۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۹
کد خبر: ۱۰۵۷۹۸۴

وزیر میراث فرهنگی گفت: در سال ۱۴۰۳، بیش از یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر با هدف دریافت خدمات پزشکی به ایران سفر کرده‌اند.

سهم ۶ میلیارد دلاری گردشگری سلامت در سال ۱۴۰۳
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

سیدرضا صالحی امیری، ضمن تبریک سال نو به هم‌میهنان در اقصی نقاط گیتی و ۱۳ کشور حوزه تمدنی نوروز، بر فلسفه بنیادین و دیرپای این آئین باستانی تأکید کرد و با طرح این پرسش بنیادین که راز ماندگاری و بالندگی نوروز در گستره سه‌هزارساله ایران فرهنگی چیست، اظهار داشت: نوروز، پژواک هم‌اندیشی و گفت‌وگوی درونی ایرانیان است؛ رمز پیوندی که فارغ از مرزهای نژادی، مذهبی و جنسیتی، دل‌های تمامی ایرانیان را در سراسر تاریخ به هم گره زده و شکوهی از وحدت و سرزندگی را به جامعه هدیه کرده است.

وی با اشاره به هم‌نشینی مسالمت‌آمیز ماه مبارک رمضان و نوروز، تصریح کرد: نوروز، تجلی هویت ایرانی و رمضان، تجسم اسلامیت است. در منظومه هویتی ایرانیان، این دو موضوع متعالی نه تنها در تضاد با یکدیگر قرار نمی‌گیرند، بلکه در یک همزیستی معناگرایانه، روح جامعه را تعالی می‌بخشند. جامعه ایران با مکانیسم خودتنظیمی، این تقارن را قدر می‌نهد و بی‌نیاز از هرگونه مداخله، تعادلی شگرف میان این دو رکن هویتی برقرار می‌کند.

نوروز؛ امتداد تمدن، استحکام انسجام و تحکیم بنیان خانواده

صالحی‌امیری، با تأکید بر اهمیت مؤلفه‌های هویت‌ساز نظیر نوروز در حوزه میراث‌ناملموس و از تمدن‌ کهن جیرفت، کنارصندل، چغازنبیل، فیروزآباد، ارجان، شوش، شوشتر، به‌عنوان دیگر مولفه‌های هویت‌ساز در حوزه میراث‌ملموس به عنوان شاخصه‌های مهم تمدنی یاد کرد و افزود: نوروز، پدیده‌ای نیست که در گذر روزها بر ایران تحمیل شده باشد؛ بلکه زاییده و برخاسته از دل تمدن دیرینه این سرزمین است. نوروز نه یک رخداد تاریخی، بلکه تجلی و بازآفرینی مستمر روح ایران در پهنه زمان است.

وی با اشاره به فلسفه وجودی نوروز، تصریح کرد: این آئین کهن، رسالتی جز ایجاد الفت و پیوند میان انسان‌ها ندارد؛ از این رو، نوروز نه تنها حافظ سنت‌های خانوادگی است، بلکه بنیان روابط اجتماعی را مستحکم‌تر کرده و بذر همبستگی را در دل جامعه می‌کارد.

ایران، سرزمین رازها و رمزها؛ تمدنی که در دل خویش بی‌نهایت نهفته دارد

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به یک میلیون اثر میراثی ایران و ۴۳ هزار اثر ثبت ملی‌شده، خاطرنشان کرد: ایران، سرزمین رازها و رمزهایی است که هر نقطه آن، در دل خویش گنجینه‌ای از هویت، تاریخ و تمدن نهفته دارد. کاوش در هر گوشه از این خاک مقدس، پرتوی تازه بر درک ما از هویت ملی خواهد افکند.

اقتصاد گردشگری؛ راهبرد کلان توسعه پایدار ایران

وی با اشاره به نقش زیرساخت، جذابیت و امنیت به‌عنوان سه مؤلفه کلیدی تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه و جذب ۱۵ میلیون گردشگر، بر اهمیت توسعه زیرساخت‌های گردشگری تأکید ورزید و افزود: وجود ۱۸ هزار و ۴۳ مجموعه اقامتی و ۴۵۵ هزار تخت در کشور، در کنار ظرفیت عظیم ۳۵۰۰ واحد بوم‌گردی، می‌تواند به بستری قدرتمند برای جذب گردشگر و معرفی غنای فرهنگی ایران تبدیل شود.

