اگرچه کلنگ کارخانه سیمان اندیمشک در سال ۱۳۸۳ به زمین زده شد اما بعد دو دهه هنوز این پروژه به بهره برداری نرسیده است.

پروژه‌ای که قرار بود چهار ساله به بهره‌برداری برسد /۲ دهه انتظار برای راه‌اندازی کارخانه سیمان اندیمشک
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

ابتدای سال ۱۳۸۳ و در سال آخر فعالیت دولت هشتم ساخت کارخانه سیمان اندیمشک در بخش الوار گرمسیری این شهرستان با تخصیص ۲۷ میلیون دلار اعتبار ارزی معادل ۸۰۰ میلیارد ریال از محل صندوق ذخیره ارزی با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و با هدف ایجاد صدها فرصت شغلی در منطقه تصویب و عملیات اجرایی آن از ابتدای سال ۱۳۸۴ آغاز می‌شود.


اگرچه قرار بود این طرح حداکثر در مدت چهار سال به بهره‌برداری برسد ولی تنها چند ماه پس از آغاز عملیات اجرایی، به دلیل بروز مسائل و موانع بسیار ساخت این کارخانه در همان سال ۱۳۸۴ غیرفعال و متوقف می‌شود.

بازدید رئیس مجلس
پروژه‌ای که قرار بود طی چهار سال به بهره‌برداری برسد چهار دولت را پشت سر گذاشت و با پایان یافتن دهه ۹۰ نیز خبری از افتتاح آن به گوش نمی‌رسد تا اینکه شهریور سال ۱۳۹۹ رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر به خوزستان از کارخانه سیمان اندیمشک بازدید و اعلام می‌کند: این کارخانه در سال ۱۴۰۰ با تمام ظرفیت، تولید خود را آغاز خواهد کرد.
محمدباقر قالیباف با اشاره به اینکه در آینده کارخانه سیمان اندیمشک به یکی از مراکز ارزآوری کشور تبدیل خواهد شد، تصریح می‌کند: بخش‌های ساختمانی و اداری کارخانه سیمان آماده شده و همه تجهیزات مورد نیاز آن خریداری و در کارخانه مستقر شده‌اند.
رئیس مجلس شورای اسلامی حداکثر زمان در نظر گرفته شده برای آغاز فعالیت کارخانه سیمان اندیمشک را سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی کرده و می‌گوید: این کارخانه در سال ۱۴۰۰ با تمام ظرفیت، تولید خود را آغاز کرده و از این طریق دست‌کم ۷۵۰ فرصت شغلی ایجاد خواهد شد. از این رو نیروهایی که در کارخانه سیمان اندیمشک به کار گرفته می‌شوند باید از نیروهای بومی منطقه باشند.

مشکلات حقوقی
طولانی شدن روند اداری و حقوقی انتقال سهام شرکت عمران آریای ناجا به عنوان مالک اولیه این کارخانه به گروه مالی بانک سپه به عنوان سرمایه‌گذار جدید این طرح، موجب تعطیلی دو ساله روند ساخت این کارخانه و محقق نشدن وعده رئیس مجلس شورای اسلامی شد و این پروژه همچنان ناتمام می‌ماند تا اینکه رئیس دولت سیزدهم در سفر اردیبهشت سال گذشته به خوزستان به استاندار تأکید می‌کند استاندار محترم با همکاری مسئولان مربوط در سطح کشور پیگیر تکمیل طرح کارخانه سیمان باشند.
شهید رئیسی بیان می‌کند: از همین جا به استاندار و مسئولان استان خوزستان می‌گویم با پیگیری لازم برای تکمیل پروژه‌ها و طرح‌ها به رشد تولید و اقتصاد استان کمک کنند و برای جوانان اشتغال‌زایی شود.
کارخانه سیمان اندیمشک از سال ۸۴ تاکنون دچار مشکلات متعددی بوده و مهم‌ترین مشکلات آن مربوط به مسائل اداری و حقوقی است که به گفته مسئولان این پروژه در دی سال ۱۴۰۲ مسائل حقوقی آن حل شده است و امید می‌رود در دولت چهاردهم این پروژه ۲۰ساله به سرانجام برسد تا به گفته مسئولان چراغ اشتغال و ارزآوری را روشن کند.
برخی از شهروندان اندیمشکی در خصوص پروژه کارخانه سیمان می‌گویند: ما از سال ۸۴ که کلنگ کارخانه سیمان به زمین زده شد چشم انتظار بودیم که آنجا مشغول به کار شویم و اکنون با گذشت ۱۹سال فرزندانمان به این کارخانه امید دارند و در جست‌وجوی کار هستند، چرا مسئولان وعده‌های تکراری و کارهای نمایشی را به پایان نمی‌رسانند؟

شهریور ۱۴۰۴
به تازگی نیز رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت اندیمشک از پیشرفت ۹۰درصدی کارخانه سیمان اندیمشک خبر داده و پیش‌بینی کرده است در صورت استمرار تأمین مالی از طرف سرمایه‌گذار، این طرح مهم صنعتی و تولیدی تا نیمه نخست سال آینده به بهره‌برداری برسد.امین سعادتی‌نسب با بیان اینکه برخی موانع اداری موجب تأخیر حدود ۲۰ ساله در تکمیل طرح احداث کارخانه سیمان شده است، می‌افزاید: تکمیل و بهره‌برداری از این طرح صنعتی با رفع موانع اجرایی و عزم سرمایه‌گذار در ماه‌های اخیر سرعت گرفته است.
وی با اشاره به خرید این کارخانه توسط هلدینگ بانک سپه ادامه می‌دهد: شرکت مادر تخصصی بانک سپه به عنوان مالک جدید این کارخانه، بهره‌برداری از این طرح مهم صنعتی و تولیدی را به عنوان اولویت در دستور کار قرار داده است و با توجه به حجم سرمایه‌گذاری هلدینگ بانک سپه در کارخانه سیمان اندیمشک و عزم جدی برای بهره‌برداری از این طرح در صورتی که مشکل و مانع غیرقابل پیش‌بینی ایجاد نشود، این کارخانه تا شهریور سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
سعادتی‌نسب با بیان اینکه تمام تجهیزات مورد نیاز این کارخانه خریداری و در محل کارخانه دپو شده است، بیان می‌کند: بخش ساختمانی و اداری کارخانه سیمان تکمیل شده و عملیات اجرایی تکمیل سالن اصلی و نصب ماشین‌آلات نیز در حال انجام است.
وی موقعیت جغرافیایی احداث کارخانه سیمان اندیمشک را بسیار ممتاز دانسته و بیان می‌کند: نزدیکی به کریدور اصلی شمال به جنوب کشور و همچنین دسترسی ساده به مرز ایران و عراق موجب شده در صورت بهره‌برداری از این کارخانه بستر صادرات و ارزآوری مناسب برای کشور فراهم شود.وی معتقد است با بهره‌برداری از کارخانه سیمان عمران آریای اندیمشک زمینه ۸۰۰ فرصت شغلی به طور مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌شود و افتتاح این طرح نقش کلیدی در ایجاد شغل در منطقه خواهد داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha