استاد اقتصاد دانشگاه توضیح داد: به دلیل ضرورت هایی که طی سال های اخیر احساس کردیم، صنایع نفت و گاز بیشترین استفاده را از دستاوردهای دانش بنیانی کشور داشتند. این صنایع در استفاده از توان داخلی و دانش بنیانی کشور در حوزه تولید و اکتشاف پیشگام بودند.

استفاده از توان دانش بنیانی کشور بسترساز افزایش ظرفیت تولید و فروش نفت و گاز

دولت ها معمولاً در شرایط اضطرار و تحریم به فکر استفاده از حداکثر توان داخلی خود می افتند. قطعاً تحریم پدیده خوشایندی نیست و ما هم از آن استقبال نمی کنیم. اما هر پدیده ای جنبه های مثبت و منفی دارد. یکی از برکات تحریم برای ما این بود که به ظرفیت های داخلی و دانش بنیانی خود بیش از پیش تکیه کردیم. این امر بستر را برای بهره برداری از فاز 11 پارس جنوبی توسط یک پیمانکار داخلی، صادرات کاتالیست به روسیه و کاهش فلرسوزی در کشور کمک کرد.

سیاست دیگری که دولت در شرایط تحریمی به اجرا گذاشت، استفاده از دیپلماسی فعال اقتصادی و سیاسی بود. این تعاملات به ما کمک کرد تا در وضعیت تحریمی کامل به فروش نفت و گاز کشور بپردازیم.

تمامی تلاش های دولت سیزدهم و وزارت نفت در نهایت به موفقیت ما در خنثی سازی تحریم ها منجر شد. به نحوی که میزان فروش نفت مان را به رکورد شرایط غیرتحریمی نزدیک کردیم و فروش گاز را از دوران قبل از تحریم ها فراتر بردیم.

نظرات سعید میرترابی، استاد اقتصاد دانشگاه خوارزمی را در خصوص فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی و بی اثرسازی تحریم ها در ادامه می خوانید.

نظر میرترابی، استاد اقتصاد دانشگاه را در خصوص فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی و دستیابی به رشد مطلوب اقتصادی در سال گذشته میلادی جویا شدیم و وی در پاسخ گفت: تحریم ها به لحاظ انتقال، تجارت، هزینه، مسائل بانکی و... مشکلات زیادی برای فروش نفت و گاز کشور ایجاد کرد. اینکه توانستیم به افزایش صادرات نفت کشور بپردازیم و آن را به میزان دوران غیرتحریمی بسیار نزدیک کنیم، گامی رو به جلو محسوب می شود.

وی ادامه داد: به موازات فروش نفت و گاز کشور به افزایش درآمدهای دولتی پرداختیم که برایمان مزیت دارد. به طور کلی، فروش نفت و گاز در شرایط تحریمی یک موفقیت و چشم انداز خوب نسبت به آینده محسوب می شود.

این استاد اقتصاد دانشگاه خاطرنشان کرد: قطعاً سیاست هایی همچون سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و فروش نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا در به فروش رساندن نفت کشور موثر بوده است.

میرترابی گفت: به طور معمول، کشورهای نفت خیز یکی از کارهایی که در راستای ایجاد ثبات در فروش نفت شان انجام می دهند، همین سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی است. این سیاست صحیحی به شمار می رود که وزارت نفت به اجرا گذاشته است.

وی ادامه داد: سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی روشی برای تضمین فروش نفت به شمار می رود و روابط ما را با کشور هدف استمرار می بخشد.

میرترابی گفت: امکان مثبتی که تحریم توانست برای کشورمان ایجاد کند، این بود که به فکر استفاده از ظرفیت های داخلی و دانش بنیانی بیفتیم. قطعاً تحریم پدیده مثبتی نیست و هیچ کس از آن استقبال نمی کند. اما هر پدیده ای جنبه های مثبت و منفی دارد. مزیت تحریم ها برای ما این بود که از داشته های خودمان استفاده کردیم.

وی ادامه داد: به دلیل ضرورت هایی که طی سال های اخیر احساس کردیم، صنایع نفت و گاز بیشترین استفاده را از دستاوردهای دانش بنیانی کشور داشتند. این صنایع در استفاده از توان داخلی و دانش بنیانی کشور در حوزه تولید و اکتشاف پیشگام بودند.  

این استاد اقتصاد دانشگاه خاطرنشان کرد: نمایشگاه هایی که در ارتباط با صنایع نفت و گاز برگزار شده است، نشان دهنده پیشرفت های دانش بنیانی در صنایع نفت و گاز است که اهمیت بالایی دارد.

میرترابی در پایان تأکید کرد: سیاست گذاری های صحیح نظیر تکیه به توان داخلی و دانش بنیانی و ابتکارات دیگر در نهایت به کشور کمک کرد که در شرایط تحریمی به فروش نفت و گاز بپردازد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.