صالحی‌امیری از راه‌اندازی قریب‌الوقوع «توریست‌کارت» با همکاری بانک مرکزی و بانک‌های عامل خبر داد و افزود: این اقدام، گامی راهبردی در راستای تسهیل مبادلات مالی گردشگران خارجی و تقویت اعتماد جهانی به ظرفیت‌های ایران خواهد بود.

گردشگری سلامت؛ طلایه‌دار اقتصاد نوین ایران

وی با اشاره به درآمد ۶ میلیارد دلاری ایران از محل گردشگری سلامت در افق برنامه هفتم توسعه، تأکید کرد: تنها در سال ۱۴۰۳، بیش از یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر با هدف دریافت خدمات پزشکی به ایران سفر کرده و بالغ بر ۲ میلیارد دلار هزینه کردند. این روند رو به رشد، گواهی بر جایگاه ممتاز ایران در این صنعت راهبردی است.

صالحی‌امیری همچنین لغو روادید برای ۱۳ کشور حوزه تمدنی نوروز، کشورهای حوزه خلیج‌فارس، چین و روسیه را از اولویت‌های دیپلماسی گردشگری ایران برشمرد.

صنایع‌دستی ایران؛ میراثی که مرزها را درمی‌نوردد

وی با اشاره به درآمد ۶ میلیارد دلاری ایران از محل گردشگری سلامت در افق برنامه هفتم توسعه، تأکید کرد: تنها در سال ۱۴۰۳، بیش از یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر با هدف دریافت خدمات پزشکی به ایران سفر کرده و بالغ بر ۲ میلیارد دلار هزینه کردند. این روند رو به رشد، گواهی بر جایگاه ممتاز ایران در این صنعت راهبردی است.

احیای اقتصاد دریامحور؛ بستری نوین برای شکوفایی صنعت گردشگری

صالحی‌امیری، با اشاره به شناسایی ۲۲۴ نقطه مناسب برای سرمایه‌گذاری در سواحل شمال و جنوب کشور، تصریح کرد: توسعه گردشگری دریایی، یکی از مغفول‌ترین ظرفیت‌های اقتصادی ایران بوده که با تشکیل «ستاد اقتصاد دریامحور»، موانع پیشین از میان برداشته شده و زمینه برای بهره‌گیری از این فرصت بی‌بدیل فراهم شده است.

وی از واردات سه فروند کشتی مسافربری به منظور آغاز سفرهای دریایی بین‌المللی خبر داد و افزود: ایران با تکیه بر سواحل گسترده و موقعیت استراتژیک خود، می‌تواند به یکی از قطب‌های اصلی گردشگری دریایی در منطقه بدل شود.

مبارزه با ایران‌هراسی؛ راهبرد کلان دیپلماسی فرهنگی ایران

وی با اشاره به فعالیت ۵۷۵ هزار هنرمند در ۳۴ هزار کارگاه صنایع‌دستی ایران، از ارزآوری ۵۰۰ میلیون دلاری این حوزه در سال جاری خبر داد و افزود: اخیراً با بازنگری آیین‌نامه‌های صادراتی، صنایع‌دستی ایران بسترهای جدیدی دریافت کرده و وارد فهرست رسمی صادراتی کشور شده است.

صالحی‌امیری همچنین بر ایجاد «خانه صنایع‌دستی» در ۴۸۳ شهرستان کشور تأکید و تصریح کرد: صنایع‌دستی ایران، فراتر از یک هنر، روایت‌گر تاریخ و هویت ماست. برای آنکه این روایت به گوش جهانیان برسد، باید مسیر صادرات این هنر بی‌بدیل را هموار سازیم.

سرمایه‌گذاری؛ زیربنای توسعه گردشگری ایران

وی از توافق بانک مرکزی برای اعطای ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به سرمایه‌گذاران گردشگری و اجرای ۲۷۰۰ پروژه با حجم سرمایه‌گذاری ۵۷۰ هزار میلیارد تومان خبر داد و تأکید کرد: بدون سرمایه‌گذار، توسعه در این حوزه ناممکن خواهد بود.

صالحی‌امیری، با نگاهی به افق پنج‌ساله گردشگری ایران، ابراز امیدواری کرد که تا سال ۱۴۰۹، تعداد هتل‌های کشور از ۱۴۰۰ به ۱۹۰۰ هتل افزایش یابد و ایران به یکی از مقاصد اصلی گردشگری منطقه بدل شود.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha