سخنگوی دولت چهاردهم در جریان سفر دوروزه و نظارتی به استان گبلان با فعالاناقتصادی، تولید کنندگان و تجار این استان در خوزه اوراسیا دیدار کرد و در جریان مشکلات و مسائل آنها برای انتقال به دولت قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار اعزامی قدس آنلاین نوروزی مدیرکل اقتصادی استان در این نشست با بیان اینکه استان گیلان در جاهایی به دلیل عدم تزریم نقدینگی نتوانسه از ظرفیت هایش استفاده کند، گفت: ما با ما یک عقب ماندگی تاریخی از ۹۴ تا کنون در حوزه تسهیلات بانکی روبرو هستیم.
عقب ماندگی گیلان در سرمایه گذاری و تسهیلات
وی گفت: در شاخص نسبت تسهیلات به سپرده که متوسط کشور ۸۵ در صد است یعنی ۸۵ درسد سرمایه گذاری بخش خصوصی در بانکها در قالب تسهیلات بر می گردد، گیلان در این شاخص از رتبه ۱۳ در سال ۹۴ به رتبه ۲۹ در ۱۴۰۳ رسیده است و ۳۵ درصد منابع و سرمایه اهالی گیلان در حال خروج از استان است.
نوروزی تصریح کرد: ما الان ۱۹۲ همت ذخیر داریم که ۱۲۶ همت آنرا تسهیلات پرداخت می کنیم یعنی اکنون این نسبت به پایین ترین حد خود معادل ۶۵ درصد رسیده است و برای رسیدن به نرم ۸۵ درصد ما نیاز به ۳۵ همت تسهبلات بیشتر داریم و می خواهیم دولت هر سال ۲۰ همت تسهبلات از این منابع به استان باز گرداند.
وی همچنین با یادآوری اینکه در بخش بیمه ۷۲ همت بیمه خریداری شده در استان و متاسفانه سهم استان از این مبلغ در بخش توسعه سرمایه گذاری نشده گفت: اگر سهم استان از بیمه پرداخت شود میتوان نقاط حادثه خیز این منطقه توریستی را اصلاح کرد.
وی اضافه کرد: امسال در قانون بودجه ۱۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد استانی دیده شده که ۹۶ در صد آن از مالیات است و ما ظرفیت آنرا داریم که ۳ همت مازاد درآمد داشته باشیم.
ظرفیت اوراسیا برای صادرات محصولات کشاورزی گیلان
بنا بر این گزارش صالح محمدی مدیرکل جهاد کشاورزی استان هم در این نشست از واردات بی رویه چای و محصولات زیتون با وجود ظرفیت بالای تولید در این استان انتقاد کرد و خواستار حمایت از بخش کشاورزی در این استان شد.
وی گفت: سال گذشته ۸۶ هزار تن محولات شیلاتی داشتیم که ۶ میلیون دلار صادرات داشت.
وی خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی انتظار داریم به دلیل ارتباط استان با حوزه اتحادیه اوراسیا سفارتخانه ها و کنسولگریهای ما در سیآیاس به توان کشاورزی ما توجه داشته باشند زیرا محصولات ما به شدت مورد نیاز اوراسیا است ولی به دلیل نبود دیپلماسی تجاری و اقتصادی محصولات روی دست کشاروزان میماند.
بی اثر شدن قوانین مناطق آزاد
محمد صادق مبرهن دبیر شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناط آزاد کشور هم در این نشست با بیان اینکه ۹۰ درصد مشکلات مناطق ازاد کشور مربوط به بیرون از این مناطق است، گفت: مناطق آزاد سه دهه پیش طراحی شدند تا با قوانین خاص و داخلی خودشان اداره شوند و برخی مشکلات را حل کنند اما متاسفانه امروز مزایای ما در قانون مناطق آزاد فقط در کتاب درج شده و چیزی بنام معافیت مالیاتی نداریم علرغم اینکه فعالان در این مناطق طبق قانون به مدت ۲ سال معاف از مالیات هستند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر معافیت مالیاتی ما بدست ممیزها افتاده و در ۹۰ درصد موارد مالیات به ناحق از فعالان مناطق آزاد گرفته می شودمورد دیگر معافیت های گمرکی است که به بهانه مباحث ارزی و بخشنامه های خلق الساعه بانک مرکزی ابتدا ثبت سفارش را جاری کد و بعد که ما در دیوان این بخشنامه را باطب کردیم همان را تحت عنوان ثبت جاری اعمال کردند.
