شواهد نشان میدهد که در حوزه مسکن با مشکلات جدی مواجه هستیم. قیمتها در این بخش نامتعادل شده است و با وجود این که خانههای خالی زیادی داریم، مردم برای دسترسی به مسکن مناسب با مشکل روبرو میشوند. به زعم کارشناسان، راهکار این است که به انحای مختلف به افزایش عرضه بپردازیم. به نحوی که قیمتها متعادل و امور در حوزه مسکن ساماندهی شود.
قانون جهش تولید مسکن به عنوان نقشه راهی برای حل مشکلات حوزه مسکن مطرح است. بر اساس این قانون، دولت باید وظیفه خود را در قبال مردم به لحاظ دسترسی آنها به مسکن مناسب انجام دهد. در همین راستا، عرضه زمین به متقاضیان واجدشرایط و اعطای تسهیلات مکفی و با شرایط بازپرداخت مناسب باید در دستور کار قرار بگیرد.
متأسفانه شواهد نشان میدهد که موفقیتی در حوزه مسکن نداشتهایم و در عمل مشکلات مردم در این بخش حل نشده است. در کمال تعجب شاهد کاهش تسهیلات ساخت مسکن از ۸۰۰ به ۶۵۰ میلیون تومان در شورای عالی مسکن بودیم که یک اشتباه راهبردی از سوی دولت محسوب میشود.
همان طور که تا الان از شواهد برمیآید با شرایط فعلی امکان خانهدار شدن مردم وجود ندارد. دولت در زمینه عرضه زمین رایگان به متقاضیان اقدام جدیای انجام نمیدهد و در حوزه اعطای تسهیلات نیز عملکرد خوبی را از شبکه بانکی کشور شاهد نیستیم.
عمر علیپور، نماینده ماکو در مجلس با انتقاد شدید از عملکرد دولت در زمینه کاهش وام ساخت مسکن به خبرنگار قدس آنلاین گفت: دولت چهاردهم در شرایطی که تورم شدیدا افزایش یافته است و نسبت به تیر ماه که مصوب قبلی در زمینه افزایش تسهیلات ساخت مسکن را داشتیم؛ نه تنها مصوبه قبلی را با کارشکنی بانک مرکزی اجرا نکرد؛ بلکه حالا در تصمیم جدید خود با هیچ منطق مشخصی در شرایط تورمی که خود دولت در آن مقصر اصلی بوده است؛ وام ساخت مسکن را به جای افزایش کاهش داده است و نامه ۱۰۸ نماینده مجلس در زمینه ابلاغ و اجرای وام ۸۰۰ میلیون تومانی را نادیده گرفت و مجلس نسبت به این وضعیت که به ضرر مردم است قطعا مخالفت دارد و به هیچ وجه تسهیلات ساخت مسکن کمتر از ۸۰۰ میلیون تومان را برای مردم قبول نخواهد داشت و اعتراض خود را به این تصمیم اعلام میدارم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: باید تسهیلات ساخت مسکن علاوه بر افزایش به حداقل ۸۰۰ میلیون تومان برای تامین بخشی از هزینههای ساخت و پرداخت به موقع و بدون معطلی آن توسط بانک با بازپرداخت پلکانی نیز به مردم مانند کارمندان بانک اعطا شود تا به این شکل بتوانیم مسیر خانهدار شدن مردم در این شرایط تورمی را هموار کنیم. همچنین مدت بازپرداخت نیز باید افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: شرایط بازپرداخت تسهیلات نیز باید به گونهای باشد که اساساً متقاضیان بتوانند از آن استفاده و آن را بازپرداخت کنند. دادن تنفس و اعمال بازپرداخت پلکانی بسیار کمککننده است. اگر واقعاً میخواهیم مردم خانهدار شوند، باید این سیاستهای حمایتی را به اجرا بگذاریم.
این نماینده مجلس با اشاره به لزوم حمایت جدی دولت از مردم در زمینه خانهدار شدن به عنوان مهمترین عامل در سبد هزینه خانوادهها گفت: امروز مسکن نیازمند حمایت جدی است. دولت وظیفه دارد بستری برای دسترسی مردم به مسکن مناسب ایجاد کند. به طور مثال، در ابتدای انقلاب شاهد اعطای مصالح ساختمانی به صورت یارانهای و دولتی به مردم بودیم. هدف این بود که مردم خانهدار شوند. الان هم باید چنین طرحهای حمایتی به اجرا گذاشته شود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دولت نباید به دنبال تأمین منافع خودش باشد. در شرایطی که مردم به لحاظ مسکن در مضیقه قرار دارند، باید تأمین مسکن به ویژه برای اقشار ضعیف و دهکهای پایین در دستور کار باشد.
وی ادامه داد: اجرای بسیاری از سیاستهای کلان کشور در گروی حل مشکل مسکن مردم است. اگر میخواهیم جوانی جمعیت اتفاق بیفتد، باید دسترسی جوانان را به مسکن مناسب تسهیل کنیم. اولین چیزی که افراد برای ازدواج به آن فکر میکنند، مسکن است. جوانان باید جایی داشته باشند که در آن زندگی مشترکشان را شروع کنند. بنابراین، حل مشکل مسکن مردم باید با جدیت در دستور کار باشد.
نظر شما