سواد رسانه‌ای

  • در فضای مجازی سوهان روح دیگران نباشیم / فیلم

    در فضای مجازی سوهان روح دیگران نباشیم / فیلم

    استفاده از فضای‌ مجازی برای خواندن مطالب مختلف، پیگیری اخبار و افزایش اطلاعات مفید است اما اشتراک‌گذاری و ارسال دائمی محتوا برای دیگران می‌تواند آزاردهنده باشد. اطلاع‌رسانی خوب است اما زیاده‌روی در آن باعث آزار روحی اعضای خانواده و دوستانتان می‌شود. پس در فضای مجازی سوهان روح دیگران نباشیم...!

  • نقش رسانه ها در آموزش کرامت

    بررسی مجاورت سواد رسانه‌ای و ملاحظات اخلاقی درگفت‌وگو با کارشناسان

    نقش رسانه ها در آموزش کرامت

    رسانه‌های اجتماعی در یک نگاه اجمالی و شتابزده این روزها مملو از بدزبانی و ادبیات غیراخلاقی است. برخی از این کنش و واکنش‌های رسانه‌ای ناشی از اطلاعات نادرست و برداشت‌های غلط و برخی به پیش‌داوری‌ها و عقاید قالبی برمی‌گردد.

  • ماجرای اقناع‌سازی با نامه‌های ایتالیایی / فیلم

    ماجرای اقناع‌سازی با نامه‌های ایتالیایی / فیلم

    پس از جنگ جهانی دوم، آمریکایی‌ها با یک ترفند رسانه‌ای ایتالیایی‌های مقیم آمریکا را ترغیب کردند تا به خانواده‌ و اقوامشان در ایتالیا نامه بنویسند و از آن‌ها بخواهند به نامزد موردنظر آن‌ها رأی بدهند. اگر می‌خواهید از ماجرای نامه‌های ایتالیایی باخبر شوید این ویدئو را ببینید.

  • به‌نام چهره‌ها به‌کام دیگران / فیلم

    به‌نام چهره‌ها به‌کام دیگران / فیلم

    تکنیک «ارجاع به منبع یا گواهی» از روش‌های رسانه‌ها برای جذب و اقناع مخاطبان است. در این تکنیک، رسانه‌ها برای اعتباربخشی به اخبارشان از نقل‌قول چهره‌های معروف استفاده می‌کنند. در این شیوه، هدف این است که شخصیت‌های شناخته‌شده، فکر، برنامه و یا سیاستی را تأیید یا نفی کنند. به این ترتیب مخاطب خود را با فرد مورد استناد یکی دانسته و باورها و ایده‌های او را به‌منزله باورها و عقاید خود میداند. در مواجهه با پیام‌های این‌چنینی از منبع و ارجاعات رسانه اطمینان پیدا کنید.

  • مطالبه‌گری آداب دارد! / فیلم

    مطالبه‌گری آداب دارد! / فیلم

    امروزه با گسترش رسانه‌ها، اخبار و مطالب مختلفی در کسری از ثانیه در جهان منتشر می‌شوند. تلفن‌های همراه، رسانه‌های کوچک و سریعی هستند که رویدادها را با سرعتی بالا انتشار می‌دهند و باعث ایجاد موجی از واکنش‌ در میان مردم و حتی مسئولان می‌شوند. با مطالبه‌گری درست و استفاده صحیح از رسانه، می‌شود بسیاری از مشکلات اجتماعی را برطرف کرد. البته مطالبه‌گری آداب و قوانینی دارد که برای یادگرفتن آن نیاز به فراگیری سواد رسانه است.

  • در زمین شایعات بازی نکنیم / فیلم

    در زمین شایعات بازی نکنیم / فیلم

    شایعه، پدیده‌ای اجتماعی و روانی است که به بیان مسائل پوچ و بی‌اساس و نشر و گسترش آن می‌پردازد. شایعات وقتی درباره حریم خصوصی افراد باشد اهمیت و ریسک بالاتری پیدا می‌کنند و بازنشر آن برای مردم جذاب و جالب‌تر می‌شود. اگر خبری را قبلاً در جایی ندیده‌اید و در رسانه‌های رسمی و معتبر نشر پیدا نکرده است پس این خبرِ بدون منبع به‌احتمال زیاد جعلی و شایعه است. فراموش نکنید که اخبار جعلی معمولاً ظاهری احساسی دارند و تلاش می‌کنند بر مخاطب خود تأثیر بگذارند. پس مراقب نشر شایعات باشید!

  • در فضای مجازی چند چندیم؟ / فیلم

    در فضای مجازی چند چندیم؟ / فیلم

    سواد رسانه‌ای از مهم‌ترین مهارت‌های عصر جدید است. زیرا به ما می‌گوید در مقابل زمان و هزینه‌ای که در فضای مجازی صرف می‌کنیم، چه منافعی به دست می‌آوریم یا احیاناً چه چیزهایی را از دست می‌دهیم؟ یکی از اهداف اصلی سواد رسانه‌ای استفاده مبتنی بر آگاهی همراه با فایده از سپهر اطلاعات است. سواد رسانه‌ای به ما کمک می‌کند که بفهمیم در فضای مجازی چند چندیم؟

  • گوشی‌های هوشمند، پیام‌های هوشمند، مخاطبان باهوش / فیلم

    گوشی‌های هوشمند، پیام‌های هوشمند، مخاطبان باهوش / فیلم

    تمام پیام‌های تولید شده در رسانه‌ها و فضای‌ مجازی با اهداف مشخصی تولید و منتشر می‌شوند. بعضی پیام‌ها در شبکه‌های اجتماعی با هدف جلب‌توجه و برخی دیگر با اهداف بزرگ‌تری مانند انجام کارهای فرهنگی و اطلاع‌رسانی به جامعه تولید می‌شوند. عکس‌العمل شما در برابر این پیام‌ها چگونه است؟ توجه به این نکته مهم است که در مواجهه با پیام‌های رسانه‌ای به‌صورت هوشمندانه عمل کرده و نسبت به هر پیام واکنش مناسبی داشته باشید.

  • بازارگرمی در فضای مجازی با شایعه‌سازی / فیلم

    بازارگرمی در فضای مجازی با شایعه‌سازی / فیلم

    گسترش ارتباطات و افزایش شبکه‌های اجتماعی باعث به‌ وجود آمدن اجتماعات و گروه‌های مختلف در فضای مجازی شده است. همان‌قدر که سرعت دسترسی به اطلاعات در این فضا بالا رفته به همان میزان هم امکان انتشار اخبار غلط، غیرواقعی و شایعه زیاد شده است. بهتر است قبل از توجه و بازنشر اخبار مختلف با مراجعه به خبرگزاری‌ها و رسانه‌های معتبر از صحت آن مطمئن شوید.

  • رهایی از پرخوری رسانه‌ای / فیلم

    رهایی از پرخوری رسانه‌ای / فیلم

    عبارت «رژیم گرفتن» برای بیشتر افراد تداعی‌کننده رژیم غذایی است. جالب است بدانید برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی و حضور در فضای مجازی هم باید از نوعی رژیم پیروی کنیم که به آن «رژیم مصرف رسانه‌ای» می‌گویند. همان‌طور که در رژیم غذایی مواظبیم هر غذایی را نخوریم، در رژیم مصرف رسانه‌ای هم باید مراقب باشیم که در مواجهه با رسانه‌های مختلف از خود مراقبت کنیم و ورودی‌های ذهنمان را بر روی اطلاعاتی که نباید دریافت کنیم، ببندیم.

  • آزارهای مجازی، زنگ خطر جدی برای والدین / فیلم

    آزارهای مجازی، زنگ خطر جدی برای والدین / فیلم

    فضای مجازی به همان اندازه که فرصت‌های آموزشی و سرگرمی را برای مخاطبان خود به‌ویژه کودکان و نوجوانان فراهم می‌کند، می‌تواند به فضای آزار دهنده‌ای برای خانواده‌ها تبدیل شود. پدر و مادرها باید درباره خطراتی که می‌تواند در فضای مجازی فرزندانشان را تهدید کند اطلاعات کامل و درستی داشته باشند و همیشه این احتمال را بدهند که هرلحظه ممکن است بچه‌ها در معرض آزارهای مجازی قرار گیرند. برای حفظ فرزندانتان از خشونت‌های سایبری شما به داشتن سواد رسانه‌ای و ارتباط صمیمی با آنان نیاز دارید.

  • چگونه گنجشک رنگ شده را به ما می‌فروشند؟

    چگونه گنجشک رنگ شده را به ما می‌فروشند؟

    امروزه بسیاری از کارهای ما با یک کلیک و در فضای مجازی انجام می‌شود. از پرداخت‌ قبوض گرفته تا خریدهای اینترنتی. نکته با اهمیت خصوصاً در خریدهای اینترنتی این است که باید در برابر تبلیغات فریبنده فروش کالا یا خدمات در فضای مجازی هوشیار باشیم. همیشه در خریدهای مجازی خصوصاً از پیج‌ها و کانال‌ها مراقب تبلیغات غیرواقعی باشید. به‌قول‌معروف حواستان باشد تا گنجشک رنگ شده را به‌جای قناری به شما نفروشند.

  • چرا سواد رسانه‌ای برای والدین اهمیت دارد؟

    چرا سواد رسانه‌ای برای والدین اهمیت دارد؟

    از ویژگی‌های زندگی در عصر دیجیتال، این است که بچه‌ها از سنین کم با گوشی تلفن همراه آشنا و با بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی سرگرم می‌شوند. ناآشنایی از خطرات فضای مجازی، مشکلاتی را برای کودکان به همراه دارد، بنابراین والدین باید ضمن افزایش سواد دیجیتالی و رسانه‌ای خود، این مفاهیم را به فرزندانشان آموزش دهند و فعالیت آن‌ها را در فضای مجازی مدیریت کنند.

  • فیلم | ضربه‌فنی مخاطب با تکنیک اقناع

    فیلم | ضربه‌فنی مخاطب با تکنیک اقناع

    رسانه‌ها با شیوه‌های اقناع‌سازی مخاطب سعی می‌کنند به‌وسیله منطق یا احساس یا هر دو بر مخاطب خود تأثیر بگذارند.

  • بخوان و باور نکن

    فیلم/

    بخوان و باور نکن

    هرلحظه در فضای‌ مجازی به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی شاهد انتشار خبرهای مختلفی هستیم که بسیاری از آن‌ها واقعی نیستند. اخبار جعلی، به‌گونه‌ای طراحی‌شده‌اند که قابل‌باور به نظر برسند. بهتر است به هر مطلبی که در شبکه‌های اجتماعی می‌خوانید اعتماد نکنید و منبع خبر را از پایگاه‌های رسمی جست‌وجو کنید.

  • روی هر لایکی حساب نکنید!

    فیلم/

    روی هر لایکی حساب نکنید!

    هیچ‌گاه تعداد لایک‌های یک خبر یا ویدئوی به اشتراک گذاشته شده در فضای مجازی، نشان دهنده صحت و درستی آن نیست. درباره پذیرش مطالب جالب و هیجان‌انگیز وسواس داشته باشید و تا زمانی که از درستی آن مطمئن نشده‌اید آن را نپذیرید و با دیگران به اشتراک نگذارید.

  • چگونه باید سواد رسانه‌ای پیدا کنیم؟

    فیلم/

    چگونه باید سواد رسانه‌ای پیدا کنیم؟

    شاید تصور کنید هر فردی که سواد خواندن و نوشتن دارد، سواد رسانه‌ای هم دارد. اما لزوماً این‌طور نیست. سواد رسانه‌ای از ضروریات دنیای معاصر است و به مهارتِ تشخیص و فهم محتوایی می‌گویند که از طریق رسانه‌ها به مخاطب داده می‌شود. باید به این نکته مهم توجه کنیم که ما چگونه باید سواد رسانه‌ای پیدا کنیم؟

  • خطر! دیوار فضای مجازی کوتاه است

    فیلم/

    خطر! دیوار فضای مجازی کوتاه است

    روزانه کاربران بسیاری در شبکه‌های اجتماعی، خصوصاً اینستاگرام با اشتراک عکس‌ و ویدئوهای شخصی از خود، فرزندان و خانواده‌شان به دنبال جذب مخاطب یا به‌قول‌معروف افزایش فالوور هستند. به‌گونه‌ای که این کار تبدیل به یک رقابت جدی شده است. با توجه به ناشناخته بودن افرادی که صفحه شما را دنبال می‌کنند، امکان بروز مخاطرات بسیاری از طریق فضای مجازی برای شما وجود دارد. به همین دلیل شبکه‌های اجتماعی جای امنی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات خصوصی شما نیست.

  • چطور یک کلاغ چهل کلاغ می‌شود؟

    فیلم/

    چطور یک کلاغ چهل کلاغ می‌شود؟

    آیا می‌دانید یکی از روش‌های تولید و انتشار شایعات، تکنیک یک کلاغ چهل کلاغ است و برای مقابله با آن باید اخبار دریافتی از فضای مجازی را با منابع معتبر چک کنید؟

  • چه اخباری نیاز به اعتبار سنجی دارد؟

    فیلم/

    چه اخباری نیاز به اعتبار سنجی دارد؟

    هر خبری را که دیدید یا شنیدید یا خواندید سریعاً باور نکنید و مقداری درباره آن در منابع معتبر جست‌وجو کنید. در این موشن گرافیک به موضوع اعتبار سنجی اخبار رسانه‌های اجتماعی پرداخته‌شده است.

  • اخلاق ارتباطات خانوادگی در فضای مجازی/اعتیاد پله ای

    انیمیشن /

    اخلاق ارتباطات خانوادگی در فضای مجازی/اعتیاد پله ای

    مجموعه انیمیشن های اخلاق ارتباطات خانوادگی در فضای مجازی را مشاهده می کنید. این قسمت: اعتیاد پله ای

  • ترفندهای کهنه برای بازی جدید
  • آموزش سواد رسانه ای با «شهروند و مافیا»

    یک مسابقه دیدنی برای زمانه فیک نیوزها

    آموزش سواد رسانه ای با «شهروند و مافیا»

     این شب‌ها مخاطبان شبکه سلامت شاهد بازپخش فصل چهارم مسابقه «شهروند و مافیا» هستند، مسابقه‌ای متفاوت که استقبال مخاطبان تلویزیون از چهار فصل قبلی آن موجب ادامه ساخت فصل‌های بعدی‌اش شده است.

  • حوزه علمیه، دانشگاه و مدرسه سه ضلع مهم آموزش سواد رسانه‌ای

    رئیس پلیس فتا خراسان رضوی در دیدار با جمعی از پژوهشگران بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی مطرح کرد:

    حوزه علمیه، دانشگاه و مدرسه سه ضلع مهم آموزش سواد رسانه‌ای

    رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی گفت: با افزایش سواد رسانه‌ای می‌توان از آسیب‌های فضای مجازی جلوگیری کرد و حوزه علمیه، دانشگاه و مدرسه سه ضلع مهم در این خصوص محسوب می‌شوند.

  •  کرونا در بوق و کُرنا

    یادداشت

     کرونا در بوق و کُرنا

    اینفودمی (infodemic) این واژه‌ای است که دکتر یونس شکرخواه، استاد روزنامه‌نگاری و علوم ارتباطات چندی پیش برای توصیفی صریح از ویروسی مهلک‌تر از آنچه بیش از کرونا به آن مبتلا شده‌ایم از آن استفاده کرده بود.

  • سواد رسانه‌ای موجب مصونیت فرزندان از آسیب‌های فضای مجازی می‌شود

    یک کارشناس فضای مجازی:

    سواد رسانه‌ای موجب مصونیت فرزندان از آسیب‌های فضای مجازی می‌شود

    یک کارشناس فضای مجازی گفت: سواد رسانه‌ای موجب مصونیت فرزندان از آسیب‌های فضای مجازی می‌شود.

  • سواد رسانه ای می تواند خبرنگاران را به تفکر انتقادی مجهز کند

    سواد رسانه ای می تواند خبرنگاران را به تفکر انتقادی مجهز کند

    اصفهان - مدیر فرهنگسرای تخصصی رسانه شهرداری اصفهان گفت : سواد رسانه ای از مباحث پیچیده و مهم در حوزه ارتباطات است وسواد رسانه ای مهارتی است که به ماهیت متغیر اطلاعات در جامعه پاسخ می دهد .

  • برگزاری 400 کلاس آموزشی سواد رسانه در مشهد/خراسان رضوی باید پایتخت فرهنگی مساجد شود

    برگزاری 400 کلاس آموزشی سواد رسانه در مشهد/خراسان رضوی باید پایتخت فرهنگی مساجد شود

    مسئول بسیج رسانه خراسان رضوی در افتتاحیه مراسم نهضت سواد رسانه‌ که در موسسه فرهنگی قدس برگزار شد، گفت: در دهه ۶۰ نهضت سواد آموزی در کشور راه‌اندازی شد، ولی امروز نیاز است برای پیشرفت و اعتلای کشور در دهه ۹۰ نهضت سواد رسانه ایجاد شود.

  • فصل جدید «میخچه» با سبک و سیاقی متفاوت

    فصل جدید «میخچه» با سبک و سیاقی متفاوت

    «میخچه» با سبک و سیاقی متفاوت، آیتم های نمایشی و حضور دو مجری، در فرم و محتوایی تازه، تولید خواهد شد و پس از ماه محرم به قاب تلویزیون باز خواهد گشت.

  • با «سواد رسانه ای» به جنگ شایعات سیاه برویم

    یادداشت/

    با «سواد رسانه ای» به جنگ شایعات سیاه برویم

     تصویر هواپیمــای گرافیکی در گیم را به جای ورود جنگنده فوق پیشرفته آمریکا به خلیج فارس منتشر میکنند و عکسی از کارکنان ناو Jima Iwo USS سال ۲۰۱۵ در خلیج عدن را به نام تصویر شنای سربازان آمریکایــی در خلیج فارس بارگذاری می‌کننــد.