رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: یکسان‌سازی نرخ ارز در مرکز مبادله سبب شده صادرکنندگان کوچک و متوسط برخلاف صادرکنندگان بزرگ با کاهش نرخ ارزشان روبه‌رو و در عرضه ارز در بازار دچار با مشکل مواجه شوند.

ناتوانی صادرکنندگان خرد در عرضه ارز در بازار توافقی/ جذابیت نرخ ارز به بیش‌اظهاری در واردات می‌انجامد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران از نبود امکان ایفای تعهدات ارزی برای صادرکنندگان خرد در بازار توافقی ارز خبر داد و گفت: قرار بر این بود که بازار توافقی ارز مشکلات صادرکنندگان مشمول بند ۲ یا صادرکنندگان کوچک یا متوسط را برطرف کند اما به یکباره تصمیم به یکسان‌سازی نرخ ارز در مرکز مبادله شد و عملا صادرکنندگان بزرگ با افزایش نرخ ارزشان و صادرکنندگان کوچک و متوسط با کاهش نرخ ارزشان روبه‌رو شده‌اند و به همین دلیل است که اکنون در مرکز مبادله برای صادرکنندگان بزرگ امکان عرضه وجود دارد اما صادرکنندگان کوچک مانند آنهایی که زعفران، خشکبار، لوازم خانگی، کاشی و سرامیک و از این قبیل را صادر می‌کنند و بیشترین شمار بازرگانان را تشکیل می‌دهند، در مرکز مبادله به دلیل این یکسان‌سازی دچار مشکل در عرضه شده‌اند.

وی افزود: به این صادرکنندگان در آیین‌نامه اجرایی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با عنوان مشمولین بند ۲ پرداخته می‌شود و در همان آیین‌نامه برای عرضه ارز مشمولین بند ۲ با بند یک تفاوت ایجاد شده است.

لاهوتی خاطرنشان کرد: تا امروز با وجود پیگیری‌هایی که اتاق بازرگانی ایران داشته هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده است. با این حال در تلاش بر گفت‌وگو با بانک مرکزی هستیم تا راهکاری پیدا شود و صادرکنندگان مشمول بند ۲ بتوانند در این مرکز ایفای تعهد ارزی داشته باشند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در پاسخ به اینکه بازار توافقی ارز می‌تواند مانع از کم‌اظهاری در صادرات و بیش‌اظهاری در واردات شود، اظهار کرد: برخی کالاهای صادراتی براساس نرخ تعیین‌شده در گمرک صادر می‌شوند و برخی دیگر هم براساس نرخ‌های جهانی قیمت‌گذاری می‌شوند. بر همین اساس امکان کم‌اظهاری در صادرات کمتر می‌شود اما در واردات با توجه به جذابیت نرخ ارز امکان بیش‌اظهاری وجود دارد و تا زمانی که این دوگانگی برقرار است برخورد با این موضوع و کاهش آن کار آسانی نیست.

وی درباره آخرین وضعیت برگزاری جلسات شورای عالی صادرات توضیح داد: جلسه اول شورای عالی صادرات حدود یک ماه پیش تشکیل شد و با موافقت معاون اول رئیس جمهور قرار بر این شد جلسات این شورا هر دو ماه یک بار برگزار شود فکر می‌کنم جلسه دوم آن اوایل سال آینده برگزار شود و در همین حال سازمان توسعه تجارت به طور مرتب برنامه‌های جلسات کمیته کارشناسی شورای عالی صادرات را برگزار می‌کند و از آنجا دستورات موردنیاز در دستور کار شورای عالی اصلی قرار می‌گیرد و با نظر اعضای محترم شورای عالی صادرات رد یا تصویب می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایلنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha