سواد رسانه‌ای

  • سواد رسانه‌ای و مخاطب هوشمند

    کلیپ

    سواد رسانه‌ای و مخاطب هوشمند

    امروزه در دنیایی زندگی می‌کنیم که فضایی اشباع شده از اطلاعات مختلف است. حال برای اینکه بتوانیم از میان انبوه پیام‌ها و مطالب دریافتی، مطالب درست را تحلیل کرده و از آن‌ها بهره‌برداری کنیم به یک مهارت نیاز داریم. سواد رسانه‌ای مهارتی است که بر اساس آن می‌توان انواع رسانه‌ها و انواع تولیدات آن‌ها را شناخت و از یکدیگر تفکیک و شناسایی کرد.

  • اهمیت سواد رسانه‌ای برای نوجوانان

    گفتگو

    اهمیت سواد رسانه‌ای برای نوجوانان

    جذابیت‌ شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی باعث بروز رفتارهای نامعقول و بدون تفکر در نوجوانان شده است. می‌توان گفت فشار همسالان، تبلیغات و شعارهای توخالی نیز در بروز این رفتارها و ناهنجاری‌ها بیتأثیر نبوده و برشدت رفتارهای نامعقول می‌افزاید. نوجوانان با بهره‌مندی از دانش سواد رسانه‌ای می‌توانند تفکر کنند و بدون تأثیرپذیری از تبلیغات رسانه‌ای، جهان پیرامون خود را بهتر بشناسند.

  • پلتفرم‌ها بازیگران عصر جدید رسانه

    کلیپ

    پلتفرم‌ها بازیگران عصر جدید رسانه

    در دنیای دیجیتالی امروز، ارتباطات به شکل وسیعی گسترش پیدا کرده است. همچنین ارتباطات در بستر پلتفرم‌های داخلی و جهانی به شکل پیچیده‌ای توسعه یافته است. از پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام و آمازون گرفته تا دیجی‌کالا و آپارات تعامل دوسویه‌ای میان تولیدکننده و مصرف‌کننده برقرار شده است. اما پرسش اینجاست که هدف پلتفرم‌ها چیست؟ و چه ویژگی‌هایی دارند؟ برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها تماشای این ویدئو را از دست ندهید.

  • پرسش‌های پنجگانه سواد رسانه‌ای چیست؟

    کلیپ

    پرسش‌های پنجگانه سواد رسانه‌ای چیست؟

    یکی از اهداف سواد رسانه‌ای این است که مخاطب منفعل را به مخاطب فعال و مخاطب فعال را به مخاطب هوشمند تبدیل کند. یک مخاطب فعال و هوشمند باید در برخورد با خبرهایی که می‌خواند یا برنامه‌های تلویزیونی که تماشا می‌کند پنج پرسش کلیدی را در نظر بگیرد و از خود بپرسد. این ویدئو شما را با پرسش‌های پنجگانه سواد رسانه‌ای آشنا می‌کند

  • ستاره‌ها از زندگی واقعی تا زندگی رسانه‌ای

    کلیپ

    ستاره‌ها از زندگی واقعی تا زندگی رسانه‌ای

    تأثیر ستاره‌ها بین مردم تنها به حوزه تخصصی آن‌ها محدود نمی‌شود و این اشخاص در نقش الگوهایی برای سبک زندگی مطرح می‌شوند. الگوهایی که در چگونگی پوشش، معاشرت، تفریح و خرید به مخاطبان خود بهخصوص نسل جوان الگو می‌دهند. البته سبک زندگی واقعی و سبک زندگی رسانه‌ای برخی از این چهره‌ها با هم متفاوت است. در برابر ستاره‌سازی رسانه‌ای هوشیار باشیم و اجازه ندهیم ارزش‌ها و سبک زندگی خاصی را به ما منتقل کنند.

  • شبکه‌های اجتماعی و توسعه آموزش‌های فردی

    کلیپ

    شبکه‌های اجتماعی و توسعه آموزش‌های فردی

    شبکه‌های اجتماعی زمینه‌ای را فراهم آورده تا افراد مختلف، مهارت‌های خود را در قالب عکس، فیلم و یا متن تهیه و برای دیگران به اشتراک بگذارند. چه‌بهتر که این فرصت را در اختیار اعضای یک خانواده یا اقوام خود قرار دهیم. ارتقای دانش و تجربه شخصی، استفاده دیگران از مهارت شما و همچنین آغاز یک کسب‌وکار خانوادگی، محصول یک دورهمی برخط فامیلی است.

  • ما، رسانه و دوران پساحقیقت

    کلیپ

    ما، رسانه و دوران پساحقیقت

    به‌نظر برخی پژوهشگران اجتماعی، ما اکنون در دوران پساحقیقت زندگی می‌کنیم؛ چراکه در این عصر تمایز بین اخبار حقیقی و جعلی بسیار دشوار شده است. درست است که جهان به سمت شفافیت حرکت می‌کند اما در مقابل، اخبار و اطلاعات جعلی هم به همان اندازه و یا بیشتر رشد کرده و باورپذیر شده و توان قضاوت و تصمیم را تضعیف کرده است. اگر می‌خواهید درباره دوران پساحقیقت بیشتر بدانید تماشای این ویدئو را از دست ندهید.

  • چقدر در برابر تهدیدات گسترش فضای مجازی آماده‌ایم؟

    کلیپ

    چقدر در برابر تهدیدات گسترش فضای مجازی آماده‌ایم؟

    در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای گسترش فضای مجازی در کشور انجام شده است و این یک اقدام مثبت است. اما به آن اندازه که برای فضای مجازی فعالیت‌های فنی و مهندسی انجام شده است زیرساخت‌های فرهنگی و قانونی آن رشد نکرده است. نکته مهم اینجاست که سرعت آموزش سواد رسانه‌ای باید پابه‌پای گسترش زیرساخت‌های فنی پیش برود و در جامعه نهادینه شود.

  • سهم ما در انتشار اخبار جعلی چقدر است؟

    کلیپ

    سهم ما در انتشار اخبار جعلی چقدر است؟

    یکی از مشکلات فضای مجازی، اخبار جعلی بی‌شماری است که هر روز بر تعداد آن افزوده می‌شود. خبر جعلی و دروغ مانند ویروسی است که به‌سرعت گسترش پیدا می‌کند. یکی از عواملی که باعث انتشار اخبار دروغ می‌شود کاربران شبکه‌های اجتماعی هستند که بدون آگاهی، به‌محض دریافت یک خبر، اقدام به انتشار آن می‌کنند. بهتر است مراقب باشیم در انتشار دروغ‌های کوچک و بزرگ سهیم نباشیم.

  • چگونه گوشی‌های هوشمند را از دست هکرها حفظ کنیم؟

    کلیپ

    چگونه گوشی‌های هوشمند را از دست هکرها حفظ کنیم؟

    هک کردن واژه‌ای است که در عصر دیجیتال زیاد آن را می‌شنویم. از آنجایی که اکثر مردم، اطلاعات مهم خود را در گوشی‌های هوشمند تلفن همراه خود نگهداری می‌کنند، هک شدن آن خیلی دور از انتظار نیست. هک کردن گوشی تلفن همراه از ترفندهایی است که هکرها از آن استفاده می‌کنند تا به اطلاعات کاربران دست پیدا کنند. این ویدئو چند راهکار ساده را برای در امان ماندن گوشی‌تان از هک شدن آموزش می‌دهد.

  • کلاهبرداری از طریق درگاه‌های پرداخت جعلی / فیلم

    کلاهبرداری از طریق درگاه‌های پرداخت جعلی / فیلم

    کلاهبرداری از طریق درگاه‌های پرداخت جعلی از جمله کلاهبرداری‌هایی است که به دلیل انجام خریدهای اینترنتی زیاد شده است. برای اینکه در دام این کلاهبرداران نیفتید در هنگام خرید اینترنتی به نشانی صفحه درگاه‌های بانکی دقت کنید تا حرفی کم و زیاد نشده باشد. هیچ‌گاه از طریق لینک‌ها وارد صفحات بانکی نشوید و مستقیماً آن‌ها را باز کنید و مهم‌تر از همه اینکه به پیام‌هایی که وعده‌های وسوسه کننده و غیرمنطقی می‌دهند، توجه نکنید.

  • به نهضت سواد رسانه‌ای نیاز داریم

    گفت‌وگو با  رئیس هیئت مدیره  انجمن سواد رسانه‌ای به مناسبت هفته جهانی این موضوع

    به نهضت سواد رسانه‌ای نیاز داریم

    سواد رسانه‌ای در یک تعریف کلی به معنای نوعی درک متکی بر مهارت است که بر اساس آن می‌توان انواع رسانه‌ها و انواع تولیدات آن‌ها را شناخت و از یکدیگر تفکیک و شناسایی کرد.

  • مراقبت از تصویری شدن ذهن / فیلم

    مراقبت از تصویری شدن ذهن / فیلم

    این روزها رسانه‌ها بیشتر از گذشته به رسانه تصویری تبدیل شده‌اند و کاربران بیش از آن‌که به خواندن متن علاقه داشته باشند به دیدن تصاویر اهمیت بیشتری می‌دهند. اگر شما هم جزو کاربرانی هستید که بیشتر از مطالعه، به دیدن تصاویر علاقه دارید و به تعبیری ذهنتان تصویری شده است این ویدئو به شما نشان می‌دهد که چگونه از مغزتان مراقبت کنید و تصویری شدن ذهنتان را مدیریت کنید.

  • کاربران با چه هدفی قدم به دنیای رسانه‌های اجتماعی می‌گذارند؟ / فیلم

    کاربران با چه هدفی قدم به دنیای رسانه‌های اجتماعی می‌گذارند؟ / فیلم

    این روزها حضور افراد در شبکه‌های اجتماعی بیش از پیش شده است. اینکه کاربران با چه انگیزه و هدفی قدم به دنیای مجازی و رسانه‌های اجتماعی می‌گذارند بسیار اهمیت دارد و کاربران برای ورود به این محیط باید شناخت هرچه بیشتر و بهتری از این فضا داشته باشند. این ویدئو به شما کمک می‌کند تا با کاربرد رسانه‌های اجتماعی بیشتر آشنا شوید.

  • زندان مجازی / فیلم

    زندان مجازی / فیلم

    حضور افراطی افراد در فضای مجازی و تبدیل این فضا به اولویت اول زندگی، باعث شده تا خانواده‌ها از هم دور شوند و اعضای خانواده به‌واسطه حضور مستمر در فضای مجازی کمتر درباره موضوعات مختلف کاری و خانوادگی باهم به گفت‌وگوی رو در رو ‌بپردازند. بهتر است در اوقاتی که در خانه هستیم با افراد خانواده به گفت‌وگو بنشینیم. با این کار از زندان فضای مجازی آزاد می‌شویم.

  • خطر دسترسی‌های غیرمجاز را جدی بگیرید / فیلم

    خطر دسترسی‌های غیرمجاز را جدی بگیرید / فیلم

    هرقدر که اطلاعات بیشتری از ما در فضای مجازی بارگذاری شود خطر دسترسی‌ غیرمجاز به داده‌های ما هم بیشتر می‌شود؛ بنابراین باید مراقب امنیت داده‌هایمان باشیم. همان‌طور که افراد سودجو تلاششان را برای دسترسی به داده‌های ما انجام می‌دهند ما هم با اشتباهاتی داده‌ها و اطلاعات محرمانه خود را در معرض خطر دسترسی‌های غیرمجاز قرار می‌دهیم. اگر می‌خواهید این اشتباهات را بدانید این ویدئو را تماشا کنید.

  • فضای مجازی، شهربازی نیست

    فضای مجازی، شهربازی نیست

    از نگاه بسیاری از بچه‌های امروزی، تلفن همراه و فضای مجازی با شهربازی تفاوتی نمی‌کند. آن‌ها فقط در دنیای رسانه‌ها دنبال سرگرمی و تفریح هستند. اگرچه استفاده تفریحی از رسانه‌ها اشکالی ندارد اما بچه‌ها باید کم‌کم با کارکردهای مفید و آموزنده رسانه‌ها هم آشنا شوند. شما به‌عنوان والدین در این مسیر می‌توانید کمی سرگرم‌ آموزی هم به سبد مصرف رسانه‌ای بچه‌ها اضافه کنید. این ویدئو پیشنهادهای خوبی برای سرگرم آموزی بچه‌ها دارد.

  • فضای مجازی و خطر رشد شخصیت‌های نمایشی / فیلم
  • اعتیاد رسانه‌ای، دام پنهان فضای ‌مجازی / فیلم
  • مراقبت در برابر تهدیدات سایبربولینگ / فیلم

    مراقبت در برابر تهدیدات سایبربولینگ / فیلم

    آیا تا به حال واژه سایبربولینگ را شنیده‌اید؟ سایبربولینگ در واقع به آزار و اذیت‌هایی می‌گویند که در فضای مجازی صورت می‌گیرد و شامل هرگونه تحقیر، تهدید، توهین و تمسخر است. اگر می‌خواهید درباره سایبربولینگ بیشتر بدانید و گرفتار مردم‌آزاری‌های اینترنتی نشوید این ویدئو را تماشا کنید.

  • فضای مجازی و چالش‌های عاطفی زن و شوهر / فیلم

    فضای مجازی و چالش‌های عاطفی زن و شوهر / فیلم

    یکی از آسیب‌های استفاده مداوم از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، جدایی عاطفی زن و شوهر است. میل افراطی به حضور در شبکه‌های اجتماعی و کم‌توجهی به همسر، مانع بزرگی برای داشتن خانواده‌ای شاد و مستحکم است. اگر شما هم فکر می‌کنید روابط عاطفی با همسرتان مانند گذشته نیست و تفاوت پیدا کرده، بهتر است برای بهبود این روند، گوشی تلفن همراه و تبلت را رها کنید و برای همسرتان بیشتر وقت بگذارید.

  • چرا دچار همه‌چیزدانی رسانه‌ای می‌شویم؟ / فیلم
  • رسانه‌ها و راه‌های جلب اعتماد مخاطب / فیلم

    رسانه‌ها و راه‌های جلب اعتماد مخاطب / فیلم

    نقش رقابتی رسانه‌ها برای جلب نظر مخاطب بر هیچ‌کس پوشیده نیست. همه رسانه‌ها مطابق با اهداف و منافع مادی و معنوی مالکان آن رسانه پیام تولید می‌کنند. در این میان هر یک از رسانهها راه‌هایی برای جلب‌توجه مخاطب خود دارند. شما به‌عنوان مخاطب، نظرتان درباره یک رسانه و اخبار آن چگونه جلب می‌شود؟ یک رسانه چگونه باید اعتماد مخاطبان خود را جلب کند؟ بهتر است برای شناسایی شیوه‌های جلب اعتماد مخاطب در رسانه‌ها این ویدئو را ببینید.

  • چگونه گرفتار اعتیاد رسانه‌ای نشویم؟ / فیلم
  • تاثیرات مثبت انیمیشن ها بر کودکان / فیلم
  • قیدهای زمانی مبهم در فضای مجازی نشانه چیست؟ / فیلم
  • اهمیت نقش رسانه در توسعه / فیلم
  • بی‌سلیقگی‌های دردسرآفرین /فیلم

    بی‌سلیقگی‌های دردسرآفرین /فیلم

    از اصول مهم حضور و عضویت در گروه‌های مجازی خانوادگی و دوستان رعایت شأن، جایگاه و سلیقه افراد است. اگر شما در فضای مجازی در گروه‌های خانوادگی عضو هستید که اغلب افراد فامیل و بزرگ‌ترها در آن گروه حضور دارند باید محتواهایی را منتشر ‌کنید که متناسب سن و سلایق افراد باشد. دقت کنید که هر محتوای خنده‌داری مناسب انتشار نیست. بهتر است قبل از انتشار هر محتوای خنده‌داری در گروه‌های مختلف به سلایق افراد گروه هم توجه کنید.

  • آن‌ها به مغز شما شلیک می‌کنند! / فیلم
  • سرعت در اطلاع‌رسانی برگ برنده رسانه‌های اجتماعی / فیلم

    سرعت در اطلاع‌رسانی برگ برنده رسانه‌های اجتماعی / فیلم

    در دنیای دیجیتال امروز، شبکه‌های اجتماعی را می‌توان از بسترهای مؤثر در تولید علم، اشتراک اخبار و اطلاعات موردنیاز مخاطبان دانست. سرعت رسانه این روزها از اهمیت زیادی برخوردار است. چنانچه می‌دانید اینترنت و شبکه‌های اجتماعی باعث شده تا اخبار و اطلاعات به‌صورت لحظه‌ای به تمام دنیا مخابره شود. به این ترتیب در دنیای دیجیتال امروز همه سعی دارند اطلاعات خود را به‌سرعت به‌روزرسانی کنند تا از دنیا عقب نمانند.