۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۷:۲۱
کد خبر: 962737

نقش تاریخی خواص برای جلوگیری از انحراف جامعه

دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی

رهبر معظم انقلاب در دیدار فرماندهان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران- که یادآور دیدار تاریخی همافران در ۱۹ بهمن است- سخنان بسیار مهمی را ایراد کردند.

این دیدار تاریخی در سال ۵۷، نقش تعیین‌کننده‌ای را در راستای تسریع حرکت مبارزاتی انقلاب اسلامی داشت که ثمرات آن خیلی‌زود مشهود شد.

دیروز نیز فرمانده معظم کل قوا در دیدار همافران، مسائل بسیار مهمی را ایراد کردند که نکات قابل تأملی به‌خصوص درباره انتخابات و نقش خواص در میان فرمایشات ایشان به چشم می‌خورد.

موضوعات ذکر شده توسط رهبر معظم انقلاب در مورد خواص در این دیدار حاوی نکات جدیدی بود؛ هر چند در گذشته نیز ایشان در خصوص خواص نکات مختلفی را مطرح کرده بودند.

عمدتاً در رویکرد مدنظر رهبر معظم انقلاب، خواص افراد نشان‌دار و شخصیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بوده که در جامعه شناخته شده هستند و تأثیرگذاری قابل توجهی را دارند، اما روز گذشته نکات جدیدی به این مباحث پیوست شد. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره تبیین نقش شتاب‌دهندگی خواص، مطالبی را ارائه کردند که به معنای شناخت عناصر و مجموعه‌هایی که با شناخت عالمانه و به موقع اقدام می‌کنند، بود. ایشان حرکت خواص را در راستای شتاب برای تحقق اهداف انقلاب لازم دانستند. این بار خواص صرفاً نام و نشان‌دار نیستند که در جامعه فعالیت می‌کنند، کسانی هستند که در تمام صنوف کشور، با فکر و شناخت حرکت می‌کنند و بدون تبعیت از جو و فضاسازی‌ها با قدرت و شجاعانه و بهنگام به وظایف خود عمل می‌کنند. این نکته نشان می‌دهد که رهبر معظم انقلاب تعریف موسع‌تری را درباره نقش خواص برشمردند. نکته دوم این است که هر کس در میان دانشگاهیان، دانشجویان، سیاسیون، روحانیون، بازاریون، مطبوعات و نظامیان با فهم مسائل و شناخت جبهه‌بندی دوست و دشمن حرکت می‌کند، جزو خواص است.

نکته سوم، نقش‌آفرینی خواص در موارد حساس است که باید جهت حرکت عمومی جهت جامعه را ارتقا بخشد و نگذارد این حرکت دچار انحراف شود که چنانچه از این مسیر غفلت شود، حوادثی پیش خواهد آمد که ضربه‌های تاریخی به همراه خواهد داشت.

رهبر فرزانه انقلاب، وظیفه خواص را بسیار سنگین دانسته و جلوگیری از مسیر انحراف جامعه را بخشی از خواص می‌دانند. هدف دشمن این است که با گرفتار کردن و تردید و تعلل و جذب کردن خواص به چرب و شیرین دنیا، در بزنگاه و مواقع حساس نقش شتاب‌دهنده خود را انجام ندهند.

این آسیب جدی، پیش روی خواص است که هدف‌گذاری دشمن برای ایجاد انحراف از مسیر جامعه بر نوع مواجهه آنان متمرکز شده است که دشمن تلاش می‌کند با آلوده‌سازی نخبگان، این هدف را محقق کند.

در نهایت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای می فرمایند که خواص باید در تبیین ظلم و سبوعیت در حمله به غزه تلاش کنند و تبیین این حقیقت، برای ملت‌های مسلمان لازم است که می‌بایست از دولت‌هایشان برای ضربه به رژیم صهیونیستی مطالبات جدی داشته و اصولاً ضربه قاطع به معنای وارد شدن به جنگ با رژیم صهیونیستی نیست، بلکه به معنای قطع رابطه با این رژیم غاصب است و اگر خواص بتوانند با مطالبه عمومی در جوامع ، دولت‌ها را متقاعد به تحریم رژیم صهیونیستی کنند، وظیفه خود را به‌درستی انجام داده‌اند.

نکات حائز اهمیت ایشان در مسئله انتخابات را نباید از قلم انداخت؛ اینکه خواص مکلف‌اند در کمتر از یک ماه باقیمانده تا انتخابات نقش مهمی را ایفا کنند و طبعاً این نقش در جهاد تبیین، روشنگری و عمل بهنگام است که باید به‌درستی توجه و پیگیری شود.

نباید فراموش کرد که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردم‌سالار دینی و مبتنی بر آرای مردم است و در ۴۵ سال گذشته بارها و بارها این تجربه موفق انتخابات را تکرار کرده و می‌توان گفت امروز هم نظام‌ و هم مردم به بلوغ سیاسی لازم دست یافته‌اند و حضور در انتخابات و اصرار برآن، به بخشی از فرهنگ سیاسی تبدیل شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.