دبیر شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناط آزاد کشور با بیان اینکه امروز قانون کار سرزمین اصلی در مناط ازاد اعمال میشود اضافه کرد: اگر عشق و تعصب ملی در مورد بیکار کردن کارگران نزد صاحبان سرمایه نبود امروز باید کوچ کمی کردند به کورهایی که از سرمایه آنها استقبال می کنند.
مبرهن گفت: انواع اتهامات را به مناطق آزاد میزنند ازجمله قاچاق در حالی که کل کالای وارداتی این مناطق 4 میلیون دلار است در حالی که کالای مسافری که وارد کشور میشود 18 تا 26 میلیارد دلار است
وی افزود: امروز چه برخوردهایی که مطابق قوانین سرزمین اصلی با مدیران ما می شود و آناه را به نحوی ترسانده اند که جرات هیچ تصمیم گیری ندارند و در مجلس هم بجای دعوت از ما و شنیدن حرف ما مدیران اتاق های بازرگانی را دعوت می کنند.
باید فشار بر بخش تولید و خلق ثروت کم شود
بر اساس گزاش خبرنگار قدس آنلاین سخنگوی دولت پس از شنیدن سخنان این فعالان و مدیران اقتصادی گفت: رهبر انقلاب نزدیک به ۱۰ سال است که هر سال را گره میزنند به نام اقتصاد و تولید؛ ایشان به درستی تاکید میکنند که اگر کشوری میخواهد به سمت اقتصاد بهتری حرکت کند باید موانع تولیدش برداشته بشود و سرمایهگذاریها بهبود پیدا کند.
وی ادامه داد: در رابطه با مالیات، رییسجمهور بارها مکرر توضیح دادند و پیگیر آن هستند و من فکر میکنم میتوانند این مشکل را حل کنند. درخصوص قطع برق باید بپذیریم با یک ناترازی نزدیک به ۲۰ هزارمگاواتی مواجه هستیم.
مهاجرانی با بیان اینکه قصه ناترازی قصه امروز و دیروز نیست، گفت: جز با صرفهجویی نمیتوان این مسئله را حل کرد. راهی که رییسجمهور پیش گرفتند این است که دما را بر روی ۲۵ درجه بگذاریم.
سخنگوی دولت تاکید کرد: با رعایت این نکات میتوانیم حجم فشار را بر اقتصاد و تولید کم کنیم.
مهاجرانی ادامه داد: دولت در تلاش است بار قطعی برق را از صنعت کاهش دهد و بخشی از آن را به منازل اختصاص دهد، اما همچنان میدانیم که تابستان گرمی پیش رو داریم؛ مشکلات موجود در این خصوص را نمیتوان بهسرعت حل کرد.
وی با تاکید بر اینکه به نقدها واقفیم و همه حرفهای شما درست است، گفت: طبیعتا دولت مایل است که یک اقتصاد پر بار داشته باشد.
مهاجرانی با بیان اینکه تابستان گرمی را پیش رو داریم، گفت: دولت بر روی انرژی تجدیدپذیر سرمایهگذاری کرد تا ۳۰ هزار مگاوات تولید انرژی در دوره چهارساله و ۵ هزار ماگاوات تا پایان تابستان داشته باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه ما دچار گسست نظامند هستیم، گفت: در نتیجه ممکن است تصمیمی گرفته شود که آسیبزا باشد. وظیفه خود میدانیم که بتوانیم این موضوع را حل بکنیم.
سخنگوی دولت گفت: اگر درک درستی از ثروت و خلق ثروت داشته باشیم، هر مسئلهای قابل حل است. این نکته مهمی است؛ باید قدر تولیدکنندگان و کسانی که خلق ثروت میکنند را بدانیم. باید کمک کنیم تا این فرهنگ گسترش پیدا کند.
مهاجرانی گفت: ما اصولا از فرصتهایی که داریم خوب استفاده نمیکنیم و این ممکن است به یک بحران تبدیل شود. اگر منطقه آزاد کسب درآمد میکند کار خوبی میکند چراکه وظیفهاش این است. وقتی در یک منطقه بخشی از آن ثروتمند شوند درواقع کل آن منطقه ثروتمند میشود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در هیات دولت گزارش این سفر را خواهم داشت، گفت: امیدوارم ایران آبادی داشته باشیم.
گفتنی است سخنگوی دولت در جریان این سفر از چند واحد تولیدی نمونه نیز بازدید و با فعالان رسانه ای استان گیلان نیز دیدار و گفتگو کرد.
انتهای پیام/
نظر شما