‌تواند این را بپذیرد.»

روسیه از مخالفان اقدام نظامی در نیجر است. وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه ضمن مخالفت با طرح اقدام نظامی اکواس علیه نیجر تاکید کرد که راه حل نظامی کمکی به حل مساله در نیجر نخواهد کرد.

«الکسی زایتسف» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: ما معتقدیم که مداخله نظامی توسط اکواس در یک کشور مستقل به سختی به دستیابی به صلح پایدار در نیجر و شرایط باثبات در آن منطقه منجر خواهد شد. 

گارد ریاست جمهوری نیجر، بعدازظهر روز چهارشنبه دو هفته گذشته، علیه «محمد بازوم» کودتا کرد.  دو روز بعد از این اقدام تلویزیون ملی این کشور خبر داد عبدالرحمن تیچیانی رئیس گارد ریاست جمهوری نیجر خود را به عنوان رهبر جدید و رئیس شورای انتقالی در این کشور معرفی کرده است.

جامعه اقتصادی کشورهای غربی آفریقا یک هفته قبل به کودتاچیان نیجر تا روز یکشنبه این هفته برای آزاد کردن محمد بازوم و بازگشت دوباره او به ریاست جمهوری ضرب الاجل داده بود. این طرح مورد حمایت فرانسه قرار گرفت.

با این حال به‌رغم پایان ضرب الاجل تعیین شده از سوی اکواس هنوز هیچ اقدامی از سوی این سازمان صورت نگرفته است